Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно моята мрежа

Featured Replies

Имам мрежа и искам да махна рутера от моята стая за да не съм аз отговорен за него. Проблемъте че кабелът не може да се удължава повече и искам да купя суич. Мрежата ми изглежда както на вариант 1. Може ли да го преместя рутера както е на вариант 2 без да имам проблеми?

mrejaiq7.th.png

Редактирано от estario (преглед на промените)

Нещо не схващам... Колко switch-а има в мрежата и защо твоя комп е вързан директно към рутера, а не към някой switch иии защо не са всички компове вързани към един switch?

Редактирано от LinKin^parK (преглед на промените)

• Автор

Имам доста компютъра, нямам свободни портове и затова искам да добавя един слуйч. Моят комп е вързан директно, защото преди той беше рутерът, а сега си купих устройство. Просто питам дали две мрежи могат да се смесят така, без да се получава каша.

Ти ще трябва да минеш на някой от switch-овете, иначе нещо не се сещам как ще стане. Кофти само че няма свободни портове, май ще ти трябва нов switch или евентуално да дадеш малко по-подробна информация за мрежата, за да измислим нещо друго, щото така не виждам логика да се хаби по един switch за един комп или поне така го разбирам от картинката която си пуснал.

Според мен няма да е възможно да се разменят местата на рутера и суича, просто защото рутера е устройството, което пренасочва пакетите от една мрежа в друга(в твоя случай, от твойта мрежа -> интернет и обратно), а суича няма тази способност.

Ще е възможно ли да минеш към някой суич?

А първо на първо защо изобщо искаш да разкараш рутера? Той не изисква кой знае колко внимание за да се администратира (ако е конфигуриран както трябва).

Редактирано от [He4oBek] (преглед на промените)

• Автор

Размислих и осъзнах, че ще няма смисъл да го местя. Ще купя един суйч и ще го вържа към долните и ето ти още дупки. Исках да го махна за да не се налага да го пускам всяка сутрин аз, но както и да е. Мерси за помоща.

• Автор

Изникна ми нов проблем. Имам SPA 3102 VoIP Gateway с вграден рутер. Връзвам го с WAN порта къв суйча, връзвам един компютър с LAN порта и на този компютър има интернет, но вече няма достъп до локалния принтер нито до сървъра с базата данни. Как мога да коригирам този проблем?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.