Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видеокарта, процесор и дъно

Featured Replies

Привет колеги,

Моля за помощ при избора на ново видео (Nvidia), процесор и дъно с общ бюджет - 3000 лв. Сегашните ми компоненти на конфигурацията са в подписа ми. Имам Rx 6750 xt видео, ryzen 5 5600 процесор и дъно b550 m. Търся видео при което няма да ми крашва SOTTR и съответно по-хубав процесор, който да не ми ботълнеква, което пък води и до подходящо дъно. Рамта ми е ddr4, захранването 750 w, ако решите че нещо допълнително трябва да се сменя, моля кажете.

Монитора с каква резолюция е? Ако всички компоненти са купувани нови с пълна гаранция, по-вероятно е проблема ти да е софтуерен.

• Автор

Здрасти, ти беше от хората които много ми помогнаха преди, няколко теми имам и не искам дя обяснявам, дълга история :D монитора е 1080p, имам предложения за 1440p, набелязал съм си нещо, него отделно го слагам от бюджета

С този бюджет е задължително да минеш на АМ5, но тогава ще трябва да смениш и рам паметта.

Сигурно ли е, че играта крашва заради 6750 XT?

ПП. В Редит е залято с оплаквания от играта и 67** серията карти. Оправяло се е с даунгрейд до някаква бета серия на играта. 

Според мен по-добре да пробваш така и да закрепиш още година-две и след това да направиш изцяло нова конфигурация. Аз лично горещо препоръчвам ако ще минаваш към NVidia да си вземеш и ново ATX 3.0 захранване.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

Има нещо което не е ок с играта, ще взема и нова памет ако трябва, давайте ми предложения :D

Към момента, ако си решил да харчиш пари, то процесора за игри е 7800X3D. Избора на дънни платки за него е голям, както и за RAM. За видео, като минимум тръгваш от 4070 Super.

Гледам в сайта на @Gaming_Solutions има наличности и ще ти предложи добра комбинация за бюджета.

• Автор

4070 super ti си мислех, какво дъно е подходящо за това видео и за процесора за който каза?

1. RYZEN 7 8700F - Малко спорен процесор, но цената му е на 7600Х и имаш 8 ядра. Огромен ъпгрейд спрямо 5600. Другата седмица ще има 7800X3D, но е по-скъп. Може да си ползваш твоя охладител.

2. MSI B650 Gaming Plus WIFI - Дъното си има всичко, даже и WiFI

3. G.SKILL Ripjaws M5 Neo RGB Black 32GB(2x16GB) DDR5-6000 - Паметта е с EXPO профил за АМД

4. Gainward GeForce RTX 4070Ti SUPER Panther OC - Видео картата е Ti Super версията с 16Гб. Над нея е вече само 4080, но там ще е добре да смениш и твоето захранване с ново.

Общо: 2765лв.

Ако ни изпратиш останалите части може да сглобим всичко, както и да ъпдейтнем БИОС. Ъпдейт е нужен за новия процесор!

Тестване за стабилност, инсталиране на ОС, настройки в БИОС, както и доставката влизат в цената

ПП. Въпреки, че съм търговец и за мен е по-изгодно да продавам пак ще те посъветвам да си оправиш играта само ако заради тези крашове сменяш платформата

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Към момента, ако си решил да харчиш пари, то процесора за игри е 7800X3D. Избора на дънни платки за него е голям, както и за RAM. За видео, като минимум тръгваш от 4070 Super.

Гледам в сайта на @Gaming_Solutions има наличности и ще ти предложи добра комбинация за бюджета.

Този 7800X3D не е наличен, нещо се е объркала крон задачата, ще я пусна ръчно пак

преди 10 минути, Gaming_Solutions написа:

1. RYZEN 7 8700F - Малко спорен процесор, но цената му е на 7600Х и имаш 8 ядра. Огромен ъпгрейд спрямо 5600. Другата седмица ще има 7800X3D, но е по-скъп

2. MSI B650 Gaming Plus WIFI - Дъното си има всичко, даже и WiFI

3. G.SKILL Ripjaws M5 Neo RGB Black 32GB(2x16GB) DDR5-6000 - Паметта е с EXPO профил за АМД

4. Gainward GeForce RTX 4070Ti SUPER Panther OC - Видео картата е Ti Super версията с 16Гб. Над нея е вече само 4080, но там ще е добре да смениш и твоето захранване с ново.

Общо: 2765лв.

Ако ни изпратиш останалите части може да сглобим всичко, както и да ъпдейтнем БИОС. Ъпдейт е нужен за новия процесор!

Тестване за стабилност, инсталиране на ОС, настройки в БИОС, както и доставката влизат в цената

ПП. Въпреки, че съм търговец и за мен е по-изгодно да продавам пак ще те посъветвам да си оправиш играта само ако заради тези крашове сменяш платформата

Този 7800X3D не е наличен, нещо се е объркала крон задачата, ще я пусна ръчно пак

Тази конфигурация е почти идеална - измисли му отнякъде 7800x3D и ще е супер идеална!

преди 12 минути, Belefor написа:

Тази конфигурация е почти идеална - измисли му отнякъде 7800x3D и ще е супер идеална!

Другата седмица ще има, но реално 8700F на тази цена си е оферта. Даже се чудя дали да не отнеса и един за себе си, макар да не ми трябва

За мен лично покупката на 7800x3D с 2x16GB DDR5 6000mhz и 1000W АТX3.0 захранване  беше едно от най успешните неща , който съм купувал последните 20 години.

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI AM5 1 390.45 лв. 390.45 лв.
AMD Ryzen 7 7800X3D 5.0GHz AM5 box 1 888.07 лв. 888.07 лв.
CORSAIR RAM Vengeance 2x16 GB Kit DDR5 6800 DIMM CL40 CMK32GX5M2B6800C40 1 289.88 лв. 289.88 лв.
GAINWARD RTX 4070 SUPER GHOST OC 12GB GDDR6X 1 1 355.76 лв. 1 355.76 лв.
DeepCool CPU Cooler AK620 Zero Dark Dual-Tower LGA1700 AM5 1 117.91 лв. 117.91 лв.
Междинна стойност: 3 042.07 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 60.85 лв.
Доставка: безплатна

Обща стойност: 2 981.22 лв. с ДДС

Цитат

This is how RTX 4070 Ti SUPER and RTX 4070 SUPER compete in popular games:

RTX 4070 Ti SUPER is 3% faster in 1080p

RTX 4070 Ti SUPER is 9% faster in 1440p

RTX 4070 Ti SUPER is 13% faster in 4K

преди 1 минута, Belefor написа:

За мен лично покупката на 7800x3D с 2x16GB DDR5 6000mhz и 1000W АТX3.0 захранване  беше едно от най успешните неща , който съм купувал последните 20 години.

Страхотен процесор, но си минал от някоя стара платформа на него предполагам. Ако минеш от някой друг 8 ядрен процесор на АМ5 на 7800X3D няма да видиш кой знае каква разлика ако не следиш FPS със специален софтуер. Е да, в еспорт игрите е господар, там дърпа доста

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Страхотен процесор, но си минал от някоя стара платформа на него предполагам. Ако минеш от някой друг 8 ядрен процесор на АМ5 на 7800X3D няма да видиш кой знае каква разлика ако не следиш FPS със специален софтуер. Е да, в еспорт игрите е господар, там дърпа доста

Преди бях с 3700x и 2x8GB DDR4 3600mhz и 650W захранване.

преди 17 минути, Mord3Kai написа:

Благодаря момчета за добрите предложения, но ще паснат ли добре на кутия COUGAR Duoface RGB и захранване за процесор be quiet! Pure Rock 2 FX? Да питам все пак

Кутията ти събира до 330мм видео карта с предните вентилатори, тази която съм ти предложил е 329. Охладителя и той става

ПП: Palit RTX 4070Ti Super JetStream OC 16GB 

Тази е същата, но на малко по-изгодна цена, пропуснал съм нея да ти предложа

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.