Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за завишени сметки към ВиК !?

Featured Replies

Здравейте,

ВиК тероризират жена, която месечените и приходи са 150-200 лева. Отработва към бюрото по труда.

Изненадата започва миналият месец, като и начисляват 90 кубика вода отгоре, а тя винаги през годините е харчила между 4-8 кубика.

Дава последните си събрани пари, за да плати тези сметки над 400 лева, за да си няма проблеми, че е на общинско жилище.

Днес я посещава служител на ВиК за месечно отчитане и казва, че новите изразходени кубици вода са 104 !! - нови 450-500 лева...

Тя няма пералня и душа мисля, че и е развален и почти не харчи вода.

Няма никъде течове!

Проблема може да е дошъл от съседи, който са си ремонтирали значително банята и при това положение тръбите, за който се държи водомера са се клатили силно. Вероятно тогава да са го повредили.

От ВиК са и казали ако искате да изпратим екип да свалят този водомер (15 лева) и да бъде изпратен в София да се провери в лаборатория (110 лева) и вероятно ще и искат още пари и за нов водомер. Водомера е от тези старите и не е сменяван сигурно много години , а може би откакто е създаден блока 1988 година.

----------------

Може ли да се оспорват тези сметки?

Как да процедира тази жена, че се е много притеснила и се чуди какво да прави..

В каква последователност да мине, за да са по-малки последиците. Реално тя тези 190 кубика не ги е харчила и ВиК я тероризира.

Следващият месец сигурно ще и дойдат нови 100 кубика...

Жалба ли да пише? Къде? Някой минал ли е по този път и как се справи?

---

Аз ги виждам така да дойде екип, да свали този водомер и да го пратят на изследване, където сигурно ще е в тяхна лабораторията и може да кажат , че си работи, защото няма да им се иска да й връщат 400 лева дето е вече дала... Този лукс за изпращане и слагане на нов водомер нови 200 лева.

преди 31 минути, shizzaw написа:

Този лукс за изпращане и слагане на нов водомер нови 200 лева.

Още след първата голяма сметка е трябвало да смени водомера с нов -> Водомери на изгодни цени - Практикер (praktiker.bg) Къде видя 200лв.?! После е трябвало да ги извика само да го пломбират и да сменят номера.

преди 1 час, shizzaw написа:

Здравейте,

ВиК тероризират жена, която месечените и приходи са 150-200 лева. Отработва към бюрото по труда.

Изненадата започва миналият месец, като и начисляват 90 кубика вода отгоре, а тя винаги през годините е харчила между 4-8 кубика.

Дава последните си събрани пари, за да плати тези сметки над 400 лева, за да си няма проблеми, че е на общинско жилище.

Днес я посещава служител на ВиК за месечно отчитане и казва, че новите изразходени кубици вода са 104 !! - нови 450-500 лева...

Тя няма пералня и душа мисля, че и е развален и почти не харчи вода.

Няма никъде течове!

Проблема може да е дошъл от съседи, който са си ремонтирали значително банята и при това положение тръбите, за който се държи водомера са се клатили силно. Вероятно тогава да са го повредили.

От ВиК са и казали ако искате да изпратим екип да свалят този водомер (15 лева) и да бъде изпратен в София да се провери в лаборатория (110 лева) и вероятно ще и искат още пари и за нов водомер. Водомера е от тези старите и не е сменяван сигурно много години , а може би откакто е създаден блока 1988 година.

----------------

Може ли да се оспорват тези сметки?

Как да процедира тази жена, че се е много притеснила и се чуди какво да прави..

В каква последователност да мине, за да са по-малки последиците. Реално тя тези 190 кубика не ги е харчила и ВиК я тероризира.

Следващият месец сигурно ще и дойдат нови 100 кубика...

Жалба ли да пише? Къде? Някой минал ли е по този път и как се справи?

---

Аз ги виждам така да дойде екип, да свали този водомер и да го пратят на изследване, където сигурно ще е в тяхна лабораторията и може да кажат , че си работи, защото няма да им се иска да й връщат 400 лева дето е вече дала... Този лукс за изпращане и слагане на нов водомер нови 200 лева.

Абсолютно същия проблем имам в другия апартамент в Младост. След смяна на щрангове на входа започнах да плащам по 200-300 лева студена вода няколко месеца по ред. В същото време повече от 8-9 кубика вода не се харчат за месец. В момента съм пуснал жалба към Софийска вода, която се обработва от началото на септември месец. Водомера е сравнително нов - на около 4 години - не съм го сменявал след този проблем, тъй като всички майстори ми казват, че след смяна на щрангове водомера не може да се повреди (аз започвам да се съмнявам в това). Ако и този месец платя толкова вода - със или без решението на Софийска вода по жалбата ми, ще сменя водомера.

• Автор
преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Още след първата голяма сметка е трябвало да смени водомера с нов -> Водомери на изгодни цени - Практикер (praktiker.bg) Къде видя 200лв.?! После е трябвало да ги извика само да го пломбират и да сменят номера.

и аз мисля, че от магазин трябва да се закупи, че ако от ВиК кажат да сложат техен може да са го манипулирали да върти повече от обичайното.

ТОК, ВОДА, Парно, мобилни оператори.. само измамници

Нов водомер вече желателно да е с дистанционно отчитане, защото те стават задължителни от 2027г:

Нови правила за топломери и водомери.

Цитат

Всички те трябва задължително да могат да бъдат отчитани дистанционно от 1 януари 2027 година. Подмяната на уредите е за сметка на домакинствата.

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Нов водомер вече желателно да е с дистанционно отчитане, защото те стават задължителни от 2027г:

Нови правила за топломери и водомери.

Това май се отнася само за водомерите за топлавода.

А по темата, у Плевенското ВиК искат на всеки 10 години водомера да се проверява.Миналата година си носих водомера за проверка в една фирма оторизирана за тази дейност.Проверката струваше 10-15лв. като сам демонтирах и монтирах водомера.Учудих се, че проверяващата фирма не ми издаде документ за резултата от проверката, само сложиха пломба да не може да се отваря.

преди 2 часа, ivan_pop написа:

у Плевенското ВиК искат на всеки 10 години водомера да се проверява

в цялата страна е така

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.