Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с принтер

Featured Replies

Здравейте! От няколко дни принтера започва да издава много странни звуци. Няма как да прикача видео за да чуете, но ще опитам да опиша с думи и да оградя на снимка точно мястото откъдето се чуват звуците. Значи звукат е точно при старта на принтирането (точно като засмуква хартията) От дясната страна се чува силно стържене, все едно като пукаща пластмаса. Един приятел ми каза, че преди време старият му принтер също е правил така и било някакво зъбно колелце, но моделите ни са различни и не сме сигурни дали е точно това. Странното е, че всеки път стърженето е различно. Днес пускам 6 лита по 300грама да се принтират един след друг. На първите два се чува леко, на третния въбоще го няма, на четвъртия пак се чува леко и на петия или шестия е силно и продължително около (2сек) и именно тогава много често листа заседва вътре и принтирането спира. (понякога даже листа е наранен в дясната част на ъгъла) Само да кажа, че това го прави само със размер на хартията 300грама, а със по-малък грамаж няма проблем. Но близо една година съм си го ползвал на 300 грама и до сега нямах този проблем. Модела е Brother DCP - T220. Аз имам още една година гаранция и мога да го върна за сервиз, но исках първо да се посъветвам с някой, дали е нещо сериозно и има ли как да го оправя сам, понеже всеки ден го ползвам, а като го върна сигурно ще ме мотаят поне 2 седмици.

Screenshot 2024-10-19 at 19-36-02 DCP-T220 Цветен мастилено-струен принтер Inkbenefit.png

Прилича на износена механика, не съм сигурен дали ще ти признаят гаранцията. По-добре да не споменаваш, че го караш с 300г картон.

• Автор

То ппц в официалния сайт си пише, че работи и с 300г картон. Не би трябвало да се правят на интересни заради това. А и то няма как да не го спомена, понеже при други грамажи не прави този проблем. Както казах моя приятел имаше подобен проблем, не може да си спомни точно, но май някакво зъбно колелце му се било разместило и прескачаше. Аз имам един друг принтер, при който без да искам обърках мастилата и налях вместо червено, синъо или нещо от сорта беше и от тогава е забутан някъде :d Реално дали мога да ползвам някоя част от него и да отида на някой сервиз ако не искат ми признаят гаранцията? модела е Brother DCP-T310

А този стария 4 години е работил всеки ден на 300 грама картон и му нямаше нищо. Новият е на 1 година и ме съмнява да е заради картона. Просто един ден направи този звук, извадих листа ръчно и от тогава го прави постоянно.

• Автор

Така и ще направя. Днес подадох заявка и до 2-3 дни, ще го вземат. Мога да споделя накрая финалния резултат ако на някой му е интересно ;d

• 2 месеца по-късно...

Занесе ли принтира да го погледнат? Аз имам Канон и при печатане на фотохартия се чува същия звук. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.