Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Featured Replies

Добър вечер е дойде ред и аз да направя тема за конфигурация .Изискванията са да е ДО 1000 лв+ начин на изплащане .

Монитор имам , да е с 1 ТБ ССД , видео карта нямам предпочитания важното е да тръгнат новите заглавия на игрите + тук там някоя стара ФИФА .

Разрешен от Gaming_Solutions

Май скоро не сте гледали цените. За тези пари и вашите изисквания само карта и ссд горе долу. А дъно, процесор, памет и т.н. Май мизата се вдига поне двойно.

За този бюджет горе-долу това може да се сглоби, само трябва да им напомниш да обновят BIOS на дъното ако е стар, за да подкара процесора:
Количка: MSI B450M-A PRO MAX II AM4, AMD Ryzen 5 5500 4.2GHz 19MB 65W AM4 MPK, 2X8 DDR4 3200 ADATA XPG D35/BK AX4U32008G16A-DTBKD35, продукти и цени. (nikem-bg.net)

• Автор

Хвърлил съм око на този https://ardes.bg/product/ardes-office-ao0820v9r75700garg16gb1tbnvme-w11pesd-431694 

Готов съм да вдигна до 1500 при нужда 

преди 10 минути, ianpav написа:

Май скоро не сте гледали цените. За тези пари и вашите изисквания само карта и ссд горе долу. А дъно, процесор, памет и т.н. Май мизата се вдига поне двойно.

Не всички като тебе сме милионери забогатели незаконно .Имам пари и е време и аз да се поглезя .

Този е с вградено видео и ще е много по-зле в игрите от това, което съм ти предложил.

Ако е до 1500, изчакай и @Gaming_Solutions да направи оферта.

Зависи от целите и бюджета най-вече. Както казах, дори с GTX 1060 или още по-добре RX 580 4/8 GB, които втора употреба се намират за около/под 100 лева, може да се сглоби машина, която ще подкара и най-новите игри. Старите карти и процесори от преди няколко до 7-8 години още не са за изхвърляне.

• Автор
преди 12 минути, Gaming_Solutions написа:

За 1500 ще стане добро бюджетно компютърче. Бих предложил и за 1000, но не мога да го препоръчам като геймърски

Добре дигам до 1500 но после ще е на изплащане :)

• Решение

Добре, до 1500 се получава нещо такова на АМ4.

1. AMD Ryzen 5 5600

2. ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4

3. Team Group T-Create Expert DDR4 - 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16

4. Lexar NM710 1TB

5. ASROCK AMD RADEON RX 7600 Challenger OC 8GB GDDR6

6. MSI MAG A550BN

7. Thermalright Assassin King 120 SE

8. DeepCool кутия Case ATX CC560 A-RGB v2

Общо: 1430,45лв.

Линк към количката

Както казах, доста добро бюджетно изпълнение с което ще може да се играе на FullHD новите заглавия на високи/максимални графики. Може да се спести доста от бюджета с по-стария модел RX6600, например: ASRock RX 6600 Challenger D 8GB и ако се махне охладителя от кошницата за да се ползва боксовото охлаждане. Спестяват се около 200лв и падаме на около 1200

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

Това за сега става :) Монитора ми е Acer 18 инча стар е но върши работа :)

До края на седмицата ще дам отговор за поръчка :)

Охладителя няма да се маха :)

преди 9 минути, adersa написа:

Това за сега става :) Монитора ми е Acer 18 инча стар е но върши работа :)

До края на седмицата ще дам отговор за поръчка :)

Охладителя няма да се маха :)

Е, по-добре направи компромисите за около 1200 и си вземи нормален монитор с остатъка. Не се мъчи с 18", особено пък игри да играеш на него.

5600 е студен процесор, ще ти го направя да не загрява много и с боксовото

• Автор

Добре а ако махнем охладителя ще нагрява ли в жегите ? То в моята стая е север и не влиза слънце не е жега през лятото :)

Основно ще се играят ФИФА , гта 5 ако стане и CS :)

преди 2 минути, adersa написа:

Добре а ако махнем охладителя ще нагрява ли в жегите ? То в моята стая е север и не влиза слънце не е жега през лятото :)

Той няма да е без охладител, просто ще е с боксовото. Няма да загрява много, просто ще бууства по-малко и ще загубиш малко производителност, но не е болка за умиране. И малко по-шумно е.

• Автор

Аха супер :) Добре ще говоря с брат ми и той  ще го ползва главно той ще играе на игрите , а аз ще си попълвам моите документи в онлайн системата ни по моята работа и за сърф в нета :)

Както казах ще дам отговор краят на седмицата за поръчка :) Благодаря за офертите 

https://www.acer.com/bg-bg/support/product-support/K192HQL това ми е монитора 

• Автор
преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Мониторчето даже не е FullHD. Горещо те съветвам да си вземеш нещо съвременно, дори да е най-евтиното

Добре предложи един да го вмъкнем в бюджета :)

На изплащане, разликата във вноската на 1500лв. и на 2000лв. е 20лв. (няма и три кутии цигари😁😁😁)Аз, ако съм на твое място, бих си направил, конфигурация за около 1700лв. с амд5 и с другите 300лв. да си взема нов монитор.

На този монитор няма цифров  вход . И не може да се ползва с нито една, съвременна видеокарта. Затова ,НОВ монитор е задължително.Включвай го в общия бюджет.

преди 54 минути, Veni77 написа:

На този монитор няма цифров  вход . И не може да се ползва с нито една, съвременна видеокарта.

Как го реши това? За тази цел има адаптери

Търсене на "hdmi към vga" | JAR Computers

Един съвет от мен, вземи си един или 2 -32инчови монитори едновременно . Ако не си го пробвал голямо удоволствие е, много прозорци, много място, ама много. За пръв път в работата ни оставиха старите монитори едновремнно с новите преди сума ти години, е направо се преродих. Веднага го въведох и в къщи. Два големи монитори, страхотно е !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.