Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със споделяне на папки в локална мрежа

Featured Replies

Здравейте, опитвам се да направя споделяне в локална мрежа на 2 папки, едната ще е на лаптопа а другата на настолния, идеята е бърз трансфер/копи/пейст.

Всичко е ок, но не мога да премахна питането за креденшъли и е много досадно, дори и да дам да ги запомни след рестарт на машините и опит за достъп пак ме пита.

Какво съм направил до момента:
OS - Win 11
От Credention managar съм махнал и на двете машини.
Спрял съм дори целия сървиз от Services-->Disable.
От Local Security Policy-->Local policies-->Security options-->Accounts: Limit local account use of blank password...-->Disable

Нищо от това не помогна и не сработи по начина по който искам, след всяка промяна съм правил рестарт и т.н.
Знам че има много други решения, като Nearby share или някакви трети програми за Wi-Fi трансфер, но за сега не искам да е по друг начин.

image.png.1817844d4079196fdead3395671791c5.pngimage.png.1833584f61672b681071cfe81e55846c.png

Акаунта ти има ли парола? Ако не, сложи парола и като се логнеш с него на другия компютър ще стане.

• Автор
преди 49 минути, Raze написа:

Акаунта ти има ли парола? Ако не, сложи парола и като се логнеш с него на другия компютър ще стане.

Имащ предвид при Log On ли?
Ако да, има парола да.

преди 50 минути, цър-вул написа:

А с Troubleshooter побва ли да решиш проблема?

Това никога не съм го използвал да ти кажа честно 😀

В двете посоки по един и същ начин ли се държи на двете машини?
Може да пробваш да премахнеш споделянето и да го направиш отново след рестарт

Тестово пробвай с такива настройки:

Snap2045.png

• Автор
на 25.10.2024 г. в 21:41, цър-вул написа:

В двете посоки по един и същ начин ли се държи на двете машини?
Може да пробваш да премахнеш споделянето и да го направиш отново след рестарт

Тестово пробвай с такива настройки:

Snap2045.png

Не, същата работа, пак си иска креденшъли, много странно, еднакви OS, еднакви релийзи, еднакви ъпдейти...
А най-странното е че влиза с потребителско име и парола, които съм ползвал на работа в офиса, да не би това нещо да пази в Microsoft account-a?

Забравих да кача снимка от настолния (PC1), така той вижда лаптопа (LT1), който в повечето случаи е на 5 метра.
image.png.e99cd7550f88e49c7ef8e796207f0f36.png

И като си въведеш потребител и паролата, с които се логваш в съответната ОС пак ли не ги приема?

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

И като си въведеш потребител и паролата, с които се логваш в съответната ОС пак ли не ги приема?

Приема ги, въпреки че в Credential manager няма зададени такива (супер странно).
Иначе си влиза и си прехвърлям файлове до момента в който някой от двата компютъра не се рестартира, тогава трябва да ги въведа отново, дори и да съм задал да ги запомни.
Това ме изнервя като цяло и не мога да си го обясня.

Къде ги гледаш в 'Credential Manager'? При мен са в десния таб 'windows credentials' и си помни всички мрежови компютри.

• Автор

Тук:
Ако имаше зададени щяха да се появят на втората снимка и да има Edit и Remove опция.
image.png.a97570c81382624693648fa29560464f.pngimage.png.3781d278c8b8dc81695a307b8dd1b548.png

Ясно, не ги помни, затова всеки път иска да ги въвеждаш след рестарт. Нещо много си разбъзикал системата.

Може да пробваш да ги запаметиш примерно с някое от решенията тук: Windows 10 forgets mapped drive's credentials after reboot - Super User

Виж и това: how to make windows not save network credentials ??? - Microsoft Community

Съответно направи обратното.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Ясно, не ги помни, затова всеки път иска да ги въвеждаш след рестарт. Нещо много си разбъзикал системата.

Не съм аз проблемът, но щом така си мислиш ок.
Ще го оправя по един или друг начин и ще пиша какво е било.
По принцип няма логика но PC1 e Wi-FI AC а LT1 e Wi-Fi AX, да не става нещо там между 5 и 6... вече започвам да си мисля какво ли не.

Виж добавих още неща в предния си пост, обнови страницата.

И аз ползвам компютри, телефони и таблети в мрежа и споделям файлове от десктопите жично и безжично без проблеми, достъпват се и от мобилните устройства.

преди 16 минути, Raze написа:

Може да пробваш да ги запаметиш примерно с някое от решенията тук: Windows 10 forgets mapped drive's credentials after reboot - Super User

Виж и това: how to make windows not save network credentials ??? - Microsoft Community

Съответно направи обратното.

ИИ ! :getout:

преди 1 минута, FBI-International написа:

ИИ ! :getout:

Какво 'ИИ'? Ти освен да спамиш нещо в помощ по темите ще напишеш ли някога? Скоро те игнорвам и си пиши колкото искаш.

преди 3 минути, Raze написа:

Какво 'ИИ'? 

:bye1: Приятно ли е ехо? 

Помниш ли когато аз се опитвах да помогна на хората и ти се изхождаше с подобни коментари? 

Лека!

• 4 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.