Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпдейт на биос на лаптоп без батерия Dell Inspiron 5520

Featured Replies

Здравейте, има ли вариант в който да направя ъпдейт на биос на този лаптоп (Dell Inspiron 5520), който е без батерия (няма я). Версията на биоса на лаптопа е А07, а виждам, че има А17. Опитах с няколко варианта, които намерих в интернет, но при всичките ми иска батерията да е включена в лаптопа. Благодаря предварително на всеки, който ще отдели време да пише в темата.

Ако е това

Dell Inspiron 5520 System BIOS | Driver Details | Dell US

Цитат
- Updated CPU microcode to address security advisory Intel Security Advisory INTEL-SA-00115 (CVE-2018-3639 and CVE-2018-3640).

мислиш ли, че това с нещо ще ти помогне?

Това ли пробва за ъпдейт без батерия?

How to Force a BIOS Update on a Dell Laptop | Dell Bulgaria

какво стана като написа под терминал като администратор

biosflashname.exe /forceit

• Автор
преди 8 минути, AAUUXX написа:

Какво изисква да бъде направен BIOS ъпдейт ? Без батерия няма как да се получи.

Има някакъв проблем с външната видео карта HD 7670M, на десктоп няма ядове, но като пусна някоя игра фпс-то не вдига повече от 10, докато на вградената няма проблем, около 100. Търся просто варианти от какво може да става този проблем с видеото, затова исках да пробвам с биоса.

преди 6 минути, Raze написа:

Ако е това

Dell Inspiron 5520 System BIOS | Driver Details | Dell US

мислиш ли, че това с нещо ще ти помогне?

Това ли пробва за ъпдейт без батерия?

How to Force a BIOS Update on a Dell Laptop | Dell Bulgaria

какво стана като написа под терминал като администратор

biosflashname.exe /forceit

Направих го това, след като го пусна с forceit ми пуска инсталацията в която ми пише, че е нужна батерията. Сега пробвах друго. Направих флашка на freedos с rufus, качих вътре файла с биоса и през dos пуснах същата команда с forceit, но явно и там има проблем, защото отговора който ми връща командата "Test."

BIOS ъпдейт няма да оправи това. Виж на какви честоти работи картата и на колко % се товари. Само в една игра ли го прави или във всички?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

BIOS ъпдейт няма да оправи това. Виж на какви честоти работи картата и на колко % се товари. Само в една игра ли го прави или във всички?

Нямам идея от къде да видя това за видео картата. На другия лаптоп в Task Managera имам специална графа за картата, но тук няма. Игрите които са инсталирани на този лаптоп са CS 1.6 и League of Legends, на 1.6 не забива чак толкова, но пак за игра на 20 години не върви прилично, но на League всичко е на кадри буквално. В момента в който спра HD 7670m от device manager-a и си остане на вграденото видео, всичко се оправя. Не знам дали е заминало видеото, защото на десктоп, в ютюб няма никакви проблеми, всичко си работи.

С MSI Afterburner можеш в реално време да следиш всичко, има достатъчно упътвания и в ютуб кое как се настройва. Друг вариант е GPU-Z, сензорите на HWiNFO и други подобни - пускаш играта, даваш alt-tab и гледаш с видеокартата какво става.

преди 17 минути, x3dx написа:

Има някакъв проблем с външната видео карта HD 7670M, на десктоп няма ядове, но като пусна някоя игра фпс-то не вдига повече от 10, докато на вградената няма проблем, около 100. Търся просто варианти от какво може да става този проблем с видеото, затова исках да пробвам с биоса.

Ъпдейт на BIOS няма да реши този проблем ,възможно е некоректна работа на драйвера.

Спирането в device manager няма смисъл, това се управлява от настройките на дисплея на windows за съответното приложение. Може да пробваш и в контролния панел на AMD.

How to enable high-performance Graphics Card settings – nTop Support

• Автор
преди 12 минути, Raze написа:

С MSI Afterburner можеш в реално време да следиш всичко, има достатъчно упътвания и в ютуб кое как се настройва. Друг вариант е GPU-Z, сензорите на HWiNFO и други подобни - пускаш играта, даваш alt-tab и гледаш с видеокартата какво става.

Това ми показва като отворя програмата. Странното е, че като дадох на вграденото видео Disabled, фпс-то от 20 падна на 1, 2 и започна още повече да забива. Видео драйвъра за видеото 3 пъти свалях 3 различни драйвъра, като всеки драйвър съм го инсталирал на чиста инсталация на Windows. Явно може да е проблем нещо с драйвъра, но не знам. Свалих този, който е от сайта на производителя, после свалях от Windows Update и 3-тия път свалях от Driver Booster (знам, че е кофти програмата, но пробвах всякакви варианти).

image.png.6a2ef8008306ba8454d5f854ad3a6c2c.png

Видеото е AMD HD 7670M, няма никъде опция, за high performance.

преди 52 минути, AAUUXX написа:

Без батерия няма как да се получи.

65za2zp.jpeg

+

RL4bbU0.png

+

asprogrammer_main_window.png

но има един съществен нюанс. китаецът е напортачил с нивата на логическите напрежение и задължително интервенция.

Нещо видеото не е наред, щом дава, че не го намира. Няма как да забраниш вграденото видео в процесора, то е основното. Device manager/display какво показва? Дава ли дискретното видео с удивителна нещо, ако да какво точно пише там?

• Автор

image.png.bcb24cb4e076755fffc1d1e1401febf8.png

И двете са си наред поне според това което виждам. Мога да дам disabled и на radeon и на HD Graphics поотделно. Не знам защо пише HD 7600M Series, вместо HD 7670M

Намери и инсталирай стар драйвер, отпреди 4-5 години. Или поне отпреди да се появи проблема. 

С каква ОС е машината?

• Автор
преди 1 час, tarlyo написа:

Намери и инсталирай стар драйвер, отпреди 4-5 години. Или поне отпреди да се появи проблема. 

С каква ОС е машината?

Инсталирах доста драйвъри, че и по-стари даже. Проблема е станал явно от някой ъпдейт на windows.

ОС: Windows 10 Home

Видях, че в сайта на дел нямат драйвъри за win 10, до 8.1 е най-новия, но в сайта на amd имат. Двата ги пробвах и пак няма промяна.

• Автор

Свалих сега win 8.1, инсталирах драйвърите от сайта на дел и няма проблем, работи си всичко и видео карта я намира в Device Manger като HD 7670M, а не HD 7600 Series. Лошото в случая е, че нито хром работи на тази ос, нито дискорд, нито лигата мога да я подкарам. Същия драйвър за видеото от 8.1 като го инсталирам на 10-ката и там има проблем. Явно този лаптоп не е за Win 10

Видеокартата е серия 7600, точните модели при АМД обикновено ги дава така, това е нормално. Картата работи ли, сигурен ли си, че под товар работи нормално и се ползва? Това е много стара видеокарта и последния драйвер е от почти преди 10 години
AMD Radeon™ HD 7670M Drivers

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.