Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Акумулаторна прахосмукачка

Featured Replies

Някой ползва ли вкъщи акумулаторна прахосмукачка, търся да заменя моята кабелна, която вече е стара и много шумна. И как стоят нещата с филтрите, могат ли да се перат или се сменяват с нови. Ако някой има опит с такава, да сподели впечатления и ако може да ми препоръчате такава.

Разрешен от Corvax

преди 1 час, arcovk написа:

Някой ползва ли вкъщи акумулаторна прахосмукачка, търся да заменя моята кабелна, която вече е стара и много шумна. И как стоят нещата с филтрите, могат ли да се перат или се сменяват с нови. Ако някой има опит с такава, да сподели впечатления и ако може да ми препоръчате такава.

Аз ползвам две - една Einhell и една Parkside. Parkside е с коничен филтър, от типа на спортните филтри за кола. Прахосмукачката смуче здраво, филтърът бързичко се задръства. с 2Ah батерия съм я опаковал, за да ми е като мерило кога трябва да я изчистя - горе-долу, за една издухана батерия, трябва да измия контейнера и да изхвърля прахоляка от филтъра, който се е сбил като кече. Същата история и с Einhell-а, който обаче е с филтър от някакъв нетъкан текстил и се пере с топла вода и сапун.

Консумативи (филтри) се намират - на Lidl можеш да им пишеш с молба да ти пратят, същото е и с Einhell и официалното им представителство. Засега не ми се е налагало, но се поинтересувах (за всеки случай) и това ми отговориха от магазините, откъдето съм ги взел. Но ако смяташ да си чистиш цялата къща с такава прахосмукачка, зор ще видиш. Като тръгна, само из хола, за 40 квадрата (плочки, ламинат и килим) свалям 4Ah батерията от перфоратора и тръгвам с нея, като я изцоцвам докрай с това чистене. С малката батерия (2.5Ah) не става за внимателно почистване, само отгоре-отгоре. Електрониката за управление на разряда е в самата батерия, та по-малките батерии не дават много ток, оттам нямаш и толкова мощност. Ако искаш тяга, слагаш голямото паве 4Ah и с него. Иначе, колкото да изчистиш дивана от трохите на келешите, с малката батерия става идеално.

Нито една от двете прахосмукачки не идва оборудвана с батерия. Батерии и зарядни се купуват отделно и минимумът е към 50-60 лева за 2.5Ah батерия плюс най-базово зарядно (в смисъл, не е fast charger, умен, за 2 батерии наведнъж и т.н.).

След 7 прахосмукачки вкъщи, накрая купих робот и се приключи въпросът. Съветвам те да го направиш и ти. :)

• Автор

Благодаря за споделения опит, и аз си помислих за робот, но апартамента е малък, има тесни пространства и съответно пак трябва да се чисти с нещо друго и не ме устройва като вариант. Иначе разглеждах такива на Makita, Bosch, Milwaukee, сигурно има и други по-добри производители, но не съм толкова запознат в сферата на прахосмукачките, важно е примерно ако е със сменяеми филтри или ако реша да сменявам батерии и т.н., да са по-достъпни в магазините.

• Решение

А, ето, пропуснал съм - първата на батерии беше Bosch Move 20.4V. Знаех си, че нещо ми убягва. :D

Ти сигурно си гледал вертикалните прахосмукачки. Няма да те агитирам за Dyson-майсън, че са по една кола пари, но едно много важно нещо има, което е хубаво да го съобразиш - прахосмукачката да има истински HEPA филтър на изхода, а не просто хартийка и дунапренче. Причината е, че когато дърпаш прах от земята, акари и бактерии преминават през едрите филтри и, на практика, прахосмукачката ги раздига от земята, за да ги изхвърли зад себе си, нагоре във въздуха, където ще си ги вдишаш пак. Конвенционалните прахосмукачки просто оставят облак фин, невидим прах зад себе си, който никак не е полезен за "директна консумация". Една от прахосмукачките из къщи е BOSCH Wet&Dry (BWD420HYG), тя има воден филтър, след него и HEPA филтър, 2 киловата е като минеш на максимална мощност, все едно си бърсал с микрофибър - прашинка не оставя. Освен това, пере твърди настилки, дамаски, има една торба приставки и е супер яка, обаче е много голяма и малко неудобна за маневриране. С нея си пера диваните, предимно, както и за пролетно/есенно почистване из къщи. Препоръчвам я горещо, за щателни почиствания, просто съхранението и маневрирането са малко проблемни. За сметка на това, моделът има няколко варианта - за обща хигиена, за специална хигиена в жилище с домашен любимец, за не-знам-си-какво-още, и всяка е различен цвят със съответните специални приставки (турбо-четки за кучешки косми и т.н.), освен общите. Прахосмукачката е чист Zelmer, просто Zelmer ги купиха Bosch, всичката им продукция се преименува на Bosch. Та, консумативи Zelmer от Интернет влизат идеално в тази Bosch-a, ама на Zelmer-ски цени. Нов HEPA филтър съм си купил от Интернет на половин цена, вместо от Bosch Home. Перилните химикали (детергент и обезпенител за него), ако ще переш с нея, ги има по Технотата да се продават, или пак в мрежата. Обслужваема е, с интелигентна конструкция, нямаш грижи с поддръжката.

За прахосмукачка на батерии с HEPA бях загледал Дайсън, ама много пари, за да обикалям аз като хамав с нея, и накрая писах на Дядо Коледа за робота ... тя и жената, откога мрънка с половина уста за електронен слуга.

• Автор
преди 5 часа, Rammkopf написа:

А, ето, пропуснал съм - първата на батерии беше Bosch Move 20.4V. Знаех си, че нещо ми убягва. :D

Ти сигурно си гледал вертикалните прахосмукачки. Няма да те агитирам за Dyson-майсън, че са по една кола пари, но едно много важно нещо има, което е хубаво да го съобразиш - прахосмукачката да има истински HEPA филтър на изхода, а не просто хартийка и дунапренче. Причината е, че когато дърпаш прах от земята, акари и бактерии преминават през едрите филтри и, на практика, прахосмукачката ги раздига от земята, за да ги изхвърли зад себе си, нагоре във въздуха, където ще си ги вдишаш пак. Конвенционалните прахосмукачки просто оставят облак фин, невидим прах зад себе си, който никак не е полезен за "директна консумация". Една от прахосмукачките из къщи е BOSCH Wet&Dry (BWD420HYG), тя има воден филтър, след него и HEPA филтър, 2 киловата е като минеш на максимална мощност, все едно си бърсал с микрофибър - прашинка не оставя. Освен това, пере твърди настилки, дамаски, има една торба приставки и е супер яка, обаче е много голяма и малко неудобна за маневриране. С нея си пера диваните, предимно, както и за пролетно/есенно почистване из къщи. Препоръчвам я горещо, за щателни почиствания, просто съхранението и маневрирането са малко проблемни. За сметка на това, моделът има няколко варианта - за обща хигиена, за специална хигиена в жилище с домашен любимец, за не-знам-си-какво-още, и всяка е различен цвят със съответните специални приставки (турбо-четки за кучешки косми и т.н.), освен общите. Прахосмукачката е чист Zelmer, просто Zelmer ги купиха Bosch, всичката им продукция се преименува на Bosch. Та, консумативи Zelmer от Интернет влизат идеално в тази Bosch-a, ама на Zelmer-ски цени. Нов HEPA филтър съм си купил от Интернет на половин цена, вместо от Bosch Home. Перилните химикали (детергент и обезпенител за него), ако ще переш с нея, ги има по Технотата да се продават, или пак в мрежата. Обслужваема е, с интелигентна конструкция, нямаш грижи с поддръжката.

За прахосмукачка на батерии с HEPA бях загледал Дайсън, ама много пари, за да обикалям аз като хамав с нея, и накрая писах на Дядо Коледа за робота ... тя и жената, откога мрънка с половина уста за електронен слуга.

Много благодаря, почти ме нави за боша, гледам само добри отзиви за нея, ще я видя на живо в някой магазин и ще реша дали да я взема.

Няма да сбъркаш с нея, само трябва да намериш подходящо място за съхранение. Иначе, водният филтър се пълни с литър вода и обира всякакви боклуци, които стават на една мокра топка от власинки. Като тръгнеш да я чистиш, не гълташ пепеляци от контейнера. И всичко се измива на чешмата после. И идва с доволно дълъг кабел (към 5-6 метра е, по спомен). Моделът, който е в цвят тюркоаз и бяло, е за обща хигиена, със стандартните приставки. Другите разцветки са "профилирани", с допълнителни приставки за това-онова. На всяка прахосмукачка е описано за какво е окомплектована.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.