Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Освобождаване на вътрешната памет

Featured Replies

Здравейте,

ползвам Redmi A3, но въпроса ми би следвало

да е общ за андроид (в случая 14).

Напълнила ми се е вътрешната памет в видеоклипове от

една програмка Dailyroads voyager. Картата памет беше откала и е

записвало в телефона.

Изтеглих 2ри файлов мениджър, който показва малко по-различно

нещата, но пак не ми помага.

Дава, че в "Main storage" има 123гб от 128, но като го отворя и не ми

ги показва - двете прикачени снимки.

В настройките има посочен път /mnt/user/0/9c**********

но може би това вече да е микросд картата.

Къде и как да ги  намеря тези файлове?

В другият (обикновеният) файлов мениджър в

"internal shared storage"  пускам

търсене за "mp4" и намира над 100 файла от програмата

и ги дава уж в директория Videos. А иначе тази директория

не се вижда - както в снимката от прикаченият файл. Има pictures,

music и други такива, но не и Videos.

Въпреки това изтривам 4-5 клипа по 600мб и не се променя размера

на заетото място.

android2.png

android1.png

Видеоклипове, ако са от някое приложение, ги търси в папките, където ги записва - в настройките му трябва да можеш да избираш или си ги записва в неговата си папка. От камерата обикновено се записват в папка "DCIM" и съответно някоя от подпапките.

преди 10 часа, Stoqn Petkov написа:

В другият (обикновеният) файлов мениджър в "internal shared storage"  пускам търсене за "mp4" и намира над 100 файла от програмата и ги дава уж в директория Videos.

Това "Videos" не е директория (папка). Файловият мениджър ти разделя намерените файлове по типове. Въпреки това би трябвало да можеш да ги видиш и изтриеш оттам. 

Алтернативни варианти са да сложиш някой друг файлов мениджър, който да ти показва точно файловете по папки. В краен случай - прехвърляш всичко ценно от телефона на външен носител, и го ресетваш. Това е сигурен начин за освобождаване на място. 

А още по-алтернативен вариант е да се съобрази в бъдеще модела на телефона и неговите параметри с нуждите и начина по който човека ще го ползва и няма да има подобни драми!

Инак рисетване на устройството би довело до изтриване на ненужни и стари ъпдейти от системната памет, където не може да се бръкне в момента, важното е всичко да е бекъпнато и възтановено в следствие, като програми, настройки, пароли и т.н.

• Автор
на 29.10.2024 г. в 21:41, Raze написа:

Видеоклипове, ако са от някое приложение, ги търси в папките, където ги записва - в настройките му трябва да можеш да избираш или си ги записва в неговата си папка. От камерата обикновено се записват в папка "DCIM" и съответно някоя от подпапките.

в момента има /mnt/user/0/9c**********  но в момента работи картата. Евентуално ако я извадя може би

ще се промени, но в момента даже и този път не знам как да го намеря или отворя

на 30.10.2024 г. в 6:42, цър-вул написа:

android2.png

Тук във Videos като влезеш какво е положението? Виждат се 64GB
Никога не съм имал проблем с този мениджър.

дефакто това са клиповете от картата памет - с изтриването на част от видеата, се

намаляше и заетото място на картата памет. Но вътрешната не помръдва.

на 30.10.2024 г. в 7:29, Rudy M. написа:

Това "Videos" не е директория (папка). Файловият мениджър ти разделя намерените файлове по типове. Въпреки това би трябвало да можеш да ги видиш и изтриеш оттам. 

Алтернативни варианти са да сложиш някой друг файлов мениджър, който да ти показва точно файловете по папки. В краен случай - прехвърляш всичко ценно от телефона на външен носител, и го ресетваш. Това е сигурен начин за освобождаване на място. 

така се оказа - раделяне по типове. Иначе това ми е основнията проблем - не мога да намеря къде са тези клипове, които са ми

заели вътрешната памет. В Linux и Windows  се справям без проблеми с подобни неща, ама този андроид ми се опира.

на 30.10.2024 г. в 8:36, JohnTRIVOLTA написа:

А още по-алтернативен вариант е да се съобрази в бъдеще модела на телефона и неговите параметри с нуждите и начина по който човека ще го ползва и няма да има подобни драми!

Инак рисетване на устройството би довело до изтриване на ненужни и стари ъпдейти от системната памет, където не може да се бръкне в момента, важното е всичко да е бекъпнато и възтановено в следствие, като програми, настройки, пароли и т.н.

за тези ми нужди върши перфектна работа. Просто поради някаква причина (мисля в големите жеги, когато го напече

яко слънцето на предното стъкло) ми е отказала временно картата и ми е напълнило вътрешната памет.

Ами да беше казал кое е въпросното приложение да проверим вместо теб къде записва клиповете, щом и в настройките му не ги намираш.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Ами да беше казал кое е въпросното приложение да проверим вместо теб къде записва клиповете, щом и в настройките му не ги намираш.

:)

още в началото бях написал "

Напълнила ми се е вътрешната памет в видеоклипове от

една програмка Dailyroads voyager. Картата памет беше откала и е

записвало в телефона."

и сега при сканиране ми показва, че в тази програма има 100гб user data, но

не мога да ги видя и да ги изтрия само тях. През настройките на приложението има

опция за изтриване, ама освен файловете иска да ми изтрие и настройки и тем подобни.

Опитвам да пускам търсене за mp4 и намира файловете, но само от картата памет. От телефона

не ги показва.

• Автор

закачих телефона към компа и започнах да селектирам по 4-5 директории и от там

десен бутон и properties да видя размера. След известно ровене намерих пътя:

This PC\Redmi A3\Internal shared storage\Android\data\com.dailyroads.v\files\dailyroads\Tempvideos

вътре са клиповете.

Случая приключен. Благодаря за съдействието и отделеното време :)

преди 1 минута, Raze написа:

Толкова ли е трудно, както казах, да и влезеш в настройките, всичко си пише там!

lUuZc9q.png

ако говорим за едно и също - пак в първият пост съм писал, че

в програмата като път намирам само /mnt/user/0/9c**********

Да, защото си го променил. Но като го избереш, имаш опция да го нулираш до такъв по подразбиране, ако го беше направил щеше да видиш същата папка, без да я търсиш. Стандартно андроид приложенията записват в паметта по подразбиране, в папката с данни + Android\data + името на приложението, в повечето случаи започващо с 'com.'

• Автор
току-що, Raze написа:

Да, защото си го променил. Но като го избереш, имаш опция да го нулираш до такъв по подразбиране, ако го беше направил щеше да видиш същата папка, без да я търсиш. Стандартно андроид приложенията записват в паметта по подразбиране, в папката с данни + Android\data + името на приложението, в повечето случаи започващо с 'com.'

това с "сом" не го знаех. Но с опити го намерих и научих.

А онзи другият път /мнт/.... как се достъпва?

Това зависи от устройството, но това общо-взето е пътя до вътрешната памет, където се съхраняват файловете. Примерно на моя Sony Xperia 5 II мога да го отворя по 2 начина от главната папка '/': единия е в папка '/storage/emulated/0', другия '/Sdcard'. От компютъра ако ги отваряш може да има и още нещо преди това, въпреки че пък там най-вероятно директно ще ти се отвори достъпната памет. Карта памет не ползвам.

• Автор
преди 24 минути, Raze написа:

Това зависи от устройството, но това общо-взето е пътя до вътрешната памет, където се съхраняват файловете. Примерно на моя Sony Xperia 5 II мога да го отворя по 2 начина от главната папка '/': единия е в папка '/storage/emulated/0', другия '/Sdcard'. От компютъра ако ги отваряш може да има и още нещо преди това, въпреки че пък там най-вероятно директно ще ти се отвори достъпната памет. Карта памет не ползвам.

мерси

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.