Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пререгистриране на автомобил със сменен двигател

Featured Replies

Здравейте всички, имах Opel Bertone 2.2i, на който двигателят му блокира и го смених със същият от чужбина (Белгия), но за съжаление понеже не съм наясно с нещата явно са ме хвърлили по пързалката. Прехвърлих автомобила на купувач, като бях инструктиран, че тъй като двигателят не е от морга, а от фирма за авточасти в чужбина, няма как да се представи талон, тъй като там се води резервна част за която не се изисква талон по техните закони и че за да се пререгистрира автомобила се изисква само фактура. От мвр пък твърдят, че не стават нещата само с фактура, а и с някаква декларация номер две, която дори те не успяха да ми извадят на документ. Има ли някой вещ по въпроса, който би могъл да съдейства?

За всеки случай отиди до Технотест. 

Въпреки, че

Цитат

Не е изменение в конструкцията на ППС:

1. промяната на цвета му;

2. смяната на двигателя му с двигател от същия тип, марка, модел и код – когато има и неизменено окачване.

Изменение в конструкцията на регистрирани ППС

В КАТ трудно се "доказва", че е същия тип двигател и т.н. За това е по-добре да се вземе документ от тях за "съответствие" между стария и новия двигател. 

Успех!

До колкото знам ако смениш двигател с различен от заводския, въпреки че имаш документи, плащаш Технотест -https://www.technotest.bg/ около 500лв за легализация,ако пък смениш двигател със същия като заводския, само с документите за него се пререгистрира.

преди 1 час, Хри100 написа:

там се води резервна част за която не се изисква талон по техните закони

Малка корекция. Точно защото е резервна част, затова неговия номер изобщо не се вписва в документите на автомобила. За разлика от България.

Имал съм такива автомобили и на българския талон НЯМАШЕ номер на двигател!

• Автор
преди 10 часа, jhoro написа:

Малка корекция. Точно защото е резервна част, затова неговия номер изобщо не се вписва в документите на автомобила. За разлика от България.

Имал съм такива автомобили и на българския талон НЯМАШЕ номер на двигател!

Бихте ли ме запознали с процедурата през която сте преминал за да се впише двигателят в талона? Той попринцип и в момента е без номер в талона, но как стана самото вписване във вашият случай? Отново с технотест или?

Мерси на всички за отговорите, ще изчакам няколко дни ако някой има алтернатива на технотеста случайно да сподели, тъй като не искам да излезе, че съм прецакал момчето, защото на мен когато сменях двигателят от мястото за авточастите ми казаха, че фактурата за покупкопродажба е напълно достатъчна за пререгистриране, тъй като съдържа вид и номер на мотора, а в момента не я приемат като веществено доказателство. 

преди 16 минути, Хри100 написа:

Бихте ли ме запознали с процедурата през която сте преминал за да се впише двигателят в талона? Той попринцип и в момента е без номер в талона, но как стана самото вписване във вашият случай? Отново с технотест или?

Стана точно никак! Докрай талоните си бяха без номер на двигател. Можех да сменям колкото искам

Но не съм продавал автомобил.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.