Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Как да запиша 750MB на 800 диск? Имам тука един диск и с големи букви си пише на него 800MB - проблема е че нерото ми го разпознава като 700MB-тов.Имам и фаила който искам да запиша на него (спестете си коментарите, ама как го записваш, не е ли ISO той или пък видео файл). И да е на диска си пише 800MB и аз си искам тези 100MB :rolleyes: .Един приятел ми спомена нещо за специален софтуер или пък по настройките на нерото или пък плъгини, а може би порблема е в CD RW - дайте съвет.

Редактирано от Enei (преглед на промените)

• Автор

Искам да попитам дали при DVD overburn по нерото се правят същите настроики - там дето ми е капацитета на DVD го променям от 4500MB на 4550MB, че файла който записвам е с 4 MB по-голям (4487MB, а иначе ми изписва, че капацитета на диска е 4483МБ) - току що изгорях второ дискче (Verbatim 16x 4.7GB DVD+Recordable) :angel19: и се питам къде бъркам - нали капацитета на диска е 4700МB или не е ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-то диско ойде :clap::help::wors: ако някой има опит в overburn-ването да сподели и аз имам да кажа нещо - открих още няколко начина по които не става :P - на 4510МB + сложена отметка на Enable generation of short led-out някъде из форума прочетох май е само за CD-та отметката sad.gif , а аз отивам да удавя мъката си с нещо :speak:

Редактирано от Enei (преглед на промените)

Искам да попитам дали при DVD overburn по нерото се правят същите настроики - там дето ми е капацитета на DVD го променям от 4500MB на 4550MB, че файла който записвам е с 4 MB по-голям (4487MB, а иначе ми изписва, че капацитета на диска е 4483МБ) - току що изгорях второ дискче (Verbatim 16x 4.7GB DVD+Recordable) :P и се питам къде бъркам - нали капацитета на диска е 4700МB или не е ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-то диско ойде. ако някой има опит в overburn-ването да сподели и аз имам да кажа нещо - открих още няколко начина по които не става :hush: - на 4510МB + сложена отметка на Enable generation of short led-out някъде из форума прочетох май е само за CD-та отметката sad.gif , а аз отивам да удавя мъката си с нещо :P

4700 MB - да, ама не! :nono:

Не е толкова, защото по принцип 1 GB=1024 MB; 1 MB=1024 KB; 1 KB=1024 byte-а, а производителите на дискове (подобно на тези на твърди дискове) смятат обема така: 1 GB=1000 MB; 1 MB=1000 KB; 1 KB=1000 byte-а и съответно от байтовете нагоре се получава разминаване, колкото по-голяма е мерната единица, толкова по-голямо е и разминаването...

Тоест, диска ти цифром и словом може да побере максимум до 4,3 GB=4483 "реални" MB(демек отчетени, както Windows ги отчита cool.gif ).

Можеш да пробваш с DVD-R, обаче, понеже DVD+R = 4,700,372,992 byte-а=4,590,208 КВ=4482.6 MB, а

DVD-R = 4,706,074,624 byte-а=4,595,776 КВ=4488 MB и би трябвало да стане.

Аз лично не съм имал късмета да overburn-на DVD+R, дори и от иначе качествените на Verbatim с повече от този обем информация... И да, "Enable Generation of Short Lead-Out" важи само за CD-тата, за съжаление sad.gif .

sad.gif

А прочете ли страницата, за която е дал линк bozko <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_smile.gif' alt=':)'> (тази имам предвид) и в която е описан процеса на чист български език :P ?!

• Автор
Можеш да пробваш с DVD-R, обаче, понеже DVD+R = 4,700,372,992 byte-а=4,590,208 КВ=4482.6 MB, а

DVD-R = 4,706,074,624 byte-а=4,595,776 КВ=4488 MB и би трябвало да стане.

Е това не го знаех, ще го пробвам ! :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.