Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Референция за конфигурация без видео 1500лв ®

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми препоръчате конфигурация ( без монитор, видео и периферия )с ДДР5 , Amd Ryzen 7600/7700  , също се ориентирах към тези рам и ссд https://thx.bg/bg/share/21u . Благодаря предварително!

преди 3 часа, DIKSAN написа:

Здравейте, може ли да ми препоръчате конфигурация ( без монитор, видео и периферия )с ДДР5 , Amd Ryzen 7600/7700  , също се ориентирах към тези рам и ссд https://thx.bg/bg/share/21u . Благодаря предварително!

Добре си се ориентирал, но се страхувам, че няма да ти стигне бюджета, защото остава дъно, кутия и захранване.

• Автор
преди 1 час, В. Велев написа:

Добре си се ориентирал, но се страхувам, че няма да ти стигне бюджета, защото остава дъно, кутия и захранване.

а със 7500f ? може ли все пак да ми препоръчате конфигурация 

преди 30 минути, DIKSAN написа:

Добре е да дадеш какъв ти е монитора и най-вече видеото.

преди 1 час, DIKSAN написа:

Ако се напънеш още малко с бюджета, се качваш на последно поколение процесор с по-голяма производителност:

Ryzen 7 9700X vs Ryzen 5 7600 [19-Benchmark Showdown]

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
AMD Ryzen 7 9700X 5.5GHz 40MB 65W AM5 box 1 744.95 лв. 744.95 лв.
ASROCK B650M PRO RS AM5 1 291.69 лв. 291.69 лв.
Kingston FURY Beast 2x16GB DDR5 6000 1 229.79 лв. 229.79 лв.
Lexar 1TB PCIe Gen 4X4 M.2 NVMe LNM790X001T-RNNNG 1 155.63 лв. 155.63 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 40 3FS 1 85.30 лв. 85.30 лв.
PSU SEASONIC G12 GM-750 GOLD 1 149.49 лв. 149.49 лв.
Междинна стойност: 1 656.85 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 33.14 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма
Обща стойност: 1 623.71 лв. с ДДС
  • Автор
преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Ако се напънеш още малко с бюджета, се качваш на последно поколение процесор:

Ryzen 7 9700X vs Ryzen 5 7600 [19-Benchmark Showdown]

Избрани продукти:

AMD Ryzen 7 9700X 5.5GHz 40MB 65W AM5 box 1 744.95 лв. 744.95 лв.
Междинна стойност: 1 656.85 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 33.14 лв.
Обща стойност: 1 623.71 лв. с ДДС

а охладител за процесора, кой би бил добър за 9700х

преди 33 минути, DIKSAN написа:

а охладител за процесора, кой би бил добър за 9700х

Мда. Пропуснал съм охладител. С него доста ще надхвърля бюджета ти -> DeepCool CPU Cooler AG620 Dual-Tower LGA1700 AM5

Ако не ти е по възможностите, коригираме процесора.

Избрани продукти:

DeepCool CPU Cooler AG620 Dual-Tower LGA1700 AM5 1 96.45 лв. 96.45 лв.
AMD Ryzen 5 9600X 5.4GHz 38MB 65W AM5 box 1 547.70 лв. 547.70 лв.
Междинна стойност: 1 556.05 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 31.12 лв.
Обща стойност: 1 524.93 лв. с ДДС

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Ако не ти е по възможностите, коригираме процесора.

Аз щях да постъпя по следния начин. Харесва ми предложението (компонентите) и започвам с Пазарувай.бг

Например процесора AMD Ryzen 7 9700X  го намерих за 70 лева по-евтин. Дъното за 20 лева по-евтино. Не ми се търси за другите. Е няма да е от един сайт, но ще е интересно как пристигат бусовете и ми носят частите :)

И със спестените пари отивам на ресторант да почерпя за новия компютър ;)

преди 12 часа, В. Велев написа:

Е няма да е от един сайт, но ще е интересно как пристигат бусовете и ми носят частите :)

И със спестените пари отивам на ресторант да почерпя за новия компютър ;)

Ще е и интересно ако има някакъв проблем или се установи такъв в последствие как ще викаш бусовете обратно (или по-скоро ще обикаляш офисите на куриерите) и как ще установяваш какъв е проблема и защо бие сини екрани, дъно ли е, памет ли е, процесор ли е или пък захранване... и като върнеш компонентите един по един, всеки ти казва, че от сервиза не установяват проблем с компонента. Ама нали, ударил си "кьоравото" 

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Ще е и интересно ако има някакъв проблем или се установи такъв в последствие как ще викаш бусовете обратно (или по-скоро ще обикаляш офисите на куриерите) и как ще установяваш какъв е проблема и защо бие сини екрани, дъно ли е, памет ли е, процесор ли е или пък захранване... и като върнеш компонентите един по един, всеки ти казва, че от сервиза не установяват проблем с компонента. Ама нали, ударил си "кьоравото" 

При мен повече от 25-30 години проблеми и дори сини екрани е нямало. Освен това лесно се разбира дъно ли е, памет ли е или процесор.

Сегашния ми компютър е вече над 5 години и по подобен начин. Е, не всяка част е от различен магазин, но от 3 магазина беше.

Освен това като изключим лаптопите, съвременните настолни и частите им са сравнително стабилни и работещи. Ти трябва да го знаеш това.

И защо да не може да занесе целия компютър в сервиз, за да му направят проверка и диагностика, коя част е развалена?

@В. Велев Да коментираме частни случаи кой имал и кой нямал проблем мисля, че е излишно. Може да си купиш всичко от олх втора употреба и да работи 10 години, може и да се вкараш в много големи филми. Едно време за дънните платки излизаха по 2, най-много 3 нови биоса, сега излизат по всяка седмица все нещо да закърпят, и при единия, и при другия лагер. Да не говорим каква "врътня" може да се окаже да подкараш паметта стабилно по XMP/EXPO профил. Моят горещ съвет към колегите търсещи помощ за избор на конфигурация (подразбира се, че не се интересуват толкова от хардуер щом търсят помощ) е да си закупят всичко от едно място. Обикновено ще го сглобят и тестват безплатно, а ако се установи проблем в последствие се връща всичко там, от където е закупен

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

@В. Велев Да коментираме частни случаи кой имал и кой нямал проблем мисля, че е излишно. Може да си купиш всичко от олх втора употреба и да работи 10 години, може и да се вкараш в много големи филми. Едно време за дънните платки излизаха по 2, най-много 3 нови биоса, сега излизат по всяка седмица все нещо да закърпят, и при единия, и при другия лагер. Да не говорим каква "врътня" може да се окаже да подкараш паметта стабилно по XMP/EXPO профил. Моят горещ съвет към колегите търсещи помощ за избор на конфигурация (подразбира се, че не се интересуват толкова от хардуер щом търсят помощ) е да си закупят всичко от едно място. Обикновено ще го сглобят и тестват безплатно, а ако се установи проблем в последствие се връща всичко там, от където е закупен

Добре, предложи на момчето за 1500 лева дъно, процесор, кутия, охладител и рам. Защо се занимаваш с мене и ме коментираш.

преди 15 минути, В. Велев написа:

Добре, предложи на момчето за 1500 лева дъно, процесор, кутия, охладител и рам. Защо се занимаваш с мене и ме коментираш.

@Joss Bomon му е предложил цели две предложения с различни процесори, а ако сложи 7500F/7600 ще падне и под бюджета. Аз защо да му предлагам трето предложение, не ми е самоцел да си купи нещата от мен ако това намекваш? Коментирам единствено колко голяма далавера е "пазарувай" според теб и просто исках да изясним какви са рисковете

Аз нямам никакъв проблем да си поръча нещата от @Gaming_Solutions, даже е за предпочитане, дори и с корекции.

Не са много фирмите, които са толкова коректни към клиентите си и предоставят подобна услуга за конфигуриране, настройка, тест и поддръжка след закупуване. 

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Аз нямам никакъв проблем да си поръча нещата от Солюшън, даже е за предпочитане, дори и с корекции.

Не са много фирмите, които са толкова коректни към клиентите си и предоставят подобна услуга за конфигуриране, настройка, тест и поддръжка след закупуване. 

Не става въпрос за доверието в случая, а за цената. Дали Солюшън може да покаже конкурентна цена?

преди 14 минути, В. Велев написа:

Не става въпрос за доверието в случая, а за цената. Дали Солюшън може да покаже конкурентна цена?

По-умно е да вземе конфигурацията на малко по-висока цена при такива условия, отколкото да вземе всичко на минимални цени, но да не може да си я конфигурира и да бере ядове със поддръжката.

преди 23 минути, Joss Bomon написа:

По-умно е да вземе конфигурацията на малко по-висока цена при такива условия, отколкото да вземе всичко на минимални цени, но да не може да си я конфигурира и да бере ядове със поддръжката.

Така е, ама в неговия случай той вече има видео карта, монитор и периферия. Така че пак трябва да си го сглобява или поне видеокартата да носи в магазина (сервиза) където ще му го сглобяват.

Не става въпрос за доверието в случая, а за цената.

Кой го твърди?

Дали Солюшън може да покаже конкурентна цена?

Конкурентна на кого? Кое наричаш конкурентна цена?

Хайде малко информация ще ти снеса от кухнята. Въпросния процесор 9700Х (нищо повече от 7700Х) го няма наличен в три от големите вносители за България (другата седмица ще е пак наличен), има го наличен в четвърти вносител и доставната му цена е стабилно над 700лв. за партньори. Ако искаш пробвай да го купиш за 674лв от магазин "нискацена"

Така е, ама в неговия случай той вече има видео карта, монитор и периферия. Така че пак трябва да си го сглобява или поне видеокартата да носи в магазина (сервиза) където ще му го сглобяват.

В неговия случай ако сложи 9700Х на В650 дъно, така или иначе за да тръгне процесора ще трябва да се прави БИОС ъпдейт преди това

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Супер лесно и бързо се комуникара с човека аз от него си поръчах конфигурацията .По лесно така отколкото сам да си блъскам главата каква конфигурация да си сглобя и 100 човека да дават акъл 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.