Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Царските съкровища

Featured Replies

Цитат
"Филип Вюртемберг добави: "Тази колекция от скъпоценности никога не е напускала семейството на цар Фердинанд Български."

Ясно. Закъсал е за пари Симеон. Дали е предложил колекцията първо на българската държава? Май не. Също както и диадемата.

Буквално нямам думи!!! Царските бижута принадлежат на държавата, не на детронирани бивши "величия". Ако не бяхме мутренска държава, на този отдавна щеше да му е спретната проверка за това, дали не пази такива бижута...............

Това са исторически артефакти, не обикновени бижута! Пак добре, че не са били залагани на хазарт или продадени тайно от компрометираната дъщеря.............

Добре, че вече измря поколението с топлите чувства към монархията...............

След някое и друго десетилетие страната ни трябва да разкара останалите от това семейство тук!

Нямаме намерение да връщаме монархията! Не желаем да ни поучават наркомани и алкохолици!

Вижте какво става в Норвегия!

Много бързо монархиите забравиха съдбата на Луи ХVІ и Мария Антоанета. Да не вземат да си припомнят пак Френската революция!

Аз лично съм отвратена! Тези бижута трябваше да са в Националния исторически музей и да показват на поколенията колко богат, себичен, алчен и самовлюбен е бил Фердинанд І ! Че заради него , германския му произход и самовнушението у, че е велик генерал, България губи земи и хора в Първата световна война. А синът му се оказва антисемит, който подписва отвратителния закон за защита на нацията!

Явно трябва пак да се случи национална катастрофа, та да прозрат всички монарсите колко са се самозабравили, ояли,  алчни, отвратителни, мислещи се над закона!

От мен да зависи, ги депортирам и им забранявам да се връщат в България! На ги пускам голи като пушки, без пари, бижута, картини и мебели!

За нормалните хора поне остава утехата, че френското кралско семейство и руската царско семейство не са имали време и не са успели нищо да продадат и да скрият.

А ние сме ограбени. За пореден път. Финансово и исторически. Огорчена съм! Жалко, че не сме като руснаците!

преди 21 минути, Anneliese написа:

Буквално нямам думи!!! Царските бижута принадлежат на държавата, не на детронирани бивши "величия". Ако не бяхме мутренска държава, на този отдавна щеше да му е спретната проверка за това, дали не пази такива бижута...............

Това са исторически артефакти, не обикновени бижута! Пак добре, че не са били залагани на хазарт или продадени тайно от компрометираната дъщеря.............

Добре, че вече измря поколението с топлите чувства към монархията...............

След някое и друго десетилетие страната ни трябва да разкара останалите от това семейство тук!

Нямаме намерение да връщаме монархията! Не желаем да ни поучават наркомани и алкохолици!

Вижте какво става в Норвегия!

Много бързо монархиите забравиха съдбата на Луи ХVІ и Мария Антоанета. Да не вземат да си припомнят пак Френската революция!

Аз лично съм отвратена! Тези бижута трябваше да са в Националния исторически музей и да показват на поколенията колко богат, себичен, алчен и самовлюбен е бил Фердинанд І ! Че заради него , германския му произход и самовнушението у, че е велик генерал, България губи земи и хора в Първата световна война. А синът му се оказва антисемит, който подписва отвратителния закон за защита на нацията!

Явно трябва пак да се случи национална катастрофа, та да прозрат всички монарсите колко са се самозабравили, ояли,  алчни, отвратителни, мислещи се над закона!

От мен да зависи, ги депортирам и им забранявам да се връщат в България! На ги пускам голи като пушки, без пари, бижута, картини и мебели!

За нормалните хора поне остава утехата, че френското кралско семейство и руската царско семейство не са имали време и не са успели нищо да продадат и да скрият.

А ние сме ограбени. За пореден път. Финансово и исторически. Огорчена съм! Жалко, че не сме като руснаците!

лягай - че нещо ти пуше главата

• Автор

Боже мили, Червената армия е направила страшен гаф, както и новата власт. Трябвало е да ги обискират основно за укрити скъпоценности! Да не би да са забравили за княгините Романови с пришити диаманти към корсетите?

Цитат

В тази статия пише, че това са бижутата, които Евдокия е успяла да изнесе от България. Били са депозирани в банков трезор до миналата година. Има и препратка към аукциона миналата година:

“Въпреки че Фердинанд — както и принцеса Надежда и нейният съпруг Албрехт Ойген, херцог на Вюртемберг (1895-1954) — вече живееха в Германия, останалата част от семейството му издържа нахлуването на Червената армия в България през 40-те години на миналия век и двамата му сина загинаха във войната.

Княгиня Евдокия е затворена в дома си, когато нашествениците й позволяват да напусне България. Тя, заедно с вдовицата на Борис III Джована Савойска, избягали в Германия, като взели със себе си торбите с фамилните бижута.

Скъпоценностите са депозирани в банков трезор в Германия през 1946 г., където остават, докато не бъдат преоткрити миналата година. “

Просто отвратително. Сега ще потънат в нечия частна колекция. А ние имаме само трона и скиптъра на Борис ІІІ - пълна подигравка!:angry22:

Не е честно нашият народ все да беднее, а другите да си живеят за наша сметка!

Повръща ми се и ме избива на агресия всеки път, като си помисля колко по - добре от мен и с повече възможности живее дъщерята на мутрафона на републиката!!! Те могат да си позволят качествено здравеопазване, хубава храна, хубави дрехи и обувки, пътувания в чужбина............... А аз никога няма да видя Париж!!!!

Как ми се иска да живеем във време като Френската революция...................Време, когато никой не е над закона и никой не е по - добре от другия!

Още инфо:

Цитат

Ако е вярно това, което съм чела, Фердинанд е теглил заеми, за да живее в лукс, а тези заеми са изплащани на гърба на българският народ. Заемите на са били лични, а държавни. Намазвали са и някои от големците покрай него.
Жалко, че няма повече информация за бижутата, наистина са били красиви и ще отидат в нечия частна колекция.

Та после ги давайте за пример! Българският народ е гладувал. Изплащал е заемите на един самозабравил се!  Съжалявам, ако намирате това за нормално, аз не го намирам. Проклети да са Кобургите, само проблеми и нещастия носят на страната ни!:vomit::vomit::vomit:

преди 17 минути, Anneliese написа:

Боже мили, Червената армия е направила страшен гаф, както и новата власт. Трябвало е да ги обискират основно за укрити скъпоценности! Да не би да са забравили за княгините Романови с пришити диаманти към корсетите?

Просто отвратително. Сега ще потънат в нечия частна колекция. А ние имаме само трона и скиптъра на Борис ІІІ - пълна подигравка!:angry22:

Не е честно нашият народ все да беднее, а другите да си живеят за наша сметка!

Повръща ми се и ме избива на агресия всеки път, като си помисля колко по - добре от мен и с повече възможности живее дъщерята на мутрафона на републиката!!! Те могат да си позволят качествено здравеопазване, хубава храна, хубави дрехи и обувки, пътувания в чужбина............... А аз никога няма да видя Париж!!!!

Как ми се иска да живеем във време като Френската революция...................Време, когато никой не е над закона и никой не е по - добре от другия!

Значи според теб е по-добре Червената армия да беше изнесла всичко извън Българиия и да го складира в днешна Русия, където според теб е "нямало да потъне в частна колеция" и ти която не можеш да си позволиш да отидеш в Париж щеше сега да знаеш, че поне е в Москва, въпреки че ти и сега не можеш да отидеш в Москва? Според теб родолюбка ли си и колко е родолюбиво мнението, че искаш чужда армия освен да вършее в страната ти, да изнесе всичко ценно?

• Автор

Не, драги, Червената армия щеше да предаде бижутата на новата власт и те щяха да бъдат съхранявани в сейф, а после и в музей. Руснаците си имат достатъчно скъпоценности, не са придрапали за още.

Явно и фенчетата на монарсите са доста алчни. Още ме е срам от признанието на един, в интернет, на който възрастен роднина му се похвалил, че от Гърция се върнал със трикрако столче. Все едно, че ние си нямаме! Това по време на окупацията на част от Гърция.

Когато става дума за детронирани монарси, няма частно, няма лично. Скъпоценно бижу ли е, скъпа мебел или картина, нарисувана от известен художник - държавно е и точка!

преди 5 минути, Anneliese написа:

Не, драги, Червената армия щеше да предаде бижутата на новата власт и те щяха да бъдат съхранявани в сейф, а после и в музей. Руснаците си имат достатъчно скъпоценности, не са придрапали за още.

Явно и фенчетата на монарсите са доста алчни. Още ме е срам от признанието на един, в интернет, на който възрастен роднина му се похвалил, че от Гърция се върнал със трикрако столче. Все едно, че ние си нямаме! Това по време на окупацията на част от Гърция.

Когато става дума за детронирани монарси, няма частно, няма лично. Скъпоценно бижу ли е, скъпа мебел или картина, нарисувана от известен художник - държавно е и точка!

Защо си национална предателка? Защо не кандидатстваш за руско гражданство?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.