Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое дъно е по-добро?

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми кажете кое дъно е по-добро от двете. 

1- https://plasico.bg/asrock-b550-pg-velocita-200822.html

2- https://gplay.bg/gigabyte-x570-aorus-elite

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Нека бъдем реалисти!

Разликите са много малки и на двете дъна!

Х570 бих ти го препоръчал ако беше заявил, че процесора ще се клоква или ще се пипа по настройките на процесора. 

Обаче ако просто искаш дъно на което да сложиш процесор и той да си работи фабрично без да се клоква В550!!!

преди 9 минути, NovakJ написа:

Нека бъдем реалисти!

Разликите са много малки и на двете дъна!

Х570 бих ти го препоръчал ако беше заявил, че процесора ще се клоква или ще се пипа по настройките на процесора. 

Обаче ако просто искаш дъно на което да сложиш процесор и той да си работи фабрично без да се клоква В550!!!

Не е точно така. И 'B' чипсета позволява доста настройки, клок на процесор, памет и така нататък - аз съм с b450. 'X' има повече опции, но пак зависи и от конкретния модел. По-горе колегата е дал разликите, ето и още:
B550 Vs X570 Motherboards - Fierce PC Blog | Fierce PC

преди 1 минута, Raze написа:

Не е точно така. И 'B' чипсета позволява доста настойки, клок на процесор, памет и така нататък - аз съм с b450. 'X' има повече опции, но пак зависи и от конкретния модел. По-горе колегата е дал разликите, ето и още:
B550 Vs X570 Motherboards - Fierce PC Blog | Fierce PC

Нямам намерение да споря. :)

Което и дъно да вземе няма да сгреши или да направи грешен избор. Разликите са малки и двете дъна са хубави за процесор АМ4!

Може би ако автора беше разкрил малко повече подробности като кой процесор ще се сложи на това дъно и за какво ще се ползва компютъра, щях да посоча точно кое дъно е по-подходящо. Аз не съм посочил конкретно кое дъно точно заради малкото информация която е посочена. 

преди 2 минути, NovakJ написа:

Нямам намерение да споря. :)

Което и дъно да вземе няма да сгреши или да направи грешен избор. Разликите са малки и двете дъна са хубави за процесор АМ4!

Може би ако автора беше разкрил малко повече подробности като кой процесор ще се сложи на това дъно и за какво ще се ползва компютъра, щях да посоча точно кое дъно е по-подходящо. Аз не съм посочил конкретно кое дъно точно заради малкото информация която е посочена. 

Аз не споря, уточнявам. И общо-взето, по-добре ако ще инвестира толкова пари в дъно, по-добре да се ориентира към АМ5.

току-що, Raze написа:

Аз не споря, уточнявам. И общо-взето, по-добре ако ще инвестира толкова пари в дъно, по-добре да се ориентира към АМ5.

На същото мнение съм за АМ5 !!!

Темата е за кое от двете дъна е по-добро. Еми и двете дъна си имат своите плюсове и минуси и всичко зависи от другите компоненти, които не са посочени от автора. Това е моето мнение! :)

преди 17 часа, DotaAllstars5.84c написа:

Здравейте, може ли да ми кажете кое дъно е по-добро от двете. 

1- https://plasico.bg/asrock-b550-pg-velocita-200822.html

2- https://gplay.bg/gigabyte-x570-aorus-elite

Разликата в цените е съществена! За какъв процесор смяташ да взимаш дъно? За адекватен отговор е нужна информация за максимален бюджет и за какво ще се ползва машината. 

• Автор
преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Разликата в цените е съществена! За какъв процесор смяташ да взимаш дъно? За адекватен отговор е нужна информация за максимален бюджет и за какво ще се ползва машината. 

За 5600 и rx6800, също така да попитам на aorus elite кое ссд би било подходящо и може ли да му се слага wifi и дали има голяма разлика с вградените  ще се ползва за не толкова тежки игри като дота 2 и цс

Какъв размер SSD, за какъв бюджет? Примерно Kingston SKC 3000 е един от най-добрите модели. Има и дъна с вградени WiFi модули, ако искаш нещо стабилно и сигурно най-добре някоя PCI-E WiFi карта, ако дъното няма вградено WiFi.

Мрежови адаптер Gigabyte AORUS GC-WBAX210 | JAR Computers

Мрежови адаптер TP-Link Archer TX3000E - ниска цена от JAR Computers

преди 3 часа, DotaAllstars5.84c написа:

За 5600 и rx6800, също така да попитам на aorus elite кое ссд би било подходящо и може ли да му се слага wifi и дали има голяма разлика с вградените  ще се ползва за не толкова тежки игри като дота 2 и цс

Препоръчвам ти за дъно ASROCK B550M PRO4 с някой от горните адаптери, щом имаш въпросния процесор.

Основната разлика между B550 и X570 чипсета е в броя PCIe 4.0 линии и броя портове. Овърклокинга няма в случая никакво отношение с чипсета. Има редица дъна B550 с по-добра регулация на напреженията и съответно по-добре клокващи от други X570. 

А щом автора на темата иска да има WiFi, просто да си вземе дъно с такова, вместо да търси отделен външен адаптер, който освен скъп ще и запуши видео картата. Тези адаптери се купуват, когато вече имаме дъно и в последствие сме се сетили, че ни трябва WiFi.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.