Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видео карта

Featured Replies

Здравейте,
Моля, за съвет за видео карта подходяща за моята конфигурация.
Процесор    Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Инсталирана RAM памет    16,0 ГБ. (2х8)

BaseBoard модел    PRIME H510M-A WIFI

До момента цъкам само Fortnite, като използвам компютъра предимно за игра, Photoshop, Lightroom и цъкане в нета клипчета и социални мрежи. 

Преди известно време моята карта (Palit GeForce GTX 1080 Ti GameRock) започна от известно време на крашва и да ме изхвърля от Fortnite. 
Преинсталирах играта и Windows, но без резултат. Тествах друга карта 1060TI и за 4 дни, не ми крашна нито 1 път. Според приятели и сервиз е от Ram паметта на видео картата.

Тъй като проблема не се решава, съм принуден да си купя нова видео карта, но не съм сигурен коя. Бюджет до 600-700 в краен случай до към 900!

Благодаря предварително!

преди 1 час, Rammkopf написа:

4060 Ti

https://www.pazaruvaj.com/p/geforce-rtx-4060-ti-jetstream-16g-ne6406t019t1-1061j-pP997296661/#overviews/

тая даже е 16 гб

въпросът е - какво ти е захранването ,дали то не проблемът, и ако не е - ще стигне ли за новото видео ?

кажи точно какво е ?

преди 2 минути, NovakJ написа:

Захранването е ?

не казва , мълчи кат партизанин при разпит ...;)

преди 1 минута, mr. 5r0ff написа:

не казва , мълчи кат партизанин при разпит ...;)

АМД-то е малко по-лакома от RTX 4060 Ti

Препоръчват минимум 700W и е с 2х8 pin. докато Nvidia-та  иска 650W и мисля, че е с един конектор 8 pin

П.П. Той едва ли има такова захранване.

преди 9 минути, NovakJ написа:

Аз ще предложа видео карта на АМД

която е с по-слаба компресия на текстурите и използва VRAM по-неефективно, яде между 50W и 90W повече от RTX-а, натоварва процесора с до 2 пъти повече, отколкото RTX-a, а ако включиш DLSS (защото сравнението, което показваш, е без DLSS), нещата стават малко по-различни ... :D

Само споменавам. Че тия "сравнения" се тълкуват малко, както Дявола - евангелието.

преди 2 часа, NovakJ написа:

докато Nvidia-та  иска 650W и мисля, че е с един конектор 8 pin

Надали захранването му е по-слабо от 600W, след като до сега компютъра е работил с 1080Ti, която е с 2х8 допълнително захранване и TDP 250W стигащо до 315W при някои игри. Друг е въпроса на колко години е и в какво състояние...

преди 21 часа, Hristiyankumchev написа:

Здравейте,
Моля, за съвет за видео карта подходяща за моята конфигурация.
Процесор    Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU @ 2.90GHz   2.90 GHz
Инсталирана RAM памет    16,0 ГБ. (2х8)

BaseBoard модел    PRIME H510M-A WIFI

До момента цъкам само Fortnite, като използвам компютъра предимно за игра, Photoshop, Lightroom и цъкане в нета клипчета и социални мрежи. 

Преди известно време моята карта (Palit GeForce GTX 1080 Ti GameRock) започна от известно време на крашва и да ме изхвърля от Fortnite. 
Преинсталирах играта и Windows, но без резултат. Тествах друга карта 1060TI и за 4 дни, не ми крашна нито 1 път. Според приятели и сервиз е от Ram паметта на видео картата.

Тъй като проблема не се решава, съм принуден да си купя нова видео карта, но не съм сигурен коя. Бюджет до 600-700 в краен случай до към 900!

Благодаря предварително!

Може да пробваш да я изпечеш във фурната, като последен шанс да видиш, дали ще имаш късмет да се оправи, ако смяташ, че ще продължи да ти върши работа,  Има доста клипчета в youtube как се прави. Преди години съм го правил с положителен ефект, и по спомен се пускаше фурната на 200 градуса и се печеше петнайсетина минути, но си провери да не те излъжа, че беше отдавна. Успех!

току-що, Velcho Andreev написа:

Може да пробваш да я изпечеш във фурната, като последен шанс да видиш, дали ще имаш късмет да се оправи, ако смяташ, че ще продължи да ти върши работа,  Има доста клипчета в youtube как се прави. Преди години съм го правил с положителен ефект, и по спомен се пускаше фурната на 200 градуса и се печеше петнайсетина минути, но си провери да не те излъжа, че беше отдавна. Успех!

Десет минути в загрята фурна на 200 градуса! 🙂

П.П. Малко потъмнява, но това не е проблем!

• Автор

Захранването е 600W.

преди 9 часа, mr. 5r0ff написа:

https://www.pazaruvaj.com/p/geforce-rtx-4060-ti-jetstream-16g-ne6406t019t1-1061j-pP997296661/#overviews/

тая даже е 16 гб

въпросът е - какво ти е захранването ,дали то не проблемът, и ако не е - ще стигне ли за новото видео ?

кажи точно какво е ?

600w ще стигне ли?

преди 3 минути, Hristiyankumchev написа:

Захранването е 600W.

Което означава, че ще ти трябва и захранване за предложените по-горе видео карти.

преди 6 минути, Hristiyankumchev написа:

Захранването е 600W.

Марка модел на захранването. Ако не е качествено, може да му е дошло времето, защото 1080 ti, все пак си е лакома карта. Не е лошо да провериш с друго захранване, преди да купуваш нова карта или да я печеш, както съм ти предложил по-горе.

• Автор
преди 18 минути, Velcho Andreev написа:

Марка модел на захранването. Ако не е качествено, може да му е дошло времето, защото 1080 ti, все пак си е лакома карта. Не е лошо да провериш с друго захранване, преди да купуваш нова карта или да я печеш, както съм ти предложил по-горе.

преди 18 минути, Velcho Andreev написа:

Gamdias Kratos 600

току-що, Hristiyankumchev написа:

Gamdias Kratos 600

За 4060TI колко W ще трябва да е захранването? Заслужава ли си да взема 4060 и ако да ще стигне ли 600W? 

По принцип, за тази конфигурация ти е достатъчно и 500W захранване. Стига да е качествено, а не китайски фойерверк като сегашното ти. Но на първо време може да останеш с Kratos-а.

преди 12 часа, Rammkopf написа:

По принцип, за тази конфигурация ти е достатъчно и 500W захранване. Стига да е качествено, а не китайски фойерверк като сегашното ти.

само да не се окаже че точно то е проблемът, и на неговото видео да му няма нищо

ако можеш пробвай с друго захранване на старата си конфигурация , просто да си сигурен

захранването е най важната част от конфигурацията

преди 29 минути, mr. 5r0ff написа:

само да не се окаже че точно то е проблемът, и на неговото видео да му няма нищо

ако можеш пробвай с друго захранване на старата си конфигурация , просто да си сигурен

захранването е най важната част от конфигурацията

Аз неслучайно подметнах за китайските пироефекти. :D Ама едно по-истинско захранване започва откъм 200-тата лева в ниските мощности. Реално, с тази конфигурация наистина не са му нужни повече от 500W, обаче не се намират такива вече. Като подбирам захранвания, напоследък все от 650W тръгвам, заради сертификацията и изпълнението. Всичко надолу е компромиси, компромиси.

Между другото, миналата седмица събирах един аквариум и сложих Cougar 650W, волю-неволю. Изглежда истинско като сглобка, не мирише на отпадни материали, не му чувам дроселите, вентилаторът му заводски си работи в хибриден режим, идва със златен сертификат ... че нямам една маса с осцилоскопи тука, иначе с кеф бих се погаврил с него. За тези пари, на пръв поглед ми хареса. Иначе съм твърдо зад SuperFlower/SeaSonic ...

• Автор
преди 8 минути, Rammkopf написа:

Аз неслучайно подметнах за китайските пироефекти. :D Ама едно по-истинско захранване започва откъм 200-тата лева в ниските мощности. Реално, с тази конфигурация наистина не са му нужни повече от 500W, обаче не се намират такива вече. Като подбирам захранвания, напоследък все от 650W тръгвам, заради сертификацията и изпълнението. Всичко надолу е компромиси, компромиси.

Между другото, миналата седмица събирах един аквариум и сложих Cougar 650W, волю-неволю. Изглежда истинско като сглобка, не мирише на отпадни материали, не му чувам дроселите, вентилаторът му заводски си работи в хибриден режим, идва със златен сертификат ... че нямам една маса с осцилоскопи тука, иначе с кеф бих се погаврил с него. За тези пари, на пръв поглед ми хареса. Иначе съм твърдо зад SuperFlower/SeaSonic ...

Ако е от захранването, не трябва ли да се изключва компютъра или може и само да крашва играта ?

Не е задължително. Захранването има много компоненти с различна роля и "излизането" им от спецификация може да има всякакъв непредвиден ефект върху поведението на компютъра, най-общо казано. Разсъхнали се кондензатори, препечени транзистори, лоши спойки, всичко това води най-малкото до нарушена стабилизация на напреженията ти. Дали е малко нарушена или много - божа работа. Оттам и различните ефекти.

преди 3 часа, Hristiyankumchev написа:

Ако е от захранването, не трябва ли да се изключва компютъра или може и само да крашва играта ?

Само с една игра ли има проблем? Някакви бенчове за видеокарти пускал ли си? Нова ли е купувана или втора ръка?

на 10.12.2024 г. в 22:09, Hristiyankumchev написа:

Тествах друга карта 1060TI

Аз за такава карта не съм чувал. 1060 има версии с 3GB и 6GB. TDP е 120W и е достатъчно и 300W качествено захранване, а твоето е абсолютен компромис. Същото важи и ако картата е била 1660Ti.

• Автор
преди 23 часа, Joss Bomon написа:

Само с една игра ли има проблем? Някакви бенчове за видеокарти пускал ли си? Нова ли е купувана или втора ръка?

Аз за такава карта не съм чувал. 1060 има версии с 3GB и 6GB. TDP е 120W и е достатъчно и 300W качествено захранване, а твоето е абсолютен компромис. Същото важи и ако картата е била 1660Ti.

Не съм тествал други игри, просто не играя друго. При теста за 4 дни с карта 1060TI, не ми крашна нито 1 път. 

Пускал съм FurMark стрес тест за 7 часа - без проблем 106фпс на 80 градуса стабилна температура за 99% натоварване на картата. Което е странно защото при стрес теста никакви проблеми, а в играта да.

преди 29 минути, Hristiyankumchev написа:

Не съм тествал други игри, просто не играя друго. При теста за 4 дни с карта 1060TI, не ми крашна нито 1 път. 

Пускал съм FurMark стрес тест за 7 часа - без проблем 106фпс на 80 градуса стабилна температура за 99% натоварване на картата. Което е странно защото при стрес теста никакви проблеми, а в играта да.

Пак ти казвам, че такава карта 1060Ti няма. 7 часа FurMark може да убие и чисто нова карта! Възможно е захранването да кляка с твоята карта, защото е боклук.

преди 37 минути, Hristiyankumchev написа:

Това ако е вярно, тази карта едва ли е здрава!

на 12.12.2024 г. в 9:56, Rammkopf написа:

Cougar си правят доста качествени захранвания, въпреки, че са леко подценени. Дори евтините им серии са "кучета". Аз съм се гаврил с едно VTE 500W. Няма убиване. 

преди 2 часа, Hristiyankumchev написа:

Ти да не се бъркаш нещо с 1660 Ti?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.