Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при Recovery на iPad

Featured Replies

Здравейте, 
имам следния проблем, при забравена парола - звъннах на ейпъл и викат трябва ти лаптоп и iTunes и направи Recovery е да ама като го направих стига до следните грешки и крашва програмата, а компютъра се пълни със някаква памет и дори не знам къде да ги намеря тези файлове за да изчистя компютъра от 250 гб имам свободени 96 гб. 

тук - там излиза и грешка 75 когато правя update от iTunes. 

Preparing iPad software for restore... - Restoring iPad firmware - и крашва програмата, а зареждането на iPad-a си остава. 

// iPad 11 Pro

Разрешен от цър-вул

Тук (в някои от резултати присъства тази грешка) гледахте ли? Разгледайте различните теми, където се споменава - някоя от тях може да ви помогне.

• Автор

Във тези теми просто не намирам смисъл да превеждам и търся решение, нещата които са във ейпъл форума ги има и във ChatGPT. 

Проблем е защо когато тръгва да зарежда файловете на Firmware и крашва програмата? 

За тази грешка, сигурно си го видял, но пише за възможните причини:
error code 75 - Apple Community

Цитат

This error message could be caused by the following:

1. Network connection issue

2. Not enough storage space on your device

3. Unable to connect to the Apple update server

4. An issue with the iTunes app

5. You might have a jailbreak installed on your phone

Try the following:

1. Update Mac/PC System or iTunes to Fix Error Code 75

2. Restart Both of Your Computer and phone

3. Check Your Computer's Software which May Interfere with iTunes

4. Enter Your iPad into Recovery Mode/DFU Mode to Try Again

5. Fix Error 75 via Checking and Removing Jailbreak from your phone

преди 14 часа, - Factory. написа:

компютъра се пълни със някаква памет и дори не знам къде да ги намеря тези файлове за да изчистя компютъра от 250 гб имам свободени 96 гб. 

Най-вероятно временни файлове. Пусни 'disk cleanup', ако си с windows или виж за съответната ОС как да освободиш място и да изтриеш временните файлове.

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Не е казано в коя ОС крашвеа коя версия на iTunes

Windows 11, мисля, че си е последната, защото когато цъкам на линка да сваля iTunes и ме пре-праща във микрософт магазина. 

Не става, днес говорих със един приятел който има Mac Book. Ще видиме там какво ще е положението...

преди 1 час, Raze написа:

Най-вероятно временни файлове. Пусни 'disk cleanup', ако си с windows или виж за съответната ОС как да освободиш място и да изтриеш временните файлове.

• Решение
преди 49 минути, - Factory. написа:

Windows 11, мисля, че си е последната

Точно с последните издания на Win 11  има проблем с iTunes и възстановяването.
Вариант: Паралелно с Win 11 22H2 инсталирай Windows 10 и iTunes и там направи възстановяването. После можеш просто да изтриеш дяла с Win 10 и записа му в BCD Store.

Нямам опит с iPad. Влезнах само от съпричастие, защото, проблемът ми се струва супер идентичен с преинсталирането на iPhone.

Не знам защо, през последните 1-2 години, когато преинсталирам, винаги ми дава грешка, при нормален режим на инсталиране. На снимката, съм отбелязал със зелен цвят режима, при който нямам грешки.

Първият е със запазване на данните. Вторият е т. нар. Бърз. Третият зверски зачиства всичко старо от диска. И сетне инсталирането протича без проблеми.

Бих постъпил така.

1.      Оставям iTunes на страна, и без това дава конфликти с 11 уиндоус.

2.      Закачам айпада. Влизам в меню Смарт Флаш. Дърпам си последния съвместим пакет на операционната система. Изчаквам пакетът да се дръпне изцяло. Според вида на интернета, отнема между десетина минути и половин час.

3.      Пускам инсталацията. След 15 – 20 минути ми се усмихва прясно инсталирана ОС. Ако се налага, възстановявам от архив, но обикновено това е тъпа идея, щото, снимки и документи си се синхронизират сами от iCloud. А приложенията си ги свалям отново от апстор.

Вече съм омръзнал с натрапването на 3UTools, но да си призная, много ме улеснява. При iTunes нещата стават някак херменевтично, скрито от погледа ми, това ме дразни ужасно. А Тулсът обяснава какво точно прави всяка секунда, не е като черна кутия.

Но опитът ме е убедил, че всичко е въпрос на навици. Има пичове, особено момичета, които дума не дават да се издума срещу iTunes, щото те много четат хелпове и са търпеливи да чакат. А аз съм припрян и искам да контролирам доминантно всеки процес.

--

Ако не съм разбрал точно проблема ви, прося милост. Празници са, така томително поглъщаме концентрати по нощите, че не ни достига концентрация на вниманието през деня.

Честито Рождество Христово. Честит свети първомъченик архидякон Стефан. уважаеми съфорУМНИЦИ, радетели и приятели на гризнатата ябълка, да се слави името й, да бъде царството й, и вовеки веков, амин.

Screenshot2024-12-27154304.png.46bab7c78093033ff7af3539f9bc8a1b.png

• Автор

Не става, днес говорих със един приятел който има Mac Book. Ще видиме там какво ще е положението...

преди 12 часа, Raze написа:

Благодаря за бързите отговори и съпричастността Ви, но ще изчакам момчето да се освободи и чрез неговият Mac Book да опитам да направя Recovery, защото просто не ми се занимава до - толкова, че да инсталирам нова ОС.. Весели празници и дано наистина да е от Windows 11 :margo-dispicable-me-2:

• Автор

Ами успях да направим Recovery на таблета чрез mac book, сигурно наистина беше проблема във Win 11. Таблета тръгна все едно е чисто нов! 

Благодаря за бързите отговори и весело изкарване на новата година!

//Заключвайте.

на 27.12.2024 г. в 16:20, Iztre6tel написа:

радетели и приятели на гризнатата ябълка, да се слави името й, да бъде царството й, и вовеки веков, амин

:offtopic_s:

Все пак, да не забравяме 1997-ма :( Че ако тогава не беше Microsoft....сега може би нямаша да има изобщо "Гризната ябълка" от сорта "Macintosh" :) 

• Автор

Гризната или не - остава си добър бранд, а може би най-добрия на смартфоните. 

Минах от андроид към iOS и от iOS към андроид - има си разлика. 

Свързаността със този бранд е "Easy-Peasy", но просто имат някаква измислена защита и въпреки правилната парола даде някакъв бъг. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.