Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Микрофон от магнетофон съветски

Featured Replies

Имам стар чисто нов микрофон от съветски магнетофон не знам може ли буксата да се поправи да се включва в компютъра ето това е1686c3777f64c5c06086fa84c4f2f9b7.jpg.aae2349b9d6210e12478e691083fb857.jpg

преди 12 минути, krasimir.krstev написа:

Имам стар чисто нов микрофон от съветски магнетофон не знам може ли буксата да се поправи да се включва в компютъра ето това е1686c3777f64c5c06086fa84c4f2f9b7.jpg.aae2349b9d6210e12478e691083fb857.jpg

Можеш с преходник петица към 3.5мм жак или по хард като срежеш кабела и свържеш към моно 3.5мм жак.

OIP.ou6EjY6x3CrCEM33y86KwAAAAA?pid=ImgDe

преди 37 минути, Joss Bomon написа:Не си струва да изгориш звукова карта при грешно свързване и опити при цени от 5-7лв. за нов с гаранция.

И как ще я изгори- микрофона няма собствено захранване!

преди 5 часа, krasimir.krstev написа:

Това е микрофон УНИТРА от полски магнетофон Грундиг-Унитра!

преди 5 часа, ----- написа:

Можеш с преходник петица към 3.5мм жак или по хард като срежеш кабела и свържеш към моно 3.5мм жак.

OIP.ou6EjY6x3CrCEM33y86KwAAAAA?pid=ImgDe

Това че съзираш асоциация на звукова карта за РС към аудиотехника е подвеждащо.
Твърдо не въпросния микрофон да работи.

"Микрофонът от съветския магнетофон" е електо-динамичен. Накратко, динамичен. Неговото активно съпротивление е в рамките на 50Ω~500Ω. И за да се ползва е нужен микрофонен (преду)усилвател. Изходът от мик-усилвателя в линейния вход на звуковата карта на компютъра. И става  градил Илия килия около компа заради един винтажен микрофон.

Звуковата карта на компа е замислена, да ползва електретни микрофони и според спецификациите минимално съпротивление на микрофона е 10kΩ. Дори и да направи интервенция/модификация на входа и раздели динамическия микрофон с кондензатор, то следва ново разочарование - входа на звуковата карта с с много ниска чувствителност.

Електретният микрофон се появява десетилетие след съветския и наподобява работа на кондензаторен микрофон. Лесно може да се сбърка в радиосхемите, защото пиктограмата му е микрофон с кондензатор в центъра и поляризация на изходите. Да, входа на звуковата карта е източник на +3V ~ +3.3V постояннотоково напрежение. Нарича се поляризиращо и захранва електретния микрофон. Срещу самодейци този източник се пази от токоограничаващ резистор срещу късо или претоварване. За да се спести трети извод и получи високо изходно съпротивление в микрофона е вграден smd полеви транзистор. Първо стъпало на модулирания сигнал и гарантирано съпротивление.

След куплунга на дъното на активния вход стои кондер, който разделя постоянната съставляваща и пропуска само променливата. Нататък АЦП, драйвер, ОС и ибре-дебре.

В случай, че автора последва съвета ти и ръгне съветския в микрофонния вход, ще чуе едно много тихо пук и до тук. Микрофонът ще се превърне в говорител. Няма да го изгори или повреди картата, защото токоограничаващия резистор е от порядъка на 10kΩ ~ 50kΩ.

Финал.
Предложенията на
Joss Bomon, а ако изпитва сантименти, да се обърне за помощ към техник и смени главата на микрофона с електретен. Море от донори с такива: стар таблет, стара веб-камера или магазин за радиодетайли, и т.н., като строго спазва полюсите.

преди 11 часа, Profruit написа:

Това че съзираш асоциация на звукова карта за РС към аудиотехника е подвеждащо.
Твърдо не въпросния микрофон да работи.

Автора попита дали може да се преправи буксата на микрофона си и в моето съзнание изникна това което съм написал ,не знам дали има предусилвател ,с каква аудио карта разполага и дали тя може да оперира с динамичен микрофон ,не са и споделени такива факти.

Ако съм подвел с поста си автора се извинявам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.