Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

злоупотреба с доверие

Featured Replies

има един човек който го познавам от 30 години и ми е  като роднина

обаче последните 10 години ми е паднал в очите понеже  е решил да се хареса на други хора

и  ме клевети и ме обвинява  за неща дето не съм  направил а той е  направил

и един вид ме гледат накриво и си въобразяват небивалици 

и се опитват да ми съчустват  понеже ми се случиха едни гадни неща в живота 

един вид дай да  му простиме 

та тоя човек ги баламосва  за финансова изгода и  да им е от групичкака

а те тъпи като галоши ...

а съм човек дето си казва всичко в очите 

а и разбирам  веднага когато ме лъжат

обаче ако кажа  всичко тоя  човек ще се срине има шанс и да се  самоубие 

и го оставям да ме клевети

обаче не се спира да се дъни

една грешка замазва  с друга

и  АКО може да ме посъветвате  как да  действам не искам да го съдя ама вече прекалява 

а пък  има  20 човека дето искат да гледат сеир и да им свърша мръсната работа

ама няма да стане и съм в задънена  улица

ако може да ме посъветвате какво да направя някак хем да не им падне в очите щото ако разберат  ще го бият

а все пак ми е като роднина 

• Автор
преди 5 часа, lebel написа:

То... общо взето вариантите са два. И двата са със сръбска музика. Та щом не ти дава сърце да го бият...

има и трети и четвърти вариант

обаче са  свързани с финансови загуби  но не обичам да губя пари

та ако ми кажете вариант дето да не губя пари

преди 4 часа, baitexpo написа:

Набий го. После го овъргаляй в катран и перушина и го пусни да си върви.

реално той ме заплашва че ще ме бие

понеже  се опитва да ме манипулира и да ми внуши че аз  съм виновен барабар с другите  на дето се опитва да им се хареса 

обаче фактите са други

щото му казах това дето е направил да не го прави

а той го направи и стъпи накриво

и не иска да си признае  грешката и другите дето му казаха  да го направи не искат да си признаят грешката или  са тъпи  и вярно не знаят какво става 

и то е ясно за 90  % какво е обаче  си траят  и   не искат да влизат в конфронтация

на 28.01.2025 г. в 9:00, Banesc написа:

клевети

Завеждаш дело за клевета. => Това е, ако искаш да е по закон. Там независими от "групата" ще отсъди дали е виновен или невинен. = Един вид истината за теб да лъсне на "бяло" и опровергае твърденията му. 

гледат накриво и си въобразяват небивалици

Другите от групата ли? Те важни ли са за теб или е време да смениш групата!?

а те тъпи като галоши

След като ти изпитваш към тях такива неща, то по-добре е да се махнеш от тях. За какво изобщо още си с тях?! За техните финанси или какво??? 

а съм човек дето си казва всичко в очите 

Тука послъга, т.е. досега да си им ги казал в очите, че са тъпи като галоши. :) -> Не си искрен, а дириш тук искреност ... :) 

обаче ако кажа  всичко тоя  човек ще се срине има шанс и да се  самоубие 

И се страхуваш, че ще те съдят за склоняване към самоубийство ли???  -> Което означава, че знаеш за неговите  суицидни помисли или предишни негови опити за такова. => Съвета ми в този случай е първо да го заведете на психиатър. 

ако може да ме посъветвате какво да направя някак хем да не им падне в очите щото ако разберат  ще го бият

а все пак ми е като роднина 

Какво съм разбрал: Явно твоя "като роднина" е мошеник. Страх те е, че ще те съдят за неговото самоубийство или ще го бият?!

Явно 

ми е паднал в очите

това е лъжа! 

Въобще: Из твоите слово писания има доста противоречиви данни и не можеш да вземеш решение, т.е. предпочиташ друг да реши случая, но, хм, въпросният "като родина" да не сложи край на живота си и хем да не отнесе боя. 

Е, в този случай боя е по-доброто, т.е. ще си виновен само и единствено, че са го набили. 

Затова: Ако наистина неговите твърдения за тебе са неверни, то вместо другите, вземи го набий ти! Поне ще си заслужиш "вината"! :) 

Бъди честен към него и себе си, пък после к'во "сабята" (съдбата) прецени! Само гледай да не се стигне до неговата смърт. После има едно разследване (ходене по мъките) и прочие ... все "гадни" за теб неща и в повече случаи по-големи от

понеже ми се случиха едни гадни неща в живота 

въпросните изживявания.

Успех!  

• Автор
преди 44 минути, (:IdioibI:) написа:

Бъди честен към него и себе си, пък после к'во "сабята" (съдбата) прецени! Само гледай да не се стигне до неговата смърт. После има едно разследване (ходене по мъките) и прочие ... все "гадни" за теб неща и в повече случаи по-големи от

понеже ми се случиха едни гадни неща в живота 

въпросните изживявания.

Успех!  

няма нищо вярно от това което си написал

искам да се  махна но едни други хора ме спират

а пък за тия дето са тъпи като галоши и съм казал

мислят че те са прави

или искат да ме убедят че черното е бяло или вярно са тъпи и ме мислят и мен за тъп .

ама един ден  ще излезе истината наяве и ще се  изпокарат по между си

а е възможно и пак мен да обвинят че не съм им казал

и пак ще се опитват да ме  убеждават че пак те са прави  а аз не съм

а за тоя човек дето става дума  наистина ще  бъде съсипан брутално и няма да може да ги погледне другите от срам какво е говорил 

преди 19 минути, Banesc написа:

а за тоя човек дето става дума  наистина ще  бъде съсипан брутално и няма да може да ги погледне другите от срам какво е говорил 

И каква съпричастност имаш ти към неговия срам?! Т.е. как по-точно си позволил въпросният "като роднина" да направи въпросния срам? 

Съсипан от какво? Финансово разорен, духовно пропаднал, липса на внимание към него или от какво? Подигравки ли?!

В правото срамът не е оправдание! И от къде знаеш, че деянието което въпросният е извършил, Е, срамота??? 

По-интересно е, че въпреки ти е "паднал" в очите, то явно още го обичаш. За какво в този случай се страхуваш, как ще го е срам? 

Прощавай, но проблема ти не е правен и не ти е потребна юридическа помощ, а по скоро психиатрична.  

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

И каква съпричастност имаш ти към неговия срам?! Т.е. как по-точно си позволил въпросния "като роднина" да направи въпросния срам? 

Съсипан от какво? Финансово разорен, духовно попаднал, липса на внимание към него? 

В правото срамът не е оправдание! И от къде знаеш, че деянието което въпросния е срамота??? 

По-интересно е, че въпреки ти е "паднал" в очите, то явно още го обичаш. За какво в този случай се страхуваш, как ще го е срам? 

Прощавай, но проблема ти не е правен и не ти е потребна юридическа помощ, а по скоро психиатрична.  

проблема е че беше читав човек

обаче се провали и го разкрих

и част  от хората по -умните знаят какво е станало обаче си траят 

да не си развалят отношенията с него

щото е  направил  добри неща обаче както се провали  и от его не иска да си признае и  сега  пирамидата рухва

и  замазва с грешка  с грешка

и ми говори зад гърба  за да си оправдава грешките 

скоро е говорил че едни хора ми се подиграват

ама тва е 100 % лъжа щото няма  как да ми се подиграват щото реалността е  друга

някой за да ми се подиграва  трябва да е много тъп IQ 0 

общо взето да ти го  онагледя с пример

примерно 

казал съм му нещо да не го прави

обаче той зад гърба ми понеже  е умен  и другите  тъпанари са му казали го е направил въпреки предупреждието го е скирил от мене и го е направил 

понеже ако знаех веднага щях да го блокирам и другите тъпанари също дето са му казали

и човека правил каквото правил

и все едно хвърлил едни пари на  телефонен измамник

ама по принцип един мангал е виновен щото от  20 години повтаря тва да го направи и аз  все го блокирам и накрая ме издебнаха  и го направиха и стана авария ...

след това една друга мангалка  от 5 години повтаря 2 неща да  се направят и тва го направиха и пак авария 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

въпросните изживявания.

Успех!  

сегашния проблем е  детска играчка с въпросните  изживявания

обаче въпросното лице ползва  моите лоши изживяванията  като манипулация 

и  по -умните го знаят обаче си траят

е щом си траят и аз ще си трая

и един  ден  мълчанието ще им се  сгромоляса на главата  с парични загуби 

300к лв в коша  щом са тарикати 

преди 38 минути, Banesc написа:

ама по принцип

Това по принцип на кой? На твоя или на него? 

Неговите принципи съвпадат ли с твоите или и двамата сте "О, свещена простота!"??? 

ОК, 

преди 38 минути, Banesc написа:

стана авария ..

и каква е твоята отговорност по отношение на въпросната? Въпросният (като роднина) не желае да поеме отговорността за аварията и я прехвърля към теб ли?! -> Е, забравяш, че е "като" роднина, т.е. к'во толкова, че ще понесе отговорността за аварията ... 

Рано или късно, ако не го набиеш ти и не осъзнае грешката си, то явно ще си и ти безотговорен по същия начин като него. :) 

Както се знае: Срамът е до време! После трябва да го надживее и продължи живота си спрямо резултата от аварията, т.е. крайно време е, или да се разграничиш от него, или да понесеш някаква отговорност и ти за аварията, иначе ще означава, че бягаш от отговорност! 

В случая мангалът не е виновен, т.е. явно и ти и твоя (като роднина) ще били глупци! :) 

Извод: Когато се събереш с глупци = ставаш и ти такъв! Тоя (като роднина) е бил читав (умен), но това е в миналото. Времената са динамични и умните към момента са по-умни от вашия ум, когато е бил прогресивен. 

Кратко: Понякога образованието помага на човек да се измъкне от нелепата ситуация в която явно си затънал ти в момента. :) 

• Автор

Това по принцип на кой? На твоя или на него? 

Неговите принципи съвпадат ли с твоите или и д

ако не го вадиш от контекста може и да кажа....

! Тоя (като роднина) е бил читав (умен), но това е в миналото.

не е бил умен

той ако  можеше нямаше да иска

просто му  делегирах нещата и му казвах какво да прави

и всичко вървеше както трябва

обаче се помисли за умен

и послуша другите глупаци и както казах пирамидата се  сгромоляса 

не прехвърля аварията на мен казва че няма авария

така било нормално и съм бил глупав

ето ще го онагледя  и с видео да ти светне и на теб лампичката за какво става въпрос 

Кратко: Понякога образованието помага на човек да се измъкне от нелепата ситуация в която явно си затънал ти в момента. :) 

не съм потънал в  нищо

перфекционист съм и  другите чакат  да им свърша мръсната работа но няма да стане 

преди 8 минути, Banesc написа:

ако не го вадиш от контекста може и да кажа....

От какъв контекст? 

Твоето слово писание е: Считах един за читав. После направи гаф. Отнесох го аз (гадно ми стана), но му простих. Той после започна да злоупотребява с мен. Стана нахален, но от благоприличие не желая да го предавам на ощетените, щото не е лош човек. Той обаче не се усеща и продължава. Стигнал е границата на моята търпимост, но хем искам да го спася, но да не е за моя сметка и да не се чувствам аз виновен за неговото сриване или пропадане. 

Е, докато в теб е налична гузна съвест, то няма как да се измъкнеш! => Или продължаваш по принципа си или по неговия принцип. 

Ха сега сподели около кой принцип се въртят вашите различия или и двамата сте еднакво безпринципни!? 

ОК, разочаровал те е! Ми тегли му шута ти! Какво те възпира??? Щото ти е "като" роднина ли??? 

Случва се да се довериш на чужд човек. К'во толкова .... роднините ще ти простят или най-много да го пребият. Толкова ли ти е мил въпросния?  

• Автор
преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Твоето слово писание е: Считах един за читав. После направи гаф. Отнесох го аз (гадно ми стана), но му простих. Той после започна да злоупотребява с мен. Стана нахален, но от благоприличие не желая да го предавам на ощетените, щото не е лош човек. Той обаче не се усеща и продължава. Стигнал е границата на моята търпимост, но хем искам да го спася, но да не е за моя сметка и да не се чувствам аз виновен за неговото сриване или пропадане. 

той си е читав но не си признава грешката от его защото цял живот си е мислил че е  умен а е глупав 

не го е  отнесал никой нито аз нито той щото грешката не е призната и се казва че  всичко е нормално 

ощетените си траят щото не искат да влизат в конфликт и ако може някой друг да се захване демек аз понеже ми знаят нрава и ще избухна ...  и щях да го направя НО в случая няма да стане 

ще го оставя  сам да се оправя и както се казва  яйцето да им дойде на дупето 

така реших

каквото стане 

на 2.02.2025 г. в 12:39, Banesc написа:

ще го оставя  сам да се оправя и както се казва  яйцето да им дойде на дупето 

така реших

каквото стане 

Радвам се, че си взел решение. 

Останалото не го мисли. В много случаи бездействието е по-удачно, т.е. всяко действие от твоя страна ще е в ущърб за теб.

Успех!

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

има развитие по темата 

мина се време 

и човека продължава да лъже и мами и вече  става  за смях на 20 човека и гледат цирка  и как се гърчи  като червей 

ОБАЧЕ

друг роднина взима неговата страна 

и ме прави на идиот или  и той участва в схемата 

или   е просто  глупав 

на 28.01.2025 г. в 11:10, lebel написа:

То... общо взето вариантите са два. И двата са със сръбска музика. Та щом не ти дава сърце да го бият...

има вероятност да влезе в затвора на някой няма да му издържат нервите 

на 9.02.2025 г. в 15:49, (:IdioibI:) написа:

Радвам се, че си взел решение. 

нещата се промениха 

стана още по-нагъл....

лъжите са му очевидни за всички....

но си трайкат 

гледат цирк и гърчене 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.