Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По-добре ли ще се управлява България с диктатура?

По-добре ли ще се управлява България с диктатура? 13 гласували потребители

1. 1. По-добре ли ще се управлява България с диктатура?

2. 2. По-хубаво ли беше управлението на НРБ от това на днешна България?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Днес ви давам много интересна петъчна тема. Вие сте!

с диктатура е ясно кой управлява

при демокрацията не е  ясно  и   няма отговорност и управлява  задкулисие и финансови кръгове тия дето са в парламента са  лица  за пред медиите 

кой ще ти ходи в парламента за дребни суми   като може да печели милиони на ден

примерно киселова тя ако е добра адвокатка ще  си изкарва двойно повече пари с комисионни  и хонорари като адвокат 

що се отнася до НРБ  грешките бяха  че 

1) вкара хората по панелки- резултата е демографска криза щото в тия кутийки няма как да се развъждат хора  на всеки човек му трябва стая да живее - панелка с 3 стаи в най добрея случай 1 дете а за запазване и повишаване на населението трябва да  има 2-3 деца на семейство

2)  взеха земеделската земя и животните а трябваше  50 % да е частно

3) Културата трябваше да е 90 % капиталистически принцип

4)   спорта не  трябваше да се развива  защото е бесмислена дейност  а трябваше всички спортисти  да работят нещо и да имат занаят и в свободното си време да тренират и ако спечелят нещо на световно да получат някакво спонсорство от държавата 

5)   в панелките има асансьори  вътре  се  губят милиони  човешки часове вместо да се впрегнат в труд

6) колите същата работа като асансьорите всеки човек губи по 2 часа на ден в път и логистика

7) държавата трябваше да организира нещата така че хората да работят там където  живеят  максимум на 20 мин пеш отиване и връщане

8)потресаващо лоша  урбанизация 

9) развиха са големи  градове и се затри селото и природата

10)комунизма временно насърчи раждаемостта  до 8 милиона а не трябваше да са повече от 4 милиона тогава всеки щеше да има двойно повече отколкото е имал  и да е доволен .

11)комунистическата партия не спази главното правило на СТАЛИН -има човек има проблем няма човек няма проблем

12)сега гледам и китайците са се развъдили 2 милиарда един ден това ще  е супер криза  

Щом си толкова любопитен как се живее в диктатура, отивай в Северна Корея да видиш как е?

Естествено че беше по-добре. Каквото и да си говорят и лаят разни....

На неуспелият българин винаги друг му е виновен! Стара истина. Тогава Америка, сега Русия след време сигурно Централна Африка.

Колкото до диктатурата  -  да. Моркова и тоягата и българина се размърдва и прави каквото трябва. Колкото и да си лаете. Сега понеже са много умни ще бутат всички комунистически паметници! Да, паметниците са виновни на малоумните. Че всичко поскъпва, че има болни, че има бедни, че простотия се шири , джендъри, клошари, хомосексуалисти от двата пола.Престъпност, простотия, ниска култура, неграмотност. 240 престъпници дето толкова месеци от жажда за власт не могат правителство да направят. Бюджет! Но...е важно да приемем еврото. Това е НАЙ - важното. Интересно защо половината държави от ЕС не го приемат? Е те са по глупави. Ние сме гяволите, отворковците. И за всичко това комунистите са виновни! Вероятно всички тия дето лаят. Са по наследство от Марс, Юпитер или други далечни планети. Само че как така живеят тука, че и ползват всичко онова създадено от комунистите! :lol6:

на 31.01.2025 г. в 15:20, Banesc написа:

с диктатура е ясно кой управлява

при демокрацията не е  ясно  и   няма отговорност и управлява  задкулисие и финансови кръгове тия дето са в парламента са  лица  за пред медиите

Е то при диктатурата като един има отговорност, дали някой може да му я потърси? Я виж в Беларус или Русия дали можеш да търсиш отговорност от диктатора? Ами в Северна Корея? Кой може да търси отговорност от главния Грух? Всички гледат да се отъркват около свинята майка, никой не ще даже и да опита да заколи. Ако едно семейство узурпира властта обикновено не следва нищо хубаво в дългосрочен план. Изостанали корумпирани държави са всички държави, в които има диктатори. Може да няма задкулисие, но пък за сметка на това има съвсем явни безобразия, срещу които никой нищо не може да каже.

на 31.01.2025 г. в 17:11, Сани написа:

Естествено че беше по-добре. Каквото и да си говорят и лаят разни....

На неуспелият българин винаги друг му е виновен! Стара истина. Тогава Америка, сега Русия след време сигурно Централна Африка.

Колкото до диктатурата  -  да. Моркова и тоягата и българина се размърдва и прави каквото трябва. Колкото и да си лаете. Сега понеже са много умни ще бутат всички комунистически паметници! Да, паметниците са виновни на малоумните. Че всичко поскъпва, че има болни, че има бедни, че простотия се шири , джендъри, клошари, хомосексуалисти от двата пола.Престъпност, простотия, ниска култура, неграмотност. 240 престъпници дето толкова месеци от жажда за власт не могат правителство да направят. Бюджет! Но...е важно да приемем еврото. Това е НАЙ - важното. Интересно защо половината държави от ЕС не го приемат? Е те са по глупави. Ние сме гяволите, отворковците. И за всичко това комунистите са виновни! Вероятно всички тия дето лаят. Са по наследство от Марс, Юпитер или други далечни планети. Само че как така живеят тука, че и ползват всичко онова създадено от комунистите! :lol6:

Кажи какво символизира Булзуджа освен, че е като изтипосан мега гигантски бетонен глозет насред природата, опикан, омирисан, рушащ се и никой не би се бръкнал да даде пари за ремонта на това нещо?

на 31.01.2025 г. в 19:51, Т.Христов написа:

малко сметки:

Clipboard03.jpg.1347fa1bb7f1796644ab874527d0f1b0.jpg

И какви са тези сметки? Резултатите Да и Не почти се догонват.

преди 15 минути, Гoст написа:

Е то при диктатурата като един има отговорност, дали някой може да му я потърси? Я виж в Беларус или Русия дали можеш да търсиш отговорност от диктатора? Ами в Северна Корея? Кой може да търси отговорност от главния Грух? Всички гледат да се отъркват около свинята майка, никой не ще даже и да опита да заколи. Ако едно семейство узурпира властта обикновено не следва нищо хубаво в дългосрочен план. Изостанали корумпирани държави са всички държави, в които има диктатори. Може да няма задкулисие, но пък за сметка на това има съвсем явни безобразия, срещу които никой нищо не може да каже.

Кажи какво символизира Булзуджа освен, че е като изтипосан мега гигантски бетонен глозет насред природата, опикан, омирисан, рушащ се и никой не би се бръкнал да даде пари за ремонта на това нещо?

И какви са тези сметки? Резултатите Да и Не почти се догонват.

не е вярно

преди 1 минута, Т.Христов написа:

не е вярно

И кое по-точно?

За диктатура на пролетариата ли питаш, или за някаква друга?

преди 31 минути, Гoст написа:

Е то при диктатурата като един има отговорност, дали някой може да му я потърси? Я виж в Беларус или Русия дали можеш да търсиш отговорност от диктатора?

а кой търси отговорност на генеколожката урсула като открадна милиарди от ваксини за ковит ?

марионетката киовеши ?

лукашенко и путин са либерали

ползват долара

а след   махане на златния стандарт от парите от никсън  държавите  дори не е  нужно да работят с пари помежду си а с размяна в натура

щото днеска ще  продадеш нещо на някоя държава те ще вземат стоката дето си произвел а ти ще вземеш парите

и те на другия ден ще напечатат още  100 %  количество пари и ще излече си  продал стоката си на  50 %....

преди 12 минути, Banesc написа:

а кой търси отговорност на генеколожката урсула като открадна милиарди от ваксини за ковит ?

марионетката киовеши ?

лукашенко и путин са либерали

ползват долара

а след   махане на златния стандарт от парите от никсън  държавите  дори не е  нужно да работят с пари помежду си а с размяна в натура

щото днеска ще  продадеш нещо на някоя държава те ще вземат стоката дето си произвел а ти ще вземеш парите

и те на другия ден ще напечатат още  100 %  количество пари и ще излече си  продал стоката си на  50 %....

Темата е за България и аз казвам, че на България не ѝ трябва диктатор. Имахме такъв по соца и заради мъдрите му решения в момента има партии като ДПС. На турците щеше да им е все тая, ако не беше възродителния процес. А такова тъпо решение може да се вземе само при диктатура, когато няма кой да опонира. Едва ли не е имало нормални мислещи хора в НРБ, които да са против това малоумие, в едни такива спокойни години за държавата изведнъж от нямане на какво да правят да им скимне на БКП, че трябва да "възраждат" държавата като едни лумпени дето искат да "възраждат" сега и са направили на две на три план на "възродителния процес" и са очаквали, че всичко ще мине по план. Но понеже в диктатурите нямаш право да шукваш срещу властта, диктаторите лека по лека излизат съвсем извън реалността, разиват божествен комплекс поради цялото гъзоблизничество навсякъде където се обърнат, решават че са мъдри като Бог и взимат тъпи решения. Представи си на следващия български диктатор, ако няма кой да му противостои на тъпите идеи, ако е прост човек като голяма част от народа, и без спирачки във властта, може да му хрумне на акъла да обяви война на съседна държава или нещо такова, отново щото се е задържал във властта прекалено дълго и на народът почва да му омръзва от застоя. И ако този диктатор не вземе някакво тъпо решение бързо, народът ще се умори от това да има диктатор. Ще си каже "за какво ни е този диктатор като нищо не прави?" И затова диктаторът ще вземе да си измисли причина да съществува. Възродителен процес номер 2 или някаква друга мега простотия.

преди 38 минути, чуши написа:

Кой както си го разбира, темата е отворена за всеки.

преди 1 час, Гoст написа:
преди 2 часа, чуши написа:

Кой както си го разбира, темата е отворена за всеки.

А! Ти па ме изненада. Да пущим една песничка тогава. Сръбско ли слушаш?

преди 2 часа, Гoст написа:

Темата е за България и аз казвам, че на България не ѝ трябва диктатор.

България има диктатор  без да го осъзнаваш

казва се сащ-банкери-бяла мафия- строителна мафия-хранителна мафия-транспортнологистича петролена мафия -мафия  впила се като кърлеж и смуче природните ресурси  и човешки животи и корумпира държавни служители с  месечна заплата и пенсионери с месечна пенсия 

а останалите са подложени извън схемата на геноцид и робски труд

ти за някакъв смешен  възродителен  процес  ми говориш 

ходи в турските райони  няма  хляб да си купиш ако не знаеш турски

преди 11 часа, Banesc написа:

България има диктатор  без да го осъзнаваш

казва се сащ-банкери-бяла мафия- строителна мафия-хранителна мафия-транспортнологистича петролена мафия -мафия  впила се като кърлеж и смуче природните ресурси  и човешки животи и корумпира държавни служители с  месечна заплата и пенсионери с месечна пенсия 

а останалите са подложени извън схемата на геноцид и робски труд

ти за някакъв смешен  възродителен  процес  ми говориш 

ходи в турските райони  няма  хляб да си купиш ако не знаеш турски

Твоята дефиниция за диктатор няма нищо общо с това, от което аз искам да бягаме с 300 в обратна посока. Дойде ли диктатура тук, то тя ще е по руски образец както би му се искало на комунягите тук. А това не значи ред, законност и справедливост, а значи казарми вместо свобода, пълна шапкарщина навсякъде, милиционерите да станат привилегированата каста, защото на един такъв тъп режим има нужда най-много от полиция за сметка на все по-съблечените от права обикновени редови граждани. Такава система навсякъде в крайна сметка води до мизерия, освен ако в държавата ти не се пръска от природни ресурси каквито в България все твърдите, че някаква мафия ги смуче. Мафията ще смуче докато няма демокрация по американски образец. На всеки ако му дадат оръжие ще видиш кога ще има възродителни процеси и докога ще дават на концесионери да крадат. Във всеки един момент въоръжен народ може да възстане срещу окупатори и политически марионетки. Но в момента, в който дойде диктатура каквато другарите я искат тук, това ще означава оръжия само за армията, която е силно привилегирована от режима и заради това нейната лоялност е само към диктатора, а не към народа. Според мен в САЩ няма как има диктатор, много по-добре е най-различни кръгове от интереси да притежават властта в една държава, така на всички ще им се налага да управляват търсейки някакъв баланс и най-малкото зло, от колкото да има една вертикала на властта както при диктаторските режими, където властта дори и да стане най-ужасната власт може да падне единствено при война или революция. Това са бели кахъри, че някой държавен служител тук-таме е подкпуен, пред потенциално това да ти дойде някакъв ненормалник на власт и да праща деца да загиват на фронта заради някоя своя диктаторска прищявка.

милиционерите да станат привилегированата каста,

милиционерите СА привилигирована  каста

въобще държавните служители

не знам в коя държава живееш 

Това са бели кахъри, че някой държавен служител тук-таме е подкпуен,

не е тук там а 100 % политическо назначение

което е по- лошо и от  подкупен

само като им видиш тумбаците в мвр и армията

а нали  уж има физически норматив

ай дай да ги изкараме тия с тумбаците да си изкарат физическия норматив  бягане 3 км те ще припаднат на 200 метра ще се редят за дюнери 

гледам една трътла милиционерка  та и татус направила тва ако  съм на 2 метра и тръгне да ме гони никога няма да ме хване 

преди 17 часа, Гoст написа:

И затова диктаторът ще вземе да си измисли причина да съществува. Възродителен процес номер 2 или някаква друга мега простотия.

няма смисъл от възродителен  процес щом се пишат турци се отделят и да се оправят щом не искат да са българи  нека ердоган да ги оправя  да  садят пластмасови домати по полето  и тютюн 

преди 5 минути, Banesc написа:

милиционерите СА привилигирована  каста

въобще държавните служители

не знам в коя държава живееш 

Точно така, и това знаеш ли какво е? Наследство от тоталитаризма към който ти и другите отново драпате да се върнем заради уж някакъв "ред" дето го имало, ама какъв ред при условие че крими статистиките и тогава си ги е имало, просто не се са съобщавали. Питай някой от "онова време" дали не го е било страх да пуска дъщеря си сама да се прибира по никое време. Нищо, че е бил "развит социализъм" със "завиден победен строй", при който уж "не е имало такива неща".

преди 9 минути, Гoст написа:

Точно така, и това знаеш ли какво е? Наследство от тоталитаризма към който ти и другите отново драпате да се върнем заради уж някакъв "ред" дето го имало, ама какъв ред при условие че крими статистиките и тогава си ги е имало, просто не се са съобщавали. Питай някой от "онова време" дали не го е било страх да пуска дъщеря си сама да се прибира по никое време. Нищо, че е бил "развит социализъм" със "завиден победен строй", при който уж "не е имало такива неща".

не е наследство 

а се казва ШУРОБАДЖАНАЩИНА.

и това не е проблем

а  е проблем че е  фасдна демокрация 

уж конкурси изисквания обаче корупция и -шуробаджанащина 

образцовите дъщери имат вечерен час когато се стъмни а и всички останали

няма какво  да се прави през ноща

хубавите неща стават през деня

и трябва да се става рано  да си учи домашните или за училище първа смяна

по време на демокрацията бях  ученик и още тогава си го имаше това

и баща ми  беше партиен секретар и ме плашеше като не се прибирам   като се стъмни че турците ще ме  отвелекат и ще ми вземат органите 

да не забравяме атентата  на турсците в село буново а аз имам роднини там можеше и аз да загина 

нищо чудно и аз да съм бил цел покрай баща ми  понеже е партиен секретар

той имаше кола но ползваше градски транспорт за да не харчи бензин 

и си спомням едни  милиционери го спряха  с колата като стана демокрация и почнаха да го тормозят дай документи дай огънче сигурно 20 минути го държаха 

хубаво щеше да ги нареди ако  си беше комунизъм 

един хубав лагер белене 

да видим какво огънче 

преди 10 минути, Banesc написа:

не е наследство 

а се казва ШУРОБАДЖАНАЩИНА.

и това не е проблем

а  е проблем че е  фасдна демокрация 

уж конкурси изисквания обаче корупция и -шуробаджанащина 

образцовите дъщери имат вечерен час когато се стъмни а и всички останали

и трябва да се става рано  да си учи домашните или за училище първа смяна

по време на демокрацията бях  ученик и още тогава си го имаше това

и баща ми  беше партиен секретар и ме плашеше като не се прибирам   като се стъмни че турците ще ме  отвелекат и ще ми вземат органите 

да не забравяме атентата  на турсците в село буново а аз имам роднини там можеше и аз да загина 

нищо чудно и аз да съм бил цел покрай баща ми  понеже е партиен секретар

той имаше кола но ползваше градски транспорт за да не харчи бензин 

и си спомням едни  милиционери го спряха  с колата като стана демокрация и почнаха да го тормозят дай документи дай огънче сигурно 20 минути го държаха 

хубаво щеше да ги нареди ако  си беше комунизъм 

Брато, наквасил ли си се?

преди 2 минути, Гoст написа:

Брато, наквасил ли си се?

тц 

малка част от историята

на моя живот...

ай отивам  у кауфландо на шопинг 

преди 4 минути, Гoст написа:

учи поговорки

така ще разбереш

кой  крив кой прав 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.