Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте мнение за геймърска конфигурация

Featured Replies

Трябва ми геймърска конфигурация, като съм сглобил горе-долу следното:

Intel Core i5-12400F, шестядрен

Nvidia GF RTX 4060, 8GB, Gigabyte Windforce, OC, PCI-E 4.0, GDDR6

Захранване FSP Group HYPER PRO (9PA6507502), 650W, 80 Plus,

Дънна платка Gigabyte B760M DS3H AX, B760, LGA1700, DDR5, PCI-E 4.0 (HDMI&DP), 2x M.2, 4x SATA 6Gb/s, 3x USB 3.2 Gen 1, 1x USB Type-C, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, Micro ATX

Кутия Kolink Observatory MX Mesh ARGB, ATX/Micro-ATX/Mini-ITX, 2x USB 3.0, с прозорец, 5x ARGB вентилатора,

монитор -2560 x 1440, 165 Hz

ram - 16/32

ssd - 1TB

Ще се играе основно fortnite, но не само :)

Удачна ли е сглобката, или някъде нещо куца? С тази карта на 1440 р ще върви ли?

Благодаря!

преди 48 минути, vladostojanov написа:

Дънна платка Gigabyte B760M DS3H AX, B760, LGA1700, DDR5, PCI-E 4.0 (HDMI&DP), 2x M.2, 4x SATA 6Gb/s, 3x USB 3.2 Gen 1, 1x USB Type-C, 2x USB 3.2 Gen 1 Type-A, Micro ATX

Кутия Kolink Observatory MX Mesh ARGB, ATX/Micro-ATX/Mini-ITX, 2x USB 3.0, с прозорец, 5x ARGB вентилатора,

ram - 16/32

ssd - 1TB

Удачна ли е сглобката, или някъде нещо куца? С тази карта на 1440 р ще върви ли?

Благодаря!

Колко ти е бюджета?

• Автор
преди 8 минути, Velcho Andreev написа:

Колко ти е бюджета?

1800-1900 без периферията.

С това, което съм описал се вмествам. Интересува ме дали има някакви несъразмерности и несъответствия, като например видеокартата и процесора дали са подходящи за монитор 2К или нещо друго, което мога да заменя?

Да, ще върви играта с RTX 4060, като се понамалят настройките и се включи DLSS, кадрите могат да отидат и 200+. За процесор по-добре се ориентирай към AMD Ryzen.

монитора трябва да е специфичен спрямо видео картата

не препоръчвам повече  от 1080p  и 21-24 инча  щом ще се играе шутър

• Автор
преди 9 минути, Banesc написа:

монитора трябва да е специфичен спрямо видео картата

не препоръчвам повече  от 1080p  и 21-24 инча  щом ще се играе шутър

хм, решил съм да е 27 инча, QHD, т. е 1440р... ама то винаги мога да го настроя на 1080 р, нали така?

преди 21 минути, vladostojanov написа:

хм, решил съм да е 27 инча, QHD, т. е 1440р... ама то винаги мога да го настроя на 1080 р, нали така?

проблема са инчовете 

когато се играе шутър на голям екран реакцията се забавя

понеже пред очите  има по  голям обем информация 

от  21 до 27 инча са 6 инча разлика

20-30 %   по ниска ефективност  в играта 

преди 2 часа, vladostojanov написа:

1800-1900 без периферията.

С това, което съм описал се вмествам. Интересува ме дали има някакви несъразмерности и несъответствия, като например видеокартата и процесора дали са подходящи за монитор 2К или нещо друго, което мога да заменя?

Видео картата не е подходяща за 1440p и 165hz. Давам ти, моето предложение, като ще трябва да събереш още някой лев, и да поръчаш видеото от чужбина, за да ти се получат нещата -https://thx.bg/bg/share/28d , https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-PowerColor-Radeon-RX-7800-XT-Hellhound-Aktiv-PCIe-4-0-x16--Retail-_1507067.html.

П.П. Всъщност, може да влезнеш в бюджета, ако вземеш видео втора употреба. Примерно rtx 3070ti/3080, ако намериш на добри пари. Препоръчително е, да има остатъчна гаранция.

по принцип може да се настрои 1080 P  в режим на прозорец  21 инча на монитор  27 инча 

аз тъй играех цс

преди 14 часа, vladostojanov написа:

ram - 16/32

ssd - 1TB

Благодаря!

Абе как така сглобявате геймърски компютри с интел процесор... Поне едно ревю на който и да е AMD X3D процесор не си ли поглеждал?

• Автор
преди 19 минути, Belefor написа:

Абе как така сглобявате геймърски компютри с интел процесор... Поне едно ревю на който и да е AMD X3D процесор не си ли поглеждал?

ами не, затова се допитвам тук.

преди 9 минути, Belefor написа:

Хубаво - @Velcho Andreev или @Gaming_Solutions да ти сглобят нещо за тия пари с AMD ****X3D и си готов.

Бюджета е крайно недостатъчен за X3D, особено пък за гейминг наа монитор 1440p 166Hz, та не се наемам да предлагам нищо. Не че няма да върви на 4060 ама тази карта за мен си е за FullHD. А иначе за X3D процесор ще стигне бюджета за АМ4, но тогава пък няма смисъл, защото най-бюджетния процесор на АМ5 е колкото най-доброто от АМ4 като пърформанс. Та тези процесори са за ъпгрейд, не за сглобяване на нови конфигурации. 

За въпросната игра е достатъчна RTX 4060 за 2К резолюция, по-горе съм дал видео. Като се намалят настройките кадрите стигат и 200. Ще вървят и по-тежки игри, но на по-ниски настройки и с по-малко кадри, като се ползва DLSS/FSR, примерно в игри, които го поддържат, а и nvidia 4ххх сериите и нагоре поддържат и FG. Щом аз успявам с RTX 3070 да играя почти всичко на 4К все още, няма да има проблеми с въпросната карта за 2К.

преди 12 минути, Raze написа:

За въпросната игра е достатъчна RTX 4060 за 2К резолюция, по-горе съм дал видео. Като се намалят настройките кадрите стигат и 200. Ще вървят и по-тежки игри, но на по-ниски настройки и с по-малко кадри, като се ползва DLSS/FSR, примерно в игри, които го поддържат, а и nvidia 4ххх сериите и нагоре поддържат и FG. Щом аз успявам с RTX 3070 да играя почти всичко на 4К все още, няма да има проблеми с въпросната карта за 2К.

Прав си, но той е казал Fortnite основно, но не само. Разбира се с някои компромиси няма да има проблем

За този бюджет толкова. Друг вариант е да се оглежда за нещо втора употреба - RTX 3080 10 GB/3080 TI 12 GB, дори излизат понякога оферти и за 3090 за под 1000 лева.

@Gaming_Solutions този сайт factorbravo.com ако е твой, да знаеш, че има проблем. Примерно отивам на 'Охлаждания' и избирам марка 'Thermalright' в ляво от филтъра - излиза само един резултат, а като дам на всички охладители, има много повече.

преди 7 минути, Raze написа:

@Gaming_Solutions този сайт factorbravo.com ако е твой, да знаеш, че има проблем. Примерно отивам на 'Охлаждания' и избирам марка 'Thermalright' в ляво от филтъра - излиза само един резултат, а като дам на всички охладители, има много повече.

Да, защото не съм задал филтри на останалите все още. Така или иначе ще правя цялостно обновяване отново и миграция

• Автор

А дали е добра идея дънната платка Gigabyte B760M DS3H AX DDR5 да я заменя с DDR4 - например MSI PRO B760M-P DDR4, която е по-евтина, естествено и за сметка на това видеокартата да я вдигна от RTX 4060 на RTX 4060 ti?

преди 57 минути, vladostojanov написа:

А дали е добра идея дънната платка Gigabyte B760M DS3H AX DDR5 да я заменя с DDR4 - например MSI PRO B760M-P DDR4, която е по-евтина, естествено и за сметка на това видеокартата да я вдигна от RTX 4060 на RTX 4060 ti?

Не е добра идея...

Събери пари за RTX 4060 TI без да сменяш паметта с DDR4

Fortnite.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.