Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вградено аудио на USB

Featured Replies

И такова нещо доживях да видя на дънна платка със Z790, аудиочипът е качен на USB шината, не е на PCI. Имайте го предвид, ако ще му правите passthrough на някакъв hypervisor. lspci няма да го покаже в списъка с устройства. Докато на същото дъно, но с B760, тая драма я нямаше. Явно са решили да ползват маскимално PCIe lane-овете за бързи устройства и са отместили, каквото могат, по другите шини.

HW probe of Gigabyte Z790 UD Desktop Computer #bcfc38f6da: lspci

Като гледам, тук го намира:

Цитат

Device: 00:1f.3 Class: Audio device [0403] Vendor: Intel Corporation [8086] Device: Device [7a50] SVendor: Gigabyte Technology Co., Ltd [1458] SDevice: Device [a194] Rev: 11 ProgIf: 00 Driver: snd_hda_intel Module: snd_hda_intel Module: snd_sof_pci_intel_tgl

и тук: HW probe of Gigabyte Z790 GAMING X AX Desktop Computer #1c6725b5eb: lspci

Цитат

Device: 00:1f.3 Class: Audio device [0403] Vendor: Intel Corporation [8086] Device: Device [7a50] SVendor: Gigabyte Technology Co., Ltd [1458] SDevice: Device [a194] Rev: 11 Driver: snd_hda_intel

• Автор

Така съм го направил. Просто споделям опит. На предната конфигурация, която виртуализирах скоро, беше пак с дъно MSI, но с B760 и там нямаше драма, беше си на PCI. Тук са го изхвърлили на USB и се убих да го търся.

То и без това за какво ти е физическата аудиокарта, освен ако машината не е до теб, за да изкараш звука от виртуалката. Аз на моя proxmox ползвам аудиото, което ми осигурява remote desktop клиента и си го слушам на хост-а.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

То и без това за какво ти е физическата аудиокарта, освен ако машината не е до теб, за да изкараш звука от виртуалката. Аз на моя proxmox ползвам аудиото, което ми осигурява remote desktop клиента и си го слушам на хост-а.

Ще паднеш от стола, но хората са проектанти, свикнали са да работят на звуков фон и на една от виртуалките трябва да могат да слушат радио. Досега, докато бяха изцяло на физически машини, не беше проблем. Сега, заради едното Интернет-радио, се наложи да правя passthrough на аудиото, към което имат свързана сериозна уредба в офиса.

преди 7 часа, Corvax написа:

Ще паднеш от стола, но хората са проектанти, свикнали са да работят на звуков фон и на една от виртуалките трябва да могат да слушат радио. Досега, докато бяха изцяло на физически машини, не беше проблем. Сега, заради едното Интернет-радио, се наложи да правя passthrough на аудиото, към което имат свързана сериозна уредба в офиса.

И от килима да паднеш - все тая!

В описаната ситуация е добре, че наличната уредба може да се ползва - има съгласие от личния състав.
Точно заради разногласия - ползвах стар телефон, с 3,5 мм жак и вградено ефирно радио + слушалки.

преди 8 часа, Corvax написа:

Хахаха , много яко!

При мен има 2 дизайнери (над 55 годишни), който ако не им работи африканерското онлайн радио и ми звънят на пожар , че няма интернет. Беше се стигнало до там - аз да се обаждам на радиостанцията и да ги питам - защо им е спрял онлайн стриима!??!?! 

Тъпунгери!

преди 9 часа, Corvax написа:

аудиото, към което имат свързана сериозна уредба в офиса.

Проектантите да си вземат по-съвременна уредба. Моята се връзва с USB към компютъра, и не ползва неговата аудиокарта:

large.151623-2-big.jpg.8899caa165b40bfca

large.151623-4-big.jpg.e94983a64bb1b09e6

Да не говорим пък, че следващият модел направо може да приема Интернет радио :)

Извинявам се че ще пиша на момчетата в темата, но моя въпрос е насочем предимно към Руди и  ще го помоля за макли уточнения.

Разбирам че го притежаваш и можеш да ми дадеш няколко мнения за модела, понеже много хора ме питат за нещо подобно за в къщи, но ако не съм го пробвал, не мога да кажа нищо.

Цената е между 500-600 лева, което не ме касае. Спрял съм се на задната част и забелязвам че има цели три входа(оптичен, аудио и аух) Ти си го вързал по мини USB s компютъра.Ако тези ти входове са ти свободни, дори не ти трябва по голям модел от този, щото интернет радио можеш веднага да инсталираш на компютъра, да вържеш изхода на компа с вход аудио или aux, да избереш входа със селектора на предния панел и всичко ти е готово за слушане на интернет радио. Не зная дали си го пробвал, но модела който си си купил е много добър за любител, който иска нещо такова към компютъра си. Мощноста е предостатъчна за в къщи.

И вярвам че колонките му свирят добре. За да не купувам за експеримент и понеже вече го имаш, можеш когато имаш свободно време да ми драснеш няколко реда. Дали тук или на лично-дето ти е удобно. А ако го има в техномаркет или в технополис, аз ще отида на място за да го прегледам по обстойно. Предварителни благодарности на теб, на другите - моите извинения!

преди 7 минути, Raze написа:

В технополис намирам подобен модел, на снимките пак има PC-IN.

Аудио система PANASONIC SC-PMX90EG-S

Благодаря Raze.

Той е същият като на Rudi, но няма снимка на задната му част за да видя това, което ме интересува.

Има, има, но не съм я видял!

Е как да няма, последната снимка е точно отзад, въпреки че на нея пише друг модел. Най-добре отиди го виж на живо.
151623-4-big.jpg-Product-details-main?co

преди 41 минути, Колев 74 написа:

Разбирам че го притежаваш и можеш да ми дадеш няколко мнения за модела,

С най-голямо удоволствие :) . Но мисля, че е редно да пусна отделна тема.

преди 17 минути, Raze написа:

Е как да няма, последната снимка е точно отзад, въпреки че на нея пише друг модел. 

Същият модел е. 

преди 1 минута, Rudy M. написа:

С най-голямо удоволствие :) . Но мисля, че е редно да пусна отделна тема.

Същият модел е. 

Руди!

Аз ще отида на място да го видя. Има го и в Търново. Не си губи времето да пишеш.

• 3 седмици по-късно...

А има ли места, където да изпием по едно уиски в Търновo на подходяща музика!  ❤️ 

на 5.02.2025 г. в 12:09, Колев 74 написа:

Руди!

Аз ще отида на място да го видя. Има го и в Търново. Не си губи времето да пишеш.

❤️❤️❤️ 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.