Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVR не отчита камера

Featured Replies

Имам обикновен китайски аналогов 4 канален DVR с BNC конектори, свързал съм една обикновенна камера за паркиране която ще служи за постоянно наблюдение. 

Махнал съм линиите които са за паркирането, обърнал съм и картината защото го има като опция да окъсиш по платката места където няма компоненти и си става нормална камера.

Камерата има AV изход и се захранва с 12V, кабела който имам обаче е с BNC от двете страни така, че го клъцнах и сложих AV букса за да включа камерата, но картина няма. Проверих с мултиметър кабела който направих има връзка, захранването работи както трябва отделно проверих камерката на монитор който има AV вход и си работи перфектно(с кабела който аз направих), пробвах и със същите камерки които не са модифицирани за да видя дали не съм прецакал аз нещо, но пак същото на DVR не работи а директно свръзани към монитор си работят. Вече от чудене къде може да е проблема махнах буксите на камерата и кабела който влиза в буксата на камерата и директно ги запоих, но за малко имаше картина и до там, все едно е прекъснат кабела напълно и черен екран сега въобще никаква картина не вади. Формата е NTSC и на камера и такава настройка направих в самия DVR, проверявах дали има някакво напрежение по кабела през който се носи сигнала и има около 0.2V. Само осцилоскоп нямам да пробвам и с него :D Принципно не мисля, че е проблем да се запоява коаксиална връзка с AV/RCA жакове защото и двете са си аналогови.

Разрешен от Corvax

В DVR-а имаш NTSC като настройка, защото софтуерът е един за всички модели. Това не означава обезателно, че DVR-ът може да работи на NTSC. Освен това, камерите ти дават комплексен видеосигнал, а DVR-ът очаква CVBS.

• Автор
преди 29 минути, Corvax написа:

В DVR-а имаш NTSC като настройка, защото софтуерът е един за всички модели. Това не означава обезателно, че DVR-ът може да работи на NTSC. Освен това, камерите ти дават комплексен видеосигнал, а DVR-ът очаква CVBS.

Не бях обърнал внимание на това, но сега погледнах спецификациите и пише, че поддържа - Support XVI/AHD/TVI/CVI/CVBS/IP six signals; а като видео стандарт също NTSC/PAL

преди 2 часа, Mr.n0b0dy написа:

Не бях обърнал внимание на това, но сега погледнах спецификациите и пише, че поддържа - Support XVI/AHD/TVI/CVI/CVBS/IP six signals; а като видео стандарт също NTSC/PAL

Така, добре. А камерката поддържа ли CVBS или AHD? Защото тези камери най-често поддържат само нискочестотен сигнал (AV) за директна връзка с монитор за видеонаблюдение.

• Автор

Камерата е тази, но не виждам да пише, че поддържа CVBS или AHD. Най-вероятно там е проблема, пише само, че поддържа NTSC.

• Решение

Точно в това е проблемът, камерата е за директна връзка към монитор. Не е за DVR. Виж колко бързо решаваме проблемите в Kaldata! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.