Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с паролата и ресета на камера Dahua IPC-HFW1530S-0280B-S6

Featured Replies

Здравейте купих си въпросната нова камера, обаче не мога да вляза в нея с дифоултското  име:  admin   парола: admin . Пробвах чрез програмата на Dahua Config Tool , но за да се ресетне парола или самата камера, пак се стига до въвеждане на старата парола. A камерата няма ресет бутон на нея , а до платката изобщо не мога и да стигна, така е капсулована.  Има ли някакъв начин да я ресетна или да я връщам гаранционно ? 

Изпратих и email с еспортнатия xml файл и ми върнаха това : 

Dear valued customer,
You have not authorized by the server, and you failed to process, sorry for any inconvenience! Please contact your local reseller or service contact for further help. Thank you for your support.

Your Dahua Service Team
Dahua Technology Co., Ltd.

Камерата нова ли е или втора ръка? По принцип, на тази серия, default admin user  е admin, а паролата се задава при първото стратиране на камерата - Dahua му казват "Device initialization".

• Автор

Нова е от Jarcomputers, но явно е включвана преди това и си беше Initialized, а когато е Uninitialized те прекарва през стъпката за въвеждане на паролата. 

Сега й писах и на [email protected] 

преди 4 минути, ianiiovski написа:

Нова е от Jarcomputers, но явно е включвана преди това и си беше Initialized, а когато е Uninitialized те прекарва през стъпката за въвеждане на паролата. 

T.e., ти не знаеш и мейл адреса за ресет на админ паролата, така ли?

ПС: Паролата няма как да admin! Минимума е 8 знака за паролата

• Автор

Не абсолютно нищо не съм въвеждал в нея. Ши*ана ситуация, а камерата си личи,  че е чисто нова и че не е използвана, но явно някой я е включвал за теста в магазина и го е питало за парола и той си я е въвел и всичко е точно, проверката е минала успешно. 

преди 8 минути, ianiiovski написа:

Не абсолютно нищо не съм въвеждал в нея. Ши*ана ситуация, а камерата си личи,  че е чисто нова и че не е използвана, но явно някой я е включвал за теста в магазина и го е питало за парола и той си я е въвел и всичко е точно, проверката е минала успешно. 

Мдаа..... На какъв IP адрес достъпваш WEB интерфейса - на дефолтния (192.168.1.108) ли?

• Автор

Май май на там отиват нещата, а на какъв принцип  съпорта на Dahua не ми приема имейла и ми  казва, че не съм оторизиран при положение, че и пращам експорт файла ? 

преди 2 минути, ianiiovski написа:

Май май на там отиват нещата, а на какъв принцип  съпорта на Dahua не ми приема имейла и ми  казва, че не съм оторизиран при положение, че и пращам експорт файла ? 

Серийния номер на камерата е асоцииран с друг имейл в базата им. Този отговор е автоматично генериран

• Автор

Не е въвеждан имейл, защото ако се опитам да възстановя паролата от web интерфейса ми дава това: 

You haven’t reserved contact information, so it fails to realize self-reset. Please contact local dealer or technical support.

преди 2 минути, ianiiovski написа:

Не е въвеждан имейл, защото ако се опитам да възстановя паролата от web интерфейса ми дава това: 

You haven’t reserved contact information, so it fails to realize self-reset. Please contact local dealer or technical support.

Остава твоето предположение - накой в магазина е "тествал" камерата

Последен опит:

Опитай втората опция от тук:

Dahua.jpg

преди 2 часа, ianiiovski написа:

A камерата няма ресет бутон на нея

Огледахте ли добре? https://dahuawiki.com/images/1/1e/ResetIPCamera.pdf

https://dahuawiki.com/ResetIPC

А SmartPSS Lite пробвахте ли ? 

https://dahuawiki.com/SmartPSS_Lite

Цитат

You can reset a Dahua camera without a reset button using the SmartPSS software or the Dahua DMSS or EasyViewer Plus mobile client. 

Using SmartPSS 

Download and install SmartPSS from the Dahua website

Log in to SmartPSS

Go to the Device Manager section

Select the device you want to reset

Click the System tab

Click Default Settings or Factory Reset

Confirm the reset

Using the DMSS or EasyViewer Plus mobile client 

Download the app from the App Store or Google Play store

Open the app and enter the tool manager

Look for the option to reset the device password

Follow the prompts to reset the password

You can also try shorting the reset and ground pins on the camera's cable for at least five seconds. 

You can also watch this video to learn how to reset a Dahua camera:

преди 28 минути, Gangosa написа:

Огледахте ли добре? https://dahuawiki.com/images/1/1e/ResetIPCamera.pdf

https://dahuawiki.com/ResetIPC

А SmartPSS Lite пробвахте ли ? 

https://dahuawiki.com/SmartPSS_Lite

Що се отнася до хардуерния ресет, човека е казал:

Цитат

A камерата няма ресет бутон на нея , а до платката изобщо не мога и да стигна, така е капсулована.

Да не говорим, че гаранцията....отива във Франция

Другите методи няма как да сработят, по очевадни причини - за да избереш устройството за манипулация, то трябва да бъде добавено във съответния софтуер. А това няма как да стане, без паролата за админ акаунта

• Автор

Момчета оправих я на собствен риск да изгубя гаранцията, първо не знаех как се разглобява камерата смисъл разглобявал съм доста камери, но тази видимо не виждах от къде се разглобява, оказа се че се маха капачето на лещата  и след това отдолу има две болтчета. Намерих тази статия и го ресетнах по същия начин като окъсих пинчетата за 30 секунди, преди това бях пуснал и един ping за да видя кога наистина ще се ресетне и камерата уви ресетна се . Инициализирах си я наново, въведох си паролата и всичко заспа. 

0-02-05-76610f1008cfa0d0662ab0a9e073ec689af7a48e580bf06db96e677a743d5939_1c59ffd06cb8d0.jpg

Приятелски, поздравявам те за спортната злоба и пожънатия успех!

Технически, не е било разумен ход, защото така си чупиш гаранцията.

• Автор

Благодаря, знам че е така, но просто няма никакви стикери за нарушаване при разглобяването и реших да рискувам :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.