Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на конфигурация

Featured Replies

Здравейте, от известно време се чудя дали искам да направя ъпгрейд на конфигурацията и явно ще се заема... ще си запазя само сегашната видео карта и може би кутията, ще видим, за сега поне така мисля, та компонентите в момента са ми;

ДъноAsRock b450 pro 4

Процесор: Ryzen 5 3600

Рам: 4 х 8 ддр4, едните на кингстън, другите на hyper x (ако не се лъжа) работещи на 3200 (от последната ми тема)

Захранване: seagate 650w gold

Хард дисковете са от по старото PC и имам едно ssd pci 3то поколение 500гб

Трябва да видя само модела на кутията, но е cooler master, не е агресивно геймърска с 6++ перки , 3 отпред и една отзад, мисля побира  atx, atxmicro и там как се казваше най големия формат дъна. 

Аз лично мислех ам4, но май няма смисъл. Също така последния път с това дъно ме е яд че няма 2 слота за м2 ssd със технология nvmi, та в новото дъно ще искам това да го има. Не се сещам друго

п.п. За геймин ще е на 1080п

Ще усетиш огромен ефект само като смениш 3600 с един 5600. Ще ти излезе и най-евтино. Каква ти е картата?

ПП. Дъното ти е с два М.2 слота Gen3

B450 Pro4

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Ще усетиш огромен ефект само като смениш 3600 с един 5600. Ще ти излезе и най-евтино. Каква ти е картата?

ПП. Дъното ти е с два М.2 слота Gen3

B450 Pro4

картата е 3070 на Msi, а дъното е с 2 слота ssd, но почти съм сигурен че само единия поддържа nvmi, другия мисля е м2... дано да греша но доста пъти го гледах в интернет

преди 1 час, The Reaper написа:

Захранване: seagate 650w gold

Seagate не правят захранвания, може би 'seasonic'?

Каква е сегашната видеокарта? Някой am4 5xxx ще е добър ъпгрейд, но може и видеокартата да те спъва. Също така имай в предвид, че дъното ти има 2 m.2 слота, както писах и в другата ти тема, моето е почти същото (даже на 100%, като изключим различния цвят, подсветката и подсиления PCI-E слот: ASRock > Fatal1ty B450 Gaming K4), но има една подробност:

Цитат

*M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.

Тоест ако имаш свързани дискове на Sata3 и/или 4, няма да можеш да ползваш втория m.2 слот. Също така, втория M.2 слот е с по-бавен трансфер наполовина - PCIe Gen3x2, но на мен пак ми е достатъчно, сложил съм един kinston nv2 2 TB за игри там.

А значи и видеокартата ти е като моята - аз също съм с RTX 3070. В някои игри ще ти се вдигнат кадрите, ето разликите примерно с 5800х, но някъде няма да има особена разлика и това на 1080p резолюция, на по-висока разликата ще е още по-минимална. Просто видеокартата не е вече толкова мощна.

• Автор

ясно, аз отдавна съм хвърлил око на ryzen7 5700x3d, на няколко метра под нас има един магазин за компютри, човека беше споменал че с отстъпката на 280-300 можели да му го доставят, но да видим дали ще е съгласен, предния път го питах, паузира и нищо не каза, да видим, та за мене x3d-то на ryzen 7  е най- добрия вариант, а смятам че захранването няма кой знае колко да се мъчи

seasonic е захранването, моя грешка

Tray (без кутия) се намира за 400 лева, дори и малко под това: AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz Tray от 399,00 лв. Процесори - Pazaruvaj.com

Иначе за 300 лева не е лоша оферта, но гледай да има и някаква гаранция поне.

• Автор

*M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled. 

това я да ми го обясните, не мога да схвана, означава си както си го обяснявам аз, че ако единия използва максимална скорост, другия работи на нормална, ..

Е нали ти написах какво означава?

преди 17 минути, Raze написа:

Тоест ако имаш свързани дискове на Sata3 и/или 4, няма да можеш да ползваш втория m.2 слот. Също така, втория M.2 слот е с по-бавен трансфер наполовина - PCIe Gen3x2, но на мен пак ми е достатъчно, сложил съм един kinston nv2 2 TB за игри там.

Скоростта те ограничава от това, че втория ти слот е Gen3 2x и има по-малка пропускателна способност. Ето примерно разликите - първия диск е на бързия слот и там скоростите са почти 3000 мегабайта/секунда, докато на втория максимум стигат до малко над 1400 - наполовина. При игри не се забелязва никаква разлика, такава ще видиш само при прехвърляне на много големи файлове.

Dk05KCi.png

5700x3d е добър вариант за ъпргрейд, но каква точно ти е целта на ъпгрейда ? 

Като гледам тук

Дори при по-неоптимизираните игри държи 60 кадъра. Ако просто те сърби за нещо ново, по-вероятно монитора ти да е за ъпгрейд. 

преди 5 часа, The Reaper написа:

ясно, аз отдавна съм хвърлил око на ryzen7 5700x3d, на няколко метра под нас има един магазин за компютри, човека беше споменал че с отстъпката на 280-300 можели да му го доставят, но да видим дали ще е съгласен, предния път го питах, паузира и нищо не каза, да видим, та за мене x3d-то на ryzen 7  е най- добрия вариант, а смятам че захранването няма кой знае колко да се мъчи

seasonic е захранването, моя грешка

Под 360лв. втора ръка не можеш да намериш 5700X3D, а за 280 направо забрави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.