Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабел за свързване на ТВ Crown 1920x1080 px като външен монитор на iPad 4 A1460 2048x1536 px ?

Featured Replies

Здравейте !

Опитвам да свържа iPad 4 A1460 с телевизор Crown 32FB22 като външен монитор.
Телевизорът е подарък, не съм го изучавал преди покупка, нито го свързвах аз към сателитния приемник.
Само видях, че е с кабел HDMI и има още един свободен куплунг HDMI.
Оттам реших, че ще стане да се свърже и iPad 4 с кабел Lightning to HDMI.
Кабелът се събра от 2 части : Адаптер Lighting към HDMI + Кабел HDMI to HDMI
(адаптерът от 20,56 лв с компенсаторен ваучер за 15,00 лв и безплатна доставка Genius от eMAG)

Образ не се появи, но на екрана на телевизора се изписа HDMI 2 - няма сигнал.

Подир дъжд качулка почвам да питам Гугъл за подробности и други оферти за кабел Lightning to HDMI
Попадам на изречение в една обява, че кабелът HDMI не може да подаде изображение,
ако резолюцията на iPad-а е по-голяма от резолюцията на телевизора.
Зачитам подробно Инструкцията на телевизора и Тактико-Техническите Данни на iPad 4 A 1460
Максималната резолюция на телевизора е 1920х1080 рх, а на iPad 4 е 2048x1536 рх 
Първо впечатление : НЯМА НАЧИН !!! да изкараме картина от айпада на телевизора
Второ съображение : НЯМА НАЧИН ДА НЯМА НАЧИН !!! щом го пишат и се продават кабели и майстора от компютърниа сервиз,
ми е казал, че се прави и не се е сетил за някакви пречки.
Превъртам ТТДанните на iPad 4 A1460 още надолу и стигам до светлина в тунела
"Телевизия и видео
- ...
- ...
- Огледално видео и поддръжка на изходящ видеосигнал: до 720p през цифров AV адаптер Lightning и Lightning към VGA адаптер; възпроизвеждане на видео до 1080p (продава се отделно)"
Значи Lightning към VGA адаптер, а не към HDMI
Оглеждам още веднъж телевизора - VGA куплунгът скрит отдолу на задния панел !!!
Питам Гугъл - показва ми едни адаптери към 100 лева !!!  и още едни за под 60 лв и под 50 лв .

И преди да поръчам, минавам тук да попитам :
Има ли някаква пречка, която знаете за този вариант за свързване на iPad 4 A1460 към Телевизор Crown 32FB22 
и която пречка аз още не съм видял ?

Предварително ви благодаря !

По въпроса за Lighting to VGA - ще имаш видео сигнал но няма да имаш аудио сигнал.

Най надежния начин е Lighting to HDMI като намалиш разделителната способност на iPAD-a на FULLHD - 1920х1080 и ще имаш и видео и аудио. 

Един мой приятел си купи подобен на тия дето си ги показал адаптер+hdmi to hdmi кабел и си пусnа от тук виваком телевизия през ап-а на айфона и го гледа на телевизора на FULLHD.

• Автор
преди 3 часа, Belefor написа:

Най надежния начин е Lighting to HDMI като намалиш разделителната способност на iPAD-a на FULLHD - 1920х1080 и ще имаш и видео и аудио. 

Благодаря !
Как се прави намаляване на разделителната способност на iPad до 1920х1080 рх ?
....
А аудиото от iPad-a ще изчезне ли като се включи кабела ?
Ще може ли да се изкара аудиосигнал от изхода за слушалките ?
Към слушалки или тонколонки ?

преди 14 минути, Недко написа:

Благодаря !
Как се прави намаляване на разделителната способност на iPad до 1920х1080 рх ?
....
А аудиото от iPad-a ще изчезне ли като се включи кабела ? - Да - ще се чува на телевизора.
Ще може ли да се изкара аудиосигнал от изхода за слушалките ? Не съм сигурен. На Самсунг телефоните може да се избира ръчно къде да ти възпроизвежда аудиото.
Към слушалки или тонколонки ? Не съм сигурен. На Самсунг телефоните може да се избира ръчно къде да ти възпроизвежда аудиото.

С HDMI си изкарва всичко, автоматично. Само гледай преходника да не е от най китайските.

Изпробвано на iPad Air 5 + Telefunken - същото дърво като крауна и на Сони смарт.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

А безжично?

Този боклучав Crown няма възможности за безжична връзка. Трябва да му се купи допълнително устройство. В случая според мен е безсмислено.

преди 9 минути, Rudy M. написа:

Този боклучав Crown няма възможности за безжична връзка. Трябва да му се купи допълнително устройство. В случая според мен е безсмислено.

Мда. Не обърнах внимание колко е "боклучав".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.