Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за таблет

Featured Replies

Мисля на мястото на стария ми компютър вместо нов да взема таблет, предвид че мога да го използвам навсякъде. Понеже никак не съм запознат с предмета ще задам няколко елементарни въпроси. 

Харесал съм модел таблет на Xiaomi в AliExpress. Ако този модел предлага  многоезична опция възможно ли е да се приложи външна клавиатура (както при стационарен компютър) с български език? 

Основни програми като Уорд, Ексел, програми за гледане на видео, отваряне на снимки и т. н. включени ли са в самия таблет или биват допълнително инсталирани от компютърни специалисти?

Разрешен от nusho73

преди 1 минута, geagleiam написа:

Ако този модел предлага  многоезична опция възможно ли е да се приложи външна клавиатура (както при стационарен компютър) с български език? 

Основни програми като Уорд, Ексел, програми за гледане на видео, отваряне на снимки и т. н. включени ли са в самия таблет или биват допълнително инсталирани от компютърни специалисти?

Тези два въпроса показват, че всъщност ти трябва лаптоп, а не таблет. Него също можеш да го разнасяш.

Word и Excel са по принцип програми за Windows. Таблетите по принцип са с Android.

преди 5 минути, geagleiam написа:

Мисля на мястото на стария ми компютър вместо нов да взема таблет, предвид че мога да го използвам навсякъде. Понеже никак не съм запознат с предмета ще задам няколко елементарни въпроси. 

Харесал съм модел таблет на Xiaomi в AliExpress. Ако този модел предлага  многоезична опция възможно ли е да се приложи външна клавиатура (както при стационарен компютър) с български език? 

Като член на форума от 2011 година би трябвало да знаеш вече, как се задават въпроси, на които искаш отговор.  Поне да беше написал модела. Абе хора! Като питате, първо помислете и тогава пишете!

Иначе формалният отговор на въпросите ти е: да, може да се сложи клавиатура, и да, могат да се инсталират допълнително.

преди 33 минути, geagleiam написа:

https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=Word+Excel+for+Android&qpvt=Word+Excel+for+Android&mid=09162C6A06D8AA13DD2509162C6A06D8AA13DD25&mmscn=mtsc&aps=15&mcid=93B2FD8D46A14CAFBE1E12A1FE66B3C0&FORM=VRDGAR

Аз бих ти препоръчал 2-in-1. Само сподели бюджета. 

Лично моя страст: Dell Latitude 9450 14 Inch 2-in-1 Laptop | Dell USA

Успех!

И защо трябва да го купуваш от алиекспрес, където ако стане нещо и се наложи да го връщаш ще е сложно, като у нас е няколко лева по-скъп: Таблет XIAOMI REDMI PAD SE 8.7" BLUE WI-FI, 128 GB, 8.7 ", RAM 4 GB

Даже ти препоръчвам да отидеш на място и да си избереш, ще ти предложат и аксесоари.

Офис пакет за андроид има, но не знам до колко е безплатен, а и не очаквай интерфейса да е като на десктоп: Microsoft office – Android Apps on Google Play

Също така има и други алтернативи, търсиш и пробваш кое ще ти върши работа.

Видео плеър би трябвало да има инсталиран фабричен, но аз ти препоръчвам VLC for Android – Apps on Google Play, който е безплатен и без реклами.

Също и за снимки най-вероятно има фабрично приложение, но също имаш много алтернативи.

преди 2 часа, Rudy M. написа:
  1. Тези два въпроса показват, че всъщност ти трябва лаптоп, а не таблет. Него също можеш да го разнасяш.
  2. Word и Excel са по принцип програми за Windows.
  3. Таблетите по принцип са с Android.
  1. Забравяш ноутбуците и фаблетите!
  2. Оставам с убеждение, че се искат приложения за текстообработка и електронни таблици! Освен MS Word и MS  Excel - има Google Документи и Google Таблици, които си вървят с Google Профил безплатно! На 10,5" таблет се работи съвсем спокойно.
  3. Освен таблетите с iOS - т.нар. iPad.
Spoiler

Айфон, айпад, айпод...... ай сиктир

преди 10 минути, jhoro написа:
  1. Забравяш ноутбуците и фаблетите!
  2. Оставам с убеждение, че се искат приложения за текстообработка и електронни таблици! Освен MS Word и MS  Excel - има Google Документи и Google Таблици, които си вървят с Google Профил безплатно! На 10,5" таблет се работи съвсем спокойно.
  3. Освен таблетите с iOS - т.нар. iPad.

Айде, ти пак почна с простотиите ... 

1) Кой в тази тема говори за ноутбуци и фаблети?... :angry: Ноутбукът е малък лаптоп. Аз съм казал лаптоп, значи съм включил и него. Такова нещо като "фаблет" вече не съществува, едно време така викаха на телефоните с диагонал над 6". Вече никой не използва това понятие.

2) Значи в темата ясно е написано, цитирам: "Уорд, Ексел" . Всички го разбраха. Само ти, като го прочете, реши, че всъщност се търси нещо друго! тези програми са оптимизирани за работа с мишка и клавиатура. Таблетите са оптимизирани за работа с тъчскрийн. Затова смятам, че не са подходящи. 

3) А бе, кой в темата говори за iPad?... 

Ма много си смешен, всеки случай. Включваш се в една тема, и почваш да оспорваш неща, дето никой не ги е написал. Ей така - да си на контра на нещо. Какъв ти е проблемът? Защо не си намериш някое по-смислено за теб занимание? Щото файда от тъпотиите ти в тоя форум - никакви. Само си търкаш клавиатурата.

преди 15 минути, Rudy M. написа:

Айде, ти пак почна с простотиите ... 

1) Кой в тази тема говори за ноутбуци и фаблети?... :angry: Ноутбукът е малък лаптоп. Аз съм казал лаптоп, значи съм включил и него. Такова нещо като "фаблет" вече не съществува, едно време така викаха на телефоните с диагонал над 6". Вече никой не използва това понятие.

2) Значи в темата ясно е написано, цитирам: "Уорд, Ексел" . Всички го разбраха. Само ти, като го прочете, реши, че всъщност се търси нещо друго! тези програми са оптимизирани за работа с мишка и клавиатура. Таблетите са оптимизирани за работа с тъчскрийн. Затова смятам, че не са подходящи. 

3) А бе, кой в темата говори за iPad?... 

Ма много си смешен, всеки случай. Включваш се в една тема, и почваш да оспорваш неща, дето никой не ги е написал. Ей така - да си на контра на нещо. Какъв ти е проблемът? Защо не си намериш някое по-смислено за теб занимание? Щото файда от тъпотиите ти в тоя форум - никакви. Само си търкаш клавиатурата.

Газ пи*аеш!!! Ходи напълни хранилището в Чирен!

К'во стана бе, отворко! Гадно е да те хранят с твоите лайна, нали? 

По-полека с изразните средства. Не си на село в кръчмата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.