Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Одобрявате ли този комплект на haikvision

Featured Replies

https://www.geovision.bg/bg/mrezhovi-ip-kameri-mrezhov-videorekorder/sistema-za-videonablyudenie-hikvision-s-3-korpusni-mrezhovi-ip-kameri-4-megapiksela-s-vgradeni-mikrofoni-4-kanalen-mrezhov-videorekorder-nvr-4-portov-poe-suich-1-tb-disk-wd-purple

Шефа иска камери на къщата си тези ще вършат ли работа добре ли ше се виждат вечер.

А тези аналоговите виждат ли се добре или по добре цифровите с нвр.

https://www.geovision.bg/bg/komplekti-za-videonablyudenie-s-2-kameri/komplekt-za-videonablyudenie-4-kameri-x-2-mpx-4-kanalen-dvr-1-tb-western-digital-purple

или ми предложете нещо което да се вижда добре 

Шефът, като иска камери, да си извика фирма да огледат периметъра. Тези камери виждат ясно до 6 метра.

За аналогови (т.е., дигитални през коакс) не си и помисляйте!

• Автор

не ви разбрах първите нали са ип камери с лан кабел.А вторите са аналогови с коаксиален кабел.Предложете ми някакви прилични камери да виждат 15-20 метра поне 6 метра не е ли много малко.

Вальо, камери се избират според обекта, който се охранява, първо идав консултант на място, прави оглед и преценява на коя точка каква камера (като конфигурация) е подходящо да се монтира. Това, което правиш в момента, е все едно да си купуваш кола само на цвят. Тези "готови комплекти", които се продават, са стръв за баламурници. :) Не се ебавайте, свържете се с фирма за монтаж на такива работи. Много пъти съм попадал на такива ганьовщини, да спестим 50 кинта за оглед, купуваме някаква шитня и после се сърдим на инсталатора, що не работят хубаво камерите. На такива вече даже не им вдигам телефона. Подходете сериозно, в противен случай просто купете, каквото и да е и си го инсталирайте.

Не ми се сърди. Питаш, отговарям откровено. Не ти е за пръв път през последните няколко години да се нашиеш с боклучави камери от неразбиране. Моят приятелски съвет е, не повтаряй грешката. Викнете си човек.

преди 11 минути, Corvax написа:

Вальо, камери се избират според обекта, който се охранява, първо идав консултант на място, прави оглед и преценява на коя точка каква камера (като конфигурация) е подходящо да се монтира. Това, което правиш в момента, е все едно да си купуваш кола само на цвят. Тези "готови комплекти", които се продават, са стръв за баламурници. :) Не се ебавайте, свържете се с фирма за монтаж на такива работи. Много пъти съм попадал на такива ганьовщини, да спестим 50 кинта за оглед, купуваме някаква шитня и после се сърдим на инсталатора, що не работят хубаво камерите. На такива вече даже не им вдигам телефона. Подходете сериозно, в противен случай просто купете, каквото и да е и си го инсталирайте.

Не ми се сърди. Питаш, отговарям откровено. Не ти е за пръв път през последните няколко години да се нашиеш с боклучави камери от неразбиране. Моят приятелски съвет е, не повтаряй грешката. Викнете си човек.

+1

Обади се на тия Геовижън да дойдат да огледат и да ти дадат котировка спрямо изискванията ви и спрямо мястото.

• Автор

Монтирал съм китайски но всеки път ми казват да монтирам хиквижън или дахуа сега шефа иска на хик вижън и затова питам какви да взема.Трябват ми на 2.8 мм. предполагам няма да са на много високо на около 2 метра.Добре де не се заяждам но камери по 50-100 лв изкарват прилично видео не трябва ли тези на хик вижан да са по добри.Искам да се науч не се заяждам с теб.Ето последно инсталираа камера за 70 лв.без картата.

Screenshot_20250224_142019_Facebook.jpg

Screenshot_20250224_142014_Facebook.jpg

а ще се охранява това,в момента има някакви на хама wifi но много често губят сигнал и картите им се прецакват.

Screenshot_20250224_142602_XMEye Pro.jpg

Screenshot_20250224_142442_Hama Smart Home.jpg

Screenshot_20250224_142429_Hama Smart Home.jpg

Има едно златно правило за всеки занаят: "Човек вижда толкова, колкото знае". Когато нямаш отправна точка за сравнение, трудно ще ме разбереш. За да се научиш, трябва първо да попрочетеш. Има огромна разлика между камера, която вижда "прилично" и камера, която вижда точно каквото трябва.

Има много "майстори", които ще ти дават акъл, защото цял живот правят едно и също, по едни и същи начини, за тях това работи и те смятат, че това е верният начин. Истината е, че HikVision, dahua, UniView, TVT, Ezviz, титани като AXIS и други, имат своите конкретни приложения. Китайските камери са направени да бъдат евтини, достъпни, с прилични параметри. Това, което аз намирам безценно в тях, е стандартизацията на компонентите им, колко лесно се ремонтират, ъпгрейдват и прочие. Но и те имат трески за дялане.

dahua са много евтино решение, което е базирано на евтини китайски чипове, там софтуерът им прави цялата магия. Но си остават пластмаси за ширпотреба, слушат и пращат снимки насам и натам (някои модели) и ти си мислиш, че камерата е само твоя. :)

HikVision си имат свои предимства и недостатъци, тук само зачеквам материята отгоре-отгоре. Ако искаш да се учиш, почни да работиш с човек, който с това се занимава. Ако искаш сам - сядай да четеш и инвестирай в техника. Иначе ще си просто ковач на камери по стените. :)

От показаните 2 снимки и дневната и нощтната са с доста ниско качество...

Аз ползвам масово 'само' 2 мегапикселни камери HikVision и виж дневна и нощтна снимка....

image.jpeg.6a81461f9a741e91660846c3076d1122.jpeg

image.jpeg.749a32e5db958f5da0cd3979d27c89b3.jpeg

преди 11 минути, Belefor написа:

От показаните 2 снимки и дневната и нощтната са с доста ниско качество...

Аз ползвам масово 'само' 2 мегапикселни камери HikVision и виж дневна и нощтна снимка....

image.jpeg.6a81461f9a741e91660846c3076d1122.jpeg

image.jpeg.749a32e5db958f5da0cd3979d27c89b3.jpeg

Ся, не му фърляй кокс в печката ... :D Кажи му оптиките ти какви са. Като им гледам нулевите аберации и колко са прави по ръбовете, това са ... 6-милиметрови обективи?

преди 19 минути, Corvax написа:

Ся, не му фърляй кокс в печката ... :D Кажи му оптиките ти какви са. Като им гледам нулевите аберации и колко са прави по ръбовете, това са ... 6-милиметрови обективи?

DS-2CD2T26G2-4I - 2.8" са обективите и камерите хвърлят инфра ред на 80м за през нощта . Имам около 10 такива да гледат улиците около работата ми.

преди 9 минути, Belefor написа:

DS-2CD2T26G2-4I - 2.8" са обективите и камерите хвърлят инфра ред на 80м за през нощта . Имам около 10 такива да гледат улиците около работата ми.

Нещо не е, както трябва. 26G2 са 2-мегапикселни Даркфайтъри, където сензорът им е 1/2.8". Това не го бъркай с обектив 2.8mm. Тези камери в никакъв случай не са с 2.8mm, на тоя малък сензор нямаш шанс да хвърлиш и до 10 метра с 2.8-ица. Камерите ти са с най-дългия обектив от трите - 6mm. :)

преди 17 часа, Corvax написа:

Нещо не е, както трябва. 26G2 са 2-мегапикселни Даркфайтъри, където сензорът им е 1/2.8". Това не го бъркай с обектив 2.8mm. Тези камери в никакъв случай не са с 2.8mm, на тоя малък сензор нямаш шанс да хвърлиш и до 10 метра с 2.8-ица. Камерите ти са с най-дългия обектив от трите - 6mm. :)

image.png.f38d294a34090123ab7efe4ad8f8194c.png

преди 37 минути, Belefor написа:

image.png.f38d294a34090123ab7efe4ad8f8194c.png

От това виждам, че си с камера, произведена на 30-ти март 2023г., със стандартен процесор, предназначена за целия свят (многоезичен интерфейс) и ... поддържа LCD? Също така виждам, че си с актуалния за платформа G6 фърмуер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.