Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос отностно ASUS PS probe

Featured Replies

Програмата постоянно ми е включена за да следя температурата на процесора и оборотите на вентилатора.Въпросът е следният:програмата автоматично отвори прозореца и ми показа оборотите на вентилатора придружен със предупредителен сигнал.Оборотите бяха под 2295 при условие че не са падали под 2311 досега.Понатоварих процесора за няколко часа със Prime95.Температурата достигна до 44 градуса а оборотите от 2295 до 2311 Възможно ли е вентилатора да прави проблем или е от застудяването и каквае допустимата ниска температура?П.П:процесора ми е AMD Sempron

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Разкарай програмата. На колкото и компютъри да я инсталирам винаги се случва нещо с нея и не работи коректно. angry.gif Ако искаш да си следиш температурите и оборотите ти препоръчвам SpeedFan 4.30

Разкарай програмата. На колкото и компютъри да я инсталирам винаги се случва нещо с нея и не работи коректно. angry.gif Ако искаш да си следиш температурите и оборотите ти препоръчвам SpeedFan 4.30

Людмиле!

При мен програмката си работи абсолютно коректно, но съм си поиграл много добре да си наглася всичко параметри за температурите и вентилаторите. Защо и той да не опита. Дъното ми е

ASUS - A8N - E

SpeedFan 4.30 ползвам я на другия компютър и съм доволен

О, въобще няма такова нещо, аз също съм с Асуско дъно, но тази програма никога, ама никога не ми е правила каквито и да било проблеми, като имам предвид, и че въобще не съм си играла да променям зададените настройки! Тази програма е задължителна, според мен, да се зарежда заедно с Уйндоуса, все пак е една защита за машината, така че... :down::whist:

И при мен, засега, както и при lz4jw и MELL не е имало проблеми с AsusProbe 2, но въпреки това и красивия интерфейс предпочитам SpeedFan за тази работа, заради опцията му да контролира скоростта на вентилаторите според зададени параметри (не че Q-Fan-a не го прави на по-ниско ниво ;) ), по-"благонадеждните" му показания (Probe-а си "върти" коренно различни стойности на всяка секунда за всяко нещо, поне при мен, може би ако се "заиграя" като lz4jw ще го оправя, ама не ми се занимава :P ) и възможността да пази логове на стойностите, което е особено полезно при определяне на виновника за дадена хардуерна неизправност (например "любимите" ни НЕК :down: )!

P.S.: По въпроса на създателя на темата (как звучи само - "създател" - гордо, а :hush: ), mihtar, я по-добре кажи какъв модел ти е дъното, коя версия на Probe-a ползваш, какви точно са ти процесора и охладителя му :whist: ?! И откакто падна под тези 2311 оборота вече не ги е прескачало ли?

P.P.S.: А ако не се притесняваш, че може да са ти неверни показанията, най-лесно ще е просто да увеличиш "толерантността" на Probe-a спрямо колебания в оборотите - това става от бутона "Config" -> "Sensor / Treshold" таба -> "Fan Speed" - мърдаш плъзгача в най-дясната част на прозореца малко по-надясно за съответния вентилатор (обикновено Fan1).

А се оказа, че като не съм я пускал отдавна тази програмка, съм забравил "незначителната" подробност, че всъщност тя забива след няколко минутки работа, "глътва" ми операциите на едното ядро на процесора и трябва да я спирам от Task Manager-a sad.gif !

А за "допустимата ниска температура" - няма такава, колкото по-студен ти е процесора, толкова по-добре за него! Колкото до максималната допустима - може и на 80 да не се препържи, но в никакъв случай не го дръж постоянно на повече от 75* С (освен ако не искаш да му вземеш гаранцията ;) )...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Абе да ви кажа честно, просто не я харесвам ASUS Probe(лично отношение :ph34r: ) - наистина има нужда от настроки и т.н и не работи нормално на default :) - на мен ми пищеше заради напреженията - не можеше да засече правилно 12V верига и показваше 11V с писъци. В първия момент се шашнах и извадих мултицета да проверя, но се оказа че всички напрежения са си в нормата. Същото се случваше и заради настройката в BIOS(Q-Fan) да включва вентилатора на кутията при достигане на 35°C - не искаше да приеме настройка за по-малко от 600 оборота на вентилатора, пък той почва да работи на около 500rpm. и почти никога не е достигал пълните си 1800rpm, oсвен при тестовете за стабилност с S&M и Prime95.

Просто исках да успокоя mihtar, че няма за какво да се притеснява - 44 градуса са напълно нормална температура и щом вентилатора смогва да я подържа дори и на ниски обороти, всичко е наред. Впрочем аз отдавна не ползвам подобен род програмка. По-точно от времето когато бях с доброто старо Palomino, за което имаше за какво да се притеснявам ако прегрее. Гледам, човека се притеснил за:

...и каквае допустимата ниска температура?

Ми тя е:

[joke]

−273,15°C - т.е. абсолютната нула, но ти едва ли ще можеш да я постигнеш вкъщи :ph34r:

[/joke]

С две думи - колкото му е по-студено на процесора, толкоз по-добре за него.

Дано да нямате,нищо против,но искам да попитам нещо тука,спрямо тези температури.Понеже някой беше написал във една тема че ако примерно 38 °C,възможно ли е +20 °C отгоре да е температурата.

Използвам SpeedFan 4.30 и от там следя температурата. :whist:

Дано да нямате,нищо против,но искам да попитам нещо тука,спрямо тези температури.Понеже някой беше написал във една тема че ако примерно 38 °C,възможно ли е +20 °C отгоре да е температурата.

Използвам SpeedFan 4.30 и от там следя температурата. :eek:

Възможно е, ако е "изфирясал" laugh.gif датчика или пък ако програмата не го "чете" вярно (това последното почти отпада, ако става дума за BIOS-a cool.gif )! Най-сигурно е да си "калиброваш" програмите от този тип с мултицет и термометър в ръка ;) !

P.S.: Ако искаш да ти кажем дали (евентуално - не можем да бъдем сигурни) това е "реалната" температура, кажи модела на компонента и дали е охлаждан с нещо :whist: !

• Автор
И при мен, засега, както и при lz4jw и MELL не е имало проблеми с AsusProbe 2, но въпреки това и красивия интерфейс предпочитам SpeedFan за тази работа, заради опцията му да контролира скоростта на вентилаторите според зададени параметри (не че Q-Fan-a не го прави на по-ниско ниво :) ), по-"благонадеждните" му показания (Probe-а си "върти" коренно различни стойности на всяка секунда за всяко нещо, поне при мен, може би ако се "заиграя" като lz4jw ще го оправя, ама не ми се занимава :wors: ) и възможността да пази логове на стойностите, което е особено полезно при определяне на виновника за дадена хардуерна неизправност (например "любимите" ни НЕК :wors: )!

P.S.: По въпроса на създателя на темата (как звучи само - "създател" - гордо, а ;) ), mihtar, я по-добре кажи какъв модел ти е дъното, коя версия на Probe-a ползваш, какви точно са ти процесора и охладителя му :) ?! И откакто падна под тези 2311 оборота вече не ги е прескачало ли?

P.P.S.: А ако не се притесняваш, че може да са ти неверни показанията, най-лесно ще е просто да увеличиш "толерантността" на Probe-a спрямо колебания в оборотите - това става от бутона "Config" -> "Sensor / Treshold" таба -> "Fan Speed" - мърдаш плъзгача в най-дясната част на прозореца малко по-надясно за съответния вентилатор (обикновено Fan1).

А се оказа, че като не съм я пускал отдавна тази програмка, съм забравил "незначителната" подробност, че всъщност тя забива след няколко минутки работа, "глътва" ми операциите на едното ядро на процесора и трябва да я спирам от Task Manager-a sad.gif !

А за "допустимата ниска температура" - няма такава, колкото по-студен ти е процесора, толкова по-добре за него! Колкото до максималната допустима - може и на 80 да не се препържи, но в никакъв случай не го дръж постоянно на повече от 75* С (освен ако не искаш да му вземеш гаранцията ;) )...

http://img244.imageshack.us/img244/5564/sc...06170211nj7.png Дано това ти върши работа

http://img244.imageshack.us/img244/5564/sc...06170211nj7.png Дано това ти върши работа

А случайно да знаеш какъв ти е вентилатора :) ? Коя ти е версията на Probe-a (на мен ми я пише в името на шорткъта в Start -> Programs -> ASUS -> PC Probe II)?

И откакто падна под тези 2311 оборота вече не ги е прескачало ли?
:question:

Но най-добре пробвай първо да направиш така:

най-лесно ще е просто да увеличиш "толерантността" на Probe-a спрямо колебания в оборотите - това става от бутона "Config" -> "Sensor / Treshold" таба -> "Fan Speed" - мърдаш плъзгача в най-дясната част на прозореца малко по-надясно за съответния вентилатор (обикновено Fan1).
cool.gif
  • Автор
А случайно да знаеш какъв ти е вентилатора ;) ? Коя ти е версията на Probe-a (на мен ми я пише в името на шорткъта в Start -> Programs -> ASUS -> PC Probe II)? :)

Но най-добре пробвай първо да направиш така:

cool.gif

При мен показва Asus probe v 2.24.03.Оборотите се покачват и над 2311.Сега съм сложил Speedfan да пробвам и него.А за вентилаторите не мога да ти кажа какви са

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.