Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с резолюция и scaling Macbook Air

Featured Replies

Здравейте! Имам сериозен проблем с резолюцията и скейлинга на 15.3. За пръв път ползвам Мак и не мога да се оправя. Може би проблема има просто решение, но не успявам да го намеря. Та, Мака е дал резолюция по подразбиране 1470х956. То хубаво, ама резолюцията, която поддържа е 2560х1664 и ме блазни сериозно, ама като превклюца на нея и край... всицко става толкова малко и не мога да се дзверя в дисплея. Картината изглжда малко мътна също така. В Уиндоус го оправях с няколко клика, тука не мога да разбера как става. Сума си нещо прегледах в нета и не мога да се оправя... та външни приложения, та задържане на options бутона, което пак не работи... не знам. Някой може ли да помогне? Благодаря предварително!

• Автор

Съжалявам, явно наистина съм изпростял сериозно, но не разбирам нищо от тази статия! Има ли вариант да ползвам макс резолюцията на дисплея без всичко да е толкова дребно? Не мога да резбера от обясненията в линка... пак съжалявам. В Уиндоус имаше лесна оправия. Тука не знам... и в Youtube търсих, но уви!

• Автор

Не знам за какви фейк статии говорите, но мислех, че тука някой може да помогне. Параметри искате… MacBook Air M4. Друго не знам какво да дам като параметри, вие ми обяснете. Описал съм проблема, нямам опция за scaling в настройки, картината изглежда леко мътна, това мога да дам като информация. Като превключа на макс резолюцията на дисплея всичко става супер дребно. Това ми е проблема. Ще помагаме ли? Ако не да не се занимавам с глупостите ви! 

преди 10 часа, lyudmilot1000 написа:

Не знам за какви фейк статии говорите, но мислех, че тука някой може да помогне. Параметри искате… MacBook Air M4. Друго не знам какво да дам като параметри, вие ми обяснете. Описал съм проблема, нямам опция за scaling в настройки, картината изглежда леко мътна, това мога да дам като информация. Като превключа на макс резолюцията на дисплея всичко става супер дребно. Това ми е проблема. Ще помагаме ли? Ако не да не се занимавам с глупостите ви! 

Пич, гледай сега: нормално е като качиш резолюцията, нещата да стават дребни. За това от Apple са избрали точно тази резолюция да е оптимална. И ЗАПОМНИ - MACOS НЯМА НИЩО ОБЩО С WINDOWS!  Ще трябва време да свикнеш. Ама тия работи се мислят и  правят, преди да дадеш 2000+.

Системни настройки>Достъпност>Дисплей>Размер на текста

• Автор
преди 4 часа, Rudy M. написа:

Нещо оттук върши ли ти работа? 

Само това с текста, чрез използване на size text, малко по-добре са нещата, но всичко си остава пак дребно

Мак резолюцията няма нищо общо с тази като на Windows.

Резолюцията си е 2560х1664, заради Retina технологията, която рендерира интерфейса при по висока резолюция и след това го мащабрира за по голяма четливост.

Поради тази причина когато увеличиш от System Settings -> Display стават по малки буквите и иконите

Един вид това е нещо като фалшива резолюция :D подобна техника имат и nVIDIA за фалшиво FPS с резолюцията

на 22.03.2025 г. в 22:15, lyudmilot1000 написа:

И що на макс?!?
Има си резулюция по подразбиране...

IMG_0691.thumb.JPEG.fa4c6dfa8eb14465631291e9ffb7bf24.JPEG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.