Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с десен бутон при Win XP

Featured Replies

Проблема е в това, че на какъвто и да е файл да кликна с десен бутон на мишката, докато се появи менюто минават около 15-20 сек. (при нормални 2-3).Това се появи днес, незнайно как и от къде! Ако може някой да помогне да оправя това досадно забавяне, ще съм много признателен :help: .

П.П. Със SP2 съм, ако това има значение!

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

Проблема е в това, че на какъвто и да е файл да кликна с десен бутон на мишката, докато се появи менюто минават около 15-20 сек. (при нормални 2-3).Това се появи днес, незнайно как и от къде! Ако може някой да помогне да оправя това досадно забавяне, ще съм много признателен :help: .

Даже на моя много, много стар компютър, менюто се появява моментално... Което ме води на мисълта, че някой, който поне малко отбира от компютри, трябва да дойде във вас и да види къде е проблема... :help:

Малко по-сериозно... Отвори си таск мениджъра и виж кое толкова много натоварва... Какво си инсталирал напоследък. Сканирал ли си за вируси или спайуеър... Колко процеса имаш стартирани... Нов хардуеър? Все въпроси без отговор...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Не съм инсталирал нов хардуер, нито пък днес нещо ново! В таск мениджера всичко изглежда нормално, а и компа не бави (като изключим това, разбира се). Както вече споменах, всичко друго за сега работи нормално. Точно преди да пусна темата сканирах и за spyware и за вируси и почистих регистрите.

П.П. Компа е все пак с прилична мощност: P4 3.0ghz. 1 gb. RAM

Не съм инсталирал нов хардуер, нито пък днес нещо ново! В таск мениджера всичко изглежда нормално, а и компа не бави (като изключим това, разбира се). Както вече споменах, всичко друго за сега работи нормално. Точно преди да пусна темата сканирах и за spyware и за вируси и почистих регистрите.

П.П. Компа е все пак с прилична мощност: P4 3.0ghz. 1 gb. RAM

Ползваш ли някаква програма за оптимизиране и чистене на регистрите? Както го описваш, не може всичко да е нормално, нали? Все нещо се е бъгнало. С харда да си имал проблеми? Свободно място, лоши сектори, фрагментация..?

Проблема е в това, че на какъвто и да е файл да кликна с десен бутон на мишката, докато се появи менюто минават около 15-20 сек. (при нормални 2-3).Това се появи днес, незнайно как и от къде! Ако може някой да помогне да оправя това досадно забавяне, ще съм много признателен ;) .

А като изключиш мрежовата връзка (network-a) пак ли бави?! Защото ако се оправя, значи търси някаква програма на друг компютър от групата (workgroup) :down: ...

Ако не си в мрежа с други компютри или изключването й не помага, значи е някоя "местна" програма, писала се в това контекстно меню angry.gif ! Ако някой от записите в него ти е от наскоро инсталирана програма, почти е сигурно, че е от нея cool.gif ! Пробвай да я деинсталираш и след рестарт да видиш дали ще се оправи. Ако няма нови записки (виж за такива и в подменютата - примерно "Send to"), ще трябва "ръчно" да откриеш виновника :P ...

За целта свали и стартирай ShellExView, аранжирай (подреди) записите по тип (type) и изключи (disable-ни) половината от записите тип "Context menu" (неоцветените са на Microsoft, а оцветените - на други фирми). След това рестартирай, за да си сигурен, че ще се "усети" Windows, че си променил нещо и провери дали проблема още стои. Ако пак отваря бавно, значи проблема не е в никой от изключените записи! Изключи другата част от "Context menu"-записите и пак пробвай след рестарт :whist: ... Ако проблема изчезне, включи половината от последно изключените записи и пак пробвай (след рестарт). Ако се появи пак, значи в някой от тях е проблема - изключваш половината и т.н., докато не откриеш кой(/и) точно запис(и) е(/са) "гнили(те)" и ги оставиш изключен(и) (в "Company Name" колонката си пише на коя фирма е програмата, отговорна за всеки запис :hush: ).

Ако още не се е оправило, значи проблема не е само в менюто! Виж си в "Send to" папката (C:\Documents and Settings\*Username*\SendTo - скрита е, на мястото на *Username* е името на твоя профил) и премести всички препратки (shortcut-и) в друга папка. Ако не се оправи, значи и там не е проблема... Виж и в подменюто за нови файлове - най-лесно е с TweakUI - на Templates им махаш чавките отпред една по една и пробваш! Ако и така не се оправи, значи проблема най-вероятно е по-сериозен и това е само първата му проява sad.gif (не се стряскай)...

• Автор

Оправих проблема! В таск мениджъра беше останало активно .exe-то на RegCleaner :eek: . Забелязал съм този бъг (в тази иначе добра програма) от години...така и не го оправиха до сега angry.gif .

Но както и да е! Искам да благодаря много на всички отзовали се и най-много на Shuurfak rai Shedler, за неговия изчерпателен отговор, който съм убеден, че ще бъде от полза и за други :whist: .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.