Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Лъжлив" запис на диск

Featured Replies

Здравейте, прочетох доста от тази секция, но мисля че не намерих точно това, което търсех и затова питам, дано помогнете.

Въпросът е следния:

На работата имам CDWRITER IDE5224, на дъно VIARAMA u8668, поне това казва еверста, има и добавено виртуално някакво от демон тулс. Записал съм към 100, 150 максимум диска, принко повечето, нямал съм големи проблеми, освен при високи скорости, когато гореше дисковете.

От месец обаче оптичното уствойство при запис нерото показва че си записва, лампи светкат, няма проблеми, вадя уж готовия диск, и нищо, дори ред не е написан по диска/дори не вижда по самата повърхност на диска обичайното "надраскване"/, ундоуса предлага да започна да пиша пак по него. Нося си го в къщи, диска няма нищо на него, но не позволява да се пише.

Уствойството си чете без проблеми, почистих лещата/която се вижда, като се отвори/ и нищо. Преди записвах предимно със ashampoo burning studio, но след това се върнах на неро 6, по ми харесва и не се дъни толкова.

Като дам на инфо, нерото казва че aspi не е инсталиран/което май е нормално за XP/, но на неро е инсталирано. Друго за инфо не се сещам, сега ще махна демон тулса, да не прави неговото устройство нещо, но ми писна вече 10 диска нямат нищо на тях, не са изгорени, и не стават за запис.

Кажете ми да го хвърлям ли, или аз правя нещо грешно.

P.S. По едно време имаше на компютъра някакво registry оптимаизърче, което правеше автоматични поправки, може ли и то да е направило нещо?

Виж да не би да ти е дадено Нерото да прави "симулация ". Навремето един така ми опропасти сумати

дискове ! :)

Виж да не би да ти е дадено Нерото да прави "симулация ". Навремето един така ми опропасти сумати

дискове ! :)

Гениалното понякога (може и винаги ;) ) е просто :hush: ! Ако е от това, bluelight, непременно да пишеш, че от вчера се чудя какво може да ти има на записвачката :) !

Здравейте, прочетох доста от тази секция, но мисля че не намерих точно това, което търсех и затова питам, дано помогнете.

Въпросът е следния:

На работата имам CDWRITER IDE5224, на дъно VIARAMA u8668, поне това казва еверста, има и добавено виртуално някакво от демон тулс. Записал съм към 100, 150 максимум диска, принко повечето, нямал съм големи проблеми, освен при високи скорости, когато гореше дисковете.

От месец обаче оптичното уствойство при запис нерото показва че си записва, лампи светкат, няма проблеми, вадя уж готовия диск, и нищо, дори ред не е написан по диска/дори не вижда по самата повърхност на диска обичайното "надраскване"/, ундоуса предлага да започна да пиша пак по него. Нося си го в къщи, диска няма нищо на него, но не позволява да се пише.

Уствойството си чете без проблеми, почистих лещата/която се вижда, като се отвори/ и нищо. Преди записвах предимно със ashampoo burning studio, но след това се върнах на неро 6, по ми харесва и не се дъни толкова.

Като дам на инфо, нерото казва че aspi не е инсталиран/което май е нормално за XP/, но на неро е инсталирано. Друго за инфо не се сещам, сега ще махна демон тулса, да не прави неговото устройство нещо, но ми писна вече 10 диска нямат нищо на тях, не са изгорени, и не стават за запис.

Кажете ми да го хвърлям ли, или аз правя нещо грешно.

P.S. По едно време имаше на компютъра някакво registry оптимаизърче, което правеше автоматични поправки, може ли и то да е направило нещо?

Защо не опиташ да запишеш със Small CD Writer - сваляш (380KB), разархивираш и стартираш /не се инсталира/. С тази програмка записвам от снимки и mp3-ки до филми на DVD и нямам случай на провален запис, а е толкова елементарна, че едва ли руският език ще те затрудни. Поне ще разбереш дали проблемът е от записвачката или от софтуера.

scdwriter.gif

Аз съм с TEAC . При мен този номер започна да го прави на дискове, които са CD-RW. Показва, че записва, записа свършва, CD-то се отваря и уж всичко трябва да ток. Вкарвам пак диска и хоп - няма нищо. С CD-R, нямам никакъв проблем. Пиши си ги без проблеми. Но презаписваемите - тц, не ги харесва. Аз си мисля, че вече си отива и не съм си тровил животеца да се мъча с нея.

• Автор

Благодаря Ви за всички отговори, оказва се най-простото - записвачката не пише, само чете, не знам защо.

Снощи и днес до сега пробвах 4 диска, и дори да са ниско качество, все един щеше да покаже нещо, но не. Донесох си моята от вкъщи, и записах три диска без проблеми, предполагам, че вече е как се казва "изхабен" лъча. sad.gif

Все още се чудя защо диска изглежда празен след като е изгорен уж, предлага да бъде записан, неро си го записва, и след това нищо/това на новата записвачка/, сякаш това устройство е оставило само някакви следи и нищо повече.

Относно Small cd writer мисля че не можеше да пише аудио дискове, затова я изоставих, и гореше дискове на високи скорости/то по скоро е било от дисковете сигурно/.

...

Относно Small cd writer мисля че не можеше да пише аудио дискове, затова я изоставих, и гореше дискове на високи скорости/то по скоро е било от дисковете сигурно/.

Не записва аудио дискове, но пък с останалите видове се справя повече от добре (вкл. iso-та на Knoppix, Ubuntu, Windows XP и др.). Диск досега не ми е похабила, но не използувам Princo cool.gif

Благодаря Ви за всички отговори, оказва се най-простото - записвачката не пише, само чете, не знам защо.

Снощи и днес до сега пробвах 4 диска, и дори да са ниско качество, все един щеше да покаже нещо, но не. Донесох си моята от вкъщи, и записах три диска без проблеми, предполагам, че вече е как се казва "изхабен" лъча. sad.gif

Все още се чудя защо диска изглежда празен след като е изгорен уж, предлага да бъде записан, неро си го записва, и след това нищо/това на новата записвачка/, сякаш това устройство е оставило само някакви следи и нищо повече.

Явно е за смяна, но, ако искаш, за всеки случай, занеси я да ти я прегледат, може пък и да я "почистят"...

• Автор

Чистих я, но тук на работата има доста прах, не се надявам че ще се оправи много много и да я занеса, след месец пак ще стане така. Гледах цени в нета, видях че cd-rw устройства вървят по 40-50 лв, по добре нова. Иначе за принко и подобни носители сте прави всички, но така се налага, по евтино, а и информацията не е толкова важна.

Всъщност когато една записвачка престане да пише заради нещо, така ли трябва да се държи, или ако е по добра марка, ще изкарва някакви съобщения или нещо друго?

За 70-ина лева можеш да си вземеш DVD-писачка, виж тази тема...

Колкото до "самоосъзнаването" :lol6: (засичането) на записвачката като повредена, май несъм чувал за такива, който по някакъв начин да си проверяват състоянието на лазерите sad.gif ... Може и да има, обаче...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.