Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Финансови разходи

Featured Replies

Здравейте!

Имам да правя курсов проект на тема Финансови разходи - същност и приложимост. В задачата за изготвяне се изисква и да се даде пример за подобни разходи. Примерно да се извлече нещо от Българска фондова борса. Обаче аз нямам никакъв опит с работата на платформата на българска фондова борса. Трябва да се намери дадено предприятие и да се изготви отчет за приходите и разходите. 

преди 18 минути, Triple M написа:

Здравейте!

Имам да правя курсов проект на тема Финансови разходи - същност и приложимост. В задачата за изготвяне се изисква и да се даде пример за подобни разходи. Примерно да се извлече нещо от Българска фондова борса. Обаче аз нямам никакъв опит с работата на платформата на българска фондова борса. Трябва да се намери дадено предприятие и да се изготви отчет за приходите и разходите. 

Каква информация ще извлечеш за финансовите РАЗХОДИ (или приходи) от БФБ? Ето ти търговията с акции на БФБ в реално време - линк

Що се отнася до "Трябва да се намери дадено предприятие и да се изготви отчет за приходите и разходите"......смяташ ли, че реално ЮЛ (Търговец, по смисъла на Закона), ще ти даде реални цифри за приходи и разходи за даден период? Измисляш си една "фирма", която "работи" в бизнес среда, която познаваш добре и правиш отчета, според правилата, които са описани в учебника, който си чел

преди 10 минути, Triple M написа:

ОФф. искам да изкарам шестица на този курсов проект

Лошото е че ChatGPT не може да търси в тази борса.

Какво точно те интересува от БФБ? Информация за финансовите показатели на листваните дружества имат само "играчите" на борсата. А затова се плаща и то дебело. Всичко друго е публично

• Автор

Няма толкова неща публични. В днешно време такава информация се намира трудно. Дори и като дойде време за дипломната ми работа  и там ще се чудя какво да правя

ChatGPT ако ми състави примерен отчет за приходите и разходите на измислена фирма дали ще е добре. Едва ли ще правят голяма справка. Просто в тази БФБ всичко е една каша че трудно се ориентирам.

ПС. Навсякъде се плаща вече за данни. Явно няма нищо безплатно. Безплатно е само повърхностната информация за една фирма.

преди 1 минута, Triple M написа:

Няма толкова неща публични. В днешно време такава информация се намира трудно. Дори и като дойде време за дипломната ми работа  и там ще се чудя какво да правя

ChatGPT ако ми състави примерен отчет за приходите и разходите на измислена фирма дали ще е добре. Едва ли ще правят голяма справка. Просто в тази БФБ всичко е една каша че трудно се ориентирам.

Извинявай, но ти явно си сбъркал специалността, която "учиш". Какъв АI, какви 5 лева? Аз не съм икономист, но от 4 години играя (на дребно, но самостятелно) на 3 Фондови борси. Наложи се да прочета доста книжки по въпроса, макар и да го правя основно за забавление. Ето ти пример от днес на БФБ: Сутринта купих пакет от 12 акции на "Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ" код. BREF, на 4,300 лв. Към 16.00 продадох пакет от 10 акции на цена от 4,360 лв. Хайде сега, като си учил, сметни (само за тази сделка), какъв ми е разхода и какви са ми нетните и брутни печалби. Цялата операция е в рамките на 6 часа. В разходната част, да не забравиш трябва да включиш разходите за ток, достъп до интернет и т.н

сериозните компании не са на фондовата борса

няма кой да ти даде дял в енергото и мобилните оператори 

примерно имам бизнес

ако е печеливш да не съм луд да деля печалба със сюлю и пулю

преди 18 минути, Banesc написа:

сериозните компании не са на фондовата борса

няма кой да ти даде дял в енергото и мобилните оператори 

примерно имам бизнес

ако е печеливш да не съм луд да деля печалба със сюлю и пулю

Мдаа, наистин си ощетен по рождение

преди 16 часа, teo-glavata написа:

ще ти даде реални цифри за приходи и разходи за даден период?

Годишен фин. отчет на листната на БФБ АД. Прави се анализ на приходи/разходи

преди 8 часа, цър-вул написа:

Годишен фин. отчет на листната на БФБ АД. Прави се анализ на приходи/разходи

Ама това едруга бира. ГФО също са публични по закона за счетоводството. Ето ГФО за 2024 на 

Адванс Терафонд АДСИЦ - листнато на БФБ с код ATER

254900BR919ARUABH387-20241231-BG-SEP.pdf

преди 1 час, цър-вул написа:

Това си е цялата картинка, а на него му трябва да направи анализ на разходите, които са част от нея.

OK, де :) Понеже автора каза, че му трябва нещо от борсата. Самата платформа за търговия на борсата .... какво ще му помогне? Ако има конкретен въпрос, да каже. Ако не е чувствитена информация, ще му го дам - имам достъп и си играя там

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.