Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще уважат ли гаранцията на захранване, ако волтажите падат понякога и има рестарт.

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам ще уважат ли гаранцията на захранване Corsair RM850X което има проблем с волтажите, като под товар 5V пада до към 4,50, а 3.3V почти до 3V, 12V пада до 11,3 и когато волтажа падне още повече компютъра се рестартира. Работата е там, че реално волтажа не пада всеки път и рестарта понякога е буквално случайно, но понякога пък е буквално повторим и ако направя точно това, което съм направил преди рестарта той пак се рестарира.

Захранването е купувано през 2019-та от Ардес и има още 4 години оставаща гаранция, ако го пратя към тях то ще го вземат, ще го видят, въпроса е ще го тестват ли при пълен товар да проверят волтажите тогава как са или ще го пуснат ей така и ще ми го върнат като работещо. Работата е там, че Corsair в България никъде не ремонтират и сервизите масово отказват дори да вземат за ремонт тази марка само като я чуят понеже нито имат части, нито имат схеми за да видят какво точно е проблема. Така че, не знам Ardes дали въобще биха направили нещо по въпроса и дали биха го определили, като дефектно или биха ми го върнали уж като работещо.

Ето една снимка да видите за какво говоря, снимах с телефон монитара, после от това видео взех скрийншот и за това е така лошо качеството. Идеята ми бе на видео да хвана волтажа как пада и се рестартира компютъра, когато го натоваря, но както казах понякога дори при пълен товар рестарта е случаен, защото волтажа не всеки път пада толкова много, че да рестартира компютъра.

Миналата година на един приятел така 5V му играеше от 4 до над 6V и компютъра при него дори не искаше да се пуска, защото се активираше защитата на дъното. На него му замениха захранването, защото бе ясен дефекта, ама аз в момента не съм толкова зле и реално не знам ще ми признаят ли дефекта или да чакам докато волтажа съвсем почне да пада по често.

Екранна снимка 2025-05-15 011459.png

Щом е в гаранция, правиш си рекламация, обясняваш им проблема и те ще ти кажат какво следва след това. Най-вероятно ще го пратят към оторизиран сервиз на марката, ако техния не е такъв и там след тестове ще стане ясно какво ще се случи.

По принцип напрежение се мери с мултицет, не със софтуер. Ако имаш възможност пробвай с друго захранване за да си сигурен, че проблема с рестартите е от него. Снимки от AIDA за напрежения не са сериозни. Ако е купувана цялата конфигурация от тях може да им я оставиш и те да си търсят проблема. 

Впускаш се в някакви твои разсъждения къде какви сервизи имало и спекулираш на база на това как евентуално ще протече гаранционното обслужване..? Просто се обърни към колегите от Ардес и ги запознай с проблема, те ще се оправят. Стандартната процедура на търговците е да връщат дефектните компоненти към официалните вносители за страната с които работят. Вносителите вече от своя страна ги връщат към производителя. От там след становище трябва да излязат дали продукта подлежи на ремонт или трябва да се замени с нов. Толкова, това е процедурата, дали е Ардес или някой друг (който работи с официалните вносители за страната) не би трябвало да имаш проблеми с гаранционното обслужване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.