Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Live Sound Card + Микрофон[Фикс идея]

Featured Replies

Добър вечер на всички! Купих си микрофон заедно с Live sound card, но дойде без захранващ кабел и/или да сме точни, кабела дето се връзва към компютъра. Има вариант и аз да си нямам идея как се свързва, поне съм толкова прост, че дори упътването не ми помогна. Има букса отзад от тези старите Micro USB и е 5V=1A(PCLIVE) това пише. Има букси за Condenser mic 2, Condenser mic 1, Headset, Monitor, Live2, Live1. Ще прикача снимки защото може би аз съм малоумен и нямам идея как да го свържа с компютъра. Свързах само микрофона директно в компютъра, но каква ми е файдата да го ползвам без "миксер"-а.. 
Ps; Пробвах с кабел от зарядно за телефон да го свържа към компютъра, но според упътването, компа трябваше да го открие автоматично(посредством USB), е да ама не, единствено все едно го ползва като зарядно.

JtMB4WF.jpeg
zJfy5MF.jpeg

IMG_5830.jpg

Ляв клик по иконката за звука в таск бара - има падащо меню, избери картата. Ако не го открива автоматично - потърси драйвери за модела.

• Автор
преди 48 минути, Докладчик написа:

Ляв клик по иконката за звука в таск бара - има падащо меню, избери картата. Ако не го открива автоматично - потърси драйвери за модела.

Въпроса е как да разбера модела? Никъде не го пише, дори на кутията. 

преди 42 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Въпроса е как да разбера модела? Никъде не го пише, дори на кутията. 

Влизаш тук и почваш наред. Като препоръка от мен - започни от cm118/119. Рестарт след всяка инстал/деинстал.

Другото е по ID, да речем със Speccy. Може да пробваш и с DriverBooster.

преди 3 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Добър вечер на всички! Купих си микрофон заедно с Live sound card, но дойде без захранващ кабел и/или да сме точни, кабела дето се връзва към компютъра. Има вариант и аз да си нямам идея как се свързва, поне съм толкова прост, че дори упътването не ми помогна. Има букса отзад от тези старите Micro USB и е 5V=1A(PCLIVE) това пише. Има букси за Condenser mic 2, Condenser mic 1, Headset, Monitor, Live2, Live1. Ще прикача снимки защото може би аз съм малоумен и нямам идея как да го свържа с компютъра. Свързах само микрофона директно в компютъра, но каква ми е файдата да го ползвам без "миксер"-а.. 
Ps; Пробвах с кабел от зарядно за телефон да го свържа към компютъра, но според упътването, компа трябваше да го открие автоматично(посредством USB), е да ама не, единствено все едно го ползва като зарядно.

JtMB4WF.jpeg
zJfy5MF.jpeg

IMG_5830.jpg

V8S

преди 3 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Пробвах с кабел от зарядно за телефон

Най-вероятно е кабел САМО за заряд. Т.е. линиите за данни не са свързани - 2 проводника в кабела.
Трябва такъв кабел (цък):
Трябва такъв кабел

• Автор
преди 14 часа, цър-вул написа:

Най-вероятно е кабел САМО за заряд. Т.е. линиите за данни не са свързани - 2 проводника в кабела.
Трябва такъв кабел (цък):
Трябва такъв кабел

Да, опитах с друг кабел и стана номера, обаче има друг проблем. Тези отгоре за bass, treble нямат функция + като включа микрофона през него, на компютъра няма звук от микрофона, но си чувам гласа в слушалките. Тоест, правих тест на микрофона през дискорд например - никаква реакция, но за сметка на това си го чувам в слушалките. 
Ps; Дали не трябва да си взема и кабел тип AUX(мъжко към мъжко) и след като съм ръгнал микрофона през едната букса за condenser mic, да включа и другия кабел през номер 2 например и от него в компютъра(жака за микрофона)

преди 37 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

bass, treble нямат функция

Я пак! Какво значи нямат функция?

преди 37 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

на компютъра няма звук от микрофона, но си чувам гласа в слушалките.

Кондензаторен ли е или динамичен?
Къде са свързани слушалките?
В диспечера на устройства вижда ли се устройството?
Като стартираш 
%windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,0
вижда ли се звуковата карта?

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Кондензаторен ли е или динамичен?
Къде са свързани слушалките?
В диспечера на устройства вижда ли се устройството?
Като стартираш 
%windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,0
вижда ли се звуковата карта?

1.Идея си нямам за първото.
2.Слушалките са свързани във миксера.
3.Вече да - прикачена е снимка отдолу.
4.Вижда се, да - прикачвам снимка отдолу.

Ps; Купих AUX кабел, мъжко към мъжко, вързах единия край в миксера, другия в жака за микрофона на компютъра, сега вече микрофона се чува и в програми, игри и тн, но все още го чувам в слушалките си. Като пусна музика, през нея не се чувам, но ако не слушам нищо, чувам всяка една моя дума която микрофона хване.

ссссссс.PNG

ввв2.PNG

ввввв.PNG

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

В DFX настрой източника на звук да е V8S.

Ако ми обясниш как да стане номера?

Нямам под ръка DFX Audio Enhancer.
За целите на пробата можеш през десния клик по V8S временно да зададеш V8S като Default Device (не Default Communication Device) И тестваш звука

• Автор
преди 4 часа, цър-вул написа:

Нямам под ръка DFX Audio Enhancer.
За целите на пробата можеш през десния клик по V8S временно да зададеш V8S като Default Device (не Default Communication Device) И тестваш звука

Пробвах и друг вариант. Преместих слушалките от миксера в предния жак на компютъра както са ппц, но сега след като ползвам отделния AUX от миксера в жака на микрофона, започна да се чува един такъв статичен шум, наподобява постоянно пръщене, но ако изкарам въпросния AUX от жака на микрофона, спира да пръщи. И другото което е, след като преместя слушалките в жака на компютъра, спирам да си чувам гласа в слушалките, но пък се появява горе посоченото. Ако изкарам въпросния AUX, звука от микрофона не стига до компютъра..

преди 11 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Пробвах и друг вариант. Преместих слушалките от миксера в предния жак на компютъра както са ппц, но сега след като ползвам отделния AUX от миксера в жака на микрофона, започна да се чува един такъв статичен шум, наподобява постоянно пръщене, но ако изкарам въпросния AUX от жака на микрофона, спира да пръщи. И другото което е, след като преместя слушалките в жака на компютъра, спирам да си чувам гласа в слушалките, но пък се появява горе посоченото. Ако изкарам въпросния AUX, звука от микрофона не стига до компютъра..

Правилно свързване на микрофона:**
1. Включете микрофона в **Condenser mic 1** (ако е кондензаторен, включете **+48V Phantom Power** на картата, ако има такъв бутон).  
2. Свържете слушалките към **Monitor** или **Headset**, за да чувате звука.  
3. Ако имате Live1/Live2 портове, те обикновено са за изход към стрийминг устройства или усилватели.

• Автор
преди 40 минути, nusho73 написа:

Правилно свързване на микрофона:**
1. Включете микрофона в **Condenser mic 1** (ако е кондензаторен, включете **+48V Phantom Power** на картата, ако има такъв бутон).  
2. Свържете слушалките към **Monitor** или **Headset**, за да чувате звука.  
3. Ако имате Live1/Live2 портове, те обикновено са за изход към стрийминг устройства или усилватели.

Точно по този начин е свързан микрофона, слушалките са включени в "Monitor", но отново си чувам собствения глас в слушалките, местя го в Headset, отново се чува. Въпроса ми е как да го премахна, защото е адски досадно, каквото хване микрофона аз го чувам обратно.

. Изключете директния мониторинг на микшера:
- Повечето миксери имат бутон Direct Monitor"или Monitor Mix
  - Намерете го на панела на микшера и изключете го. Това спира подаването на суровия звук от микрофона директно към слушалките.  
  - Ако няма такъв бутон, намерете потенциометър с етикет Monitor Level или Headphone Mix и завъртете го на минимум.

• Автор
преди 3 минути, nusho73 написа:

. Изключете директния мониторинг на микшера:
- Повечето миксери имат бутон Direct Monitor"или Monitor Mix
  - Намерете го на панела на микшера и изключете го. Това спира подаването на суровия звук от микрофона директно към слушалките.  
  - Ако няма такъв бутон, намерете потенциометър с етикет Monitor Level или Headphone Mix и завъртете го на минимум.

Няма такова.
IMG_5830.jpg

• Автор
преди 23 часа, nusho73 написа:

Слушалките къде са вкл.в компютъра или миксера?Трябва да са миксера.Отворете Sound settings Input→ намалете нивото на микрофона.  

Слушалките са включени в миксера, тогава си чувам и собствения глас, но след като ги преместя в компютъра започва онзи статичен шум наподобяващ пръщене, жужене, няма как да го опиша, но за сметка на това не си чувам гласа през слушалките.

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 8.06.2025 г. в 0:58, АнонименАлкохолик написа:

Снимай изхода на тази карта + на микрофона

Микрофона не ползва AUX, а е TRS към XLR (мъжко)

Извинявам се, че толкова късно виждам отговора. Ето снимките; 

image.jpg

image.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.