Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб Wifi при Vivacom FIberNetXL - смяна на рутера, допълнителен рутер или смяна на доставчика

Featured Replies

Здравейте!

Вече нямам никакви устройства със LAN свързаност, а тези със Wifi се увеличиха доста.

Търся решение на казуса със мега спреля Wifi от оригиналния рутер NOKIA, който Vivacom дават дори със 600 Mbps плановете си.

Да изискам от тях смяна на рутера (Казаха, че ако старият не е повреден не може да го сменя с нов от по бързите с Wifi6)?

Да добавя допълнителен нов читав рутер (Не от VIVACOM)?

Да сменя оператора(Договора ми изтича след има няма 4/5 месеца)?

Моля, ако някой е минал през този кошмар да даде съвет!

* Приложено пускам снимка от Speed test-а (преди 15 години на Мегалан ми беше по бърз нета за 10-15лв. на месец)

Wifi test.jpg

преди 12 минути, asg1rd написа:

Да изискам от тях смяна на рутера (Казаха, че ако старият не е повреден не може да го сменя с нов от по бързите с Wifi6)?

Имаш ли клиенти и колко, които могат да се възползват от АХ стандарта?

преди 14 минути, asg1rd написа:

Да добавя допълнителен нов читав рутер (Не от VIVACOM)?

Питай ги за замянана нокиата с обикновено ONT. След него един истински рутер (не WiFi) - някой от гигабитовите hEx-ове на Микротик, примерно. И едно АР - примерно

ПС: По - добре от кабела е само по-дебелия кабел

Много зависи от рутера.

Ако сложиш след техния твой рутер вероятно ще се получи.Първо провери дали техния рутер наистина дава тая скорост.

Иначе  един приятел беше сложил FRITZ!Box 7490 който има и оптика вместо техния и нямаше проблем нито с wifi нито с LAN.

Аз пък с моя 5G  външен рутер  имам 6 пъти по висока скорост от рутера на А1 който също е 5G но е вътрешен .

A1.jpg

преди 58 минути, asg1rd написа:

снимка от Speed test

Това с какво устройство е правено и на какво разстояние от рутера? Правил ли си тестове до самия рутер, без препятствия?

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Това с какво устройство е правено и на какво разстояние от рутера? Правил ли си тестове до самия рутер, без препятствия?

Теста е правен с лаптопа ми Asus TUF FA507 2024-та г. на няма и 2 метра от рутера на Vivacom NOKIA G-2425G-A

В такъв случай ги викаш и им показваш резултата, ако трябва предварително им го пращаш по мейл, може да пратиш и копие към КЗП с прикачена жалба. Ако имаш и смартфон, може да направиш и с него същия тест и да приложиш и снимка от там.

преди 21 минути, asg1rd написа:

Теста е правен с лаптопа ми Asus TUF FA507 2024-та г. на няма и 2 метра от рутера на Vivacom NOKIA G-2425G-A

Я си ресетни първо мрежата на лаптопа! Рестарт и провери как е ситуацията. Важно е да си помниш ключа за безжичната мрежа!

• Автор

Ето това е през телефона и лаптопа, но без да има включени други устройства. Не знам колко е нормалното, но ми се струва малко. Всъщност единия телевизор е на Wifi и като пусна да тегля нещо телевизията на него започва да насича.

Speed test Xiaomi.jpg

Speed test Asus.jpg

преди 6 минути, asg1rd написа:

Ето това е през телефона и лаптопа, но без да има включени други устройства. Не знам колко е нормалното, но ми се струва малко.

Speed test Xiaomi.jpg

Speed test Asus.jpg

Ако си на 100 е нормално

• Автор
преди 4 минути, teo-glavata написа:

Ако си на 100 е нормално

600 е но преполагам, че това са възможностите на рутера...

аз съм на 300 ...уж , лаптопа по wifi ми прави около 150 ...

да не си си ограничил картата до 100 бе - провери ...

ако ли не - викай ги да си оправят бакиите ... 

Screenshot 2025-06-02 at 13-14-02 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png

• 2 седмици по-късно...

Скорости на услугата не се мерят през WiFi. Има десетки възможни причини да не върви безжичната мрежа. Ефирът е споделена среда. Това, което виждам на снимките, ми прилича на WiFi 4 на 40-мегахерцов канал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.