Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Honor 200 Pro не може да свали файлов документ от Фейса

Featured Replies

Здравейте! Защо когато опитам да изтегля pdf файл от фб група нещата не се получават. Започва да се тегли, изписва, пе файлът е изтеглен, отварям и ми излиза бърз надпис на екрана "неподдържан тип файл"🙄 Търсих го във файлове-няма го, търсих го с приложеное за четене на pdf-също нищо не открива. Приложенията и системата са винаги актуализирани. Интересното е пе изписва, че е изтеглено, а го няма никъде🙄 Някой дали има идея как може да се оправи това(ако озобщо може без root). Ще добавя за нагледно и скрийншотове.

Screenshot_20250608_123115_com_facebook_katana_ImmersiveActivity_edit_17974893437620.jpg

Screenshot_20250608_123311_com_facebook_katana_ImmersiveActivity_edit_17211943320723.jpg

Screenshot_20250608_123320_com_facebook_katana_ImmersiveActivity_edit_17267225955286.jpg

Screenshot_20250608_123332_com_facebook_katana_ImmersiveActivity_edit_17316278367402.jpg

Screenshot_20250608_124808.jpg

Screenshot_20250608_124900_com_facebook_katana_ImmersiveActivity_edit_17559295130799.jpg

Oт Facebook апп-а ли е изтеглен, сигурно ги сваля някъде другаде?

При отвяряне няма ли опция "отвори с..." за да избереш програмата за четене?

Пробва ли от настройките на телефона да настроиш програмата за четене, директно да отваря PDF формати?

Най-вероятно ти липсва приложение, с което да отвориш файла. Потърси го в папка 'download', също така на този 'мениджър изтегляния' ако задържиш за няколко секунди нотификацията би трябвало да ти даде опция да отвориш папката. Иначе си инсталирай някое приложение за pdf - примерно 'adobe acrobat reader' или офис пакет - 'google docs', 'wps office' и така нататък, след като инсталираш някое от тези, би трябвало да ти предложи да отвориш файла с него или директно да ти го зареди.

🧩 Възможни причини:

1. Изтегленият файл не е реален PDF или е повреден
    Понякога Facebook маркира файлове като PDF, но реално те не са правилно качени или имат несъвместимо кодиране.

2. Файлът се записва в скрито или нестандартно местоположение
    EMUI/MagicOS (интерфейсът на Honor) понякога има странни пътища за съхранение, особено ако използваш „файлов мениджър“ по подразбиране.

3. Липса на разрешения за съхранение във Facebook приложението
    Ако Facebook няма достъп до хранилището, може да се преструва, че тегли файл, но реално нищо не се записва.

4. PDF четецът не поддържа определени типове PDF
    В редки случаи PDF файлове с конкретна структура (например сканирани с OCR или защитени с парола) не се отварят от някои прости PDF четци.

Какво можеш да направиш (без root):

🔍 1. Провери ръчно папката на Facebook:

• Отвори Файлове / Files (или друго файлово приложение).

• Отиди в: Internal Storage > Android > data > com.facebook.katana > files > Downloads
    Забележка: Може да се наложи да включиш „показване на скритите файлове“ или да ползваш друго файлово приложение (например: X-Plore или Files by Google).

🔧 2. Смени PDF четеца:

Пробвай да отвориш с друг четец като:

• Adobe Acrobat Reader

• Xodo PDF Reader

• Foxit PDF Reader

📥 3. Изтегли през браузър, не през Facebook приложението:

1. Влез във Facebook през браузъра (напр. Chrome).

2. Отвори групата и файла.

3. Натисни задържано върху линка, избери Download link.

🔓 4. Провери разрешенията на Facebook приложението:

1. Настройки > Приложения > Facebook > Разрешения

2. Увери се, че има достъп до файлове и медия или вътрешно хранилище.

📁 5. Провери в Download мениджъра:

1. Отиди в „Файлове“ > Downloads

2. Виж най-горните файлове. Дори да няма разширение „.pdf“, можеш да го преименуваш ръчно.

преди 1 минута, Banesc написа:

🧩 Възможни причини:

1.  

Хайде спри се с тези AI-та! Няма нужда да спамиш излишна информация на всяка тема, това всеки може и сам да го провери!

Цъкайки във Фейсбук има по-голяма вероятност да свалиш някой вирус отколкото нещо полезно

• Автор
преди 7 часа, arcovk написа:

Oт Facebook апп-а ли е изтеглен, сигурно ги сваля някъде другаде?

При отвяряне няма ли опция "отвори с..." за да избереш програмата за четене?

Пробва ли от настройките на телефона да настроиш програмата за четене, директно да отваря PDF формати?

То няма файл, който да търси тази "програма", в нито една папка, а те на тоя телефон гледам не са много каъо при по старите телефони😃Facebook app e, но май само показва, че тегли, а всъщност няма права. С Chrome се получи.

преди 6 часа, Raze написа:

Най-вероятно ти липсва приложение, с което да отвориш файла. Потърси го в папка 'download', също така на този 'мениджър изтегляния' ако задържиш за няколко секунди нотификацията би трябвало да ти даде опция да отвориш папката. Иначе си инсталирай някое приложение за pdf - примерно 'adobe acrobat reader' или офис пакет - 'google docs', 'wps office' и така нататък, след като инсталираш някое от тези, би трябвало да ти предложи да отвориш файла с него или директно да ти го зареди.

Имам с какво да ги отварям, просто явно Facebook app няма права за достъп до файловете. Според ChatGtp, след Андроид 11 вече има такава забрана, а телефонът е с 15 + MagicOS 9. Вече само през браузъра ще може явно, одеве пробвах пак и стана, но през приложението не знам дали може да се измисли начин, aко някой разбере нека сподели🙂

преди 1 час, Войвода написа:

То няма файл, който да търси тази "програма", в нито една папка, а те на тоя телефон гледам не са много каъо при по старите телефони😃Facebook app e, но май само показва, че тегли, а всъщност няма права. С Chrome се получи.

Имам с какво да ги отварям, просто явно Facebook app няма права за достъп до файловете. Според ChatGtp, след Андроид 11 вече има такава забрана, а телефонът е с 15 + MagicOS 9. Вече само през браузъра ще може явно, одеве пробвах пак и стана, но през приложението не знам дали може да се измисли начин, aко някой разбере нека сподели🙂

📱 Телефон с Android 15 + MagicOS 9

MagicOS на Honor/Huawei може да има и допълнителни ограничения или специфични разрешения, които трябва ръчно да се включат:

• Отиди в Настройки > Приложения > Facebook > Разрешения

• Увери се, че има разрешения за Снимки и мултимедия или Файлове и мултимедия (ако изобщо тази опция съществува)

аз казах ли ви че само за мога да задавам правилните въпроси на  изкуствения интелект ? ined 

Raze

•  

преди 8 часа, Banesc написа:

аз казах ли ви че само за мога да задавам правилните въпроси на  изкуствения интелект ?

Не, не си ни казал, че си най-тъпото и нагло парче у форумо!

• Автор
преди 11 часа, Banesc написа:

📱 Телефон с Android 15 + MagicOS 9

MagicOS на Honor/Huawei може да има и допълнителни ограничения или специфични разрешения, които трябва ръчно да се включат:

• Отиди в Настройки > Приложения > Facebook > Разрешения

• Увери се, че има разрешения за Снимки и мултимедия или Файлове и мултимедия (ако изобщо тази опция съществува)

аз казах ли ви че само за мога да задавам правилните въпроси на  изкуствения интелект ? ined 

Raze

•  

Ако имаше за файлове и мултимедия щях отдавна да съм си решил проблема. "Снимки и мултимедия" е друго😉

преди 6 часа, Войвода написа:

Ако имаше за файлове и мултимедия щях отдавна да съм си решил проблема. "Снимки и мултимедия" е друго😉

демек си отговоряш сам на въпроса .

• Автор
преди 15 часа, Banesc написа:

демек си отговоряш сам на въпроса .

Да, но ми се искаше да има начин fb app да преодолее тази забрана

Както казах, файла отива в папка 'download', можеш от там да го отвориш. Аз съм с андроид 12 и нямам такива проблеми, като 'цъкна' на нотификацията с изтегления файл ме пита с какво да го отвори. Може да има някаква специфична защита за въпросната марка и модел. Виж и разрешенията на facebook приложението да не би да не си разрешил нещо, което е нужно.

• Автор
преди 29 минути, Raze написа:

Както казах, файла отива в папка 'download', можеш от там да го отвориш. Аз съм с андроид 12 и нямам такива проблеми, като 'цъкна' на нотификацията с изтегления файл ме пита с какво да го отвори. Може да има някаква специфична защита за въпросната марка и модел. Виж и разрешенията на facebook приложението да не би да не си разрешил нещо, което е нужно.

Наистина, и с покото ми f3, което е с Андроид 13 няма такъв проблем, а 200 pro не става. Мислиш ли че не съм ровил из папките😒

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.