Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво животно е това на маймуница в Google Earth?

Featured Replies

Тази шльокавица на инсталатора на Google Earth Pro не можа да ми се изчисти. По пoдразбиране всички региони са (Български) и съм чекнал Beta UTF-8 опцията. Понеже така си беше на шльокавица, реших да махна отметката от Beta UTF-8 и след реастарт на компютъра остана на същата тази шльокавица. И при вас ли е същото?

ИНСТАЛАТОРИТЕ ТУК (в падащо меню)

googleearth_bg_install.png

преди 8 минути, Клонинга написа:

Тази шльокавица на инсталатора на Google Earth Pro не можа да ми се изчисти. По пoдразбиране всички региони са (Български) и съм чекнал Beta UTF-8 опцията. Понеже така си беше на шльокавица, реших да махна отметката от Beta UTF-8 и след реастарт на компютъра остана на същата тази шльокавица. И при вас ли е същото?

ИНСТАЛАТОРИТЕ ТУК (в падащо меню)

googleearth_bg_install.png

Тук на български ли ти е?

2025-06-10-20-38.png

• Автор
преди 2 часа, В. Велев написа:

Тук на български ли ти е?

2025-06-10-20-38.png

Да. Същото ми е. Ама защо не опиташ лично, да се увериш, че инсталатора е на фъфлица? А питаш мен. Аз обясних, че всичко ми е БГ.

Заповядай: https://dl.google.com/dl/earth/client/advanced/current/googleearthprowin-7.3.6-x64.exe

Не ти е наред регионалната настройка. При мен няма проблеми на Windows 11, обновен до последните възможни версии. Покажи и при теб дали са така долните картинки.

image.png.f715cbd9d69330dc476a3b71774d207e.png

DvWDZZ8.png

kz6shAT.png

image.png.ad4be4dbc03e1f42025ddc5614a673c6.png 

image.png

• Автор
преди 29 минути, Raze написа:

Не ти е наред регионалната настройка. При мен няма проблеми на Windows 11, обновен до последните възможни версии. Покажи и при теб дали са така долните картинки.

Не става дума за английски интерфейс, а за българският интерфейс на инсталатора. Ти си с английски интерфейс на системата и затова инсталатора ти отваря английската си визия, вместо българската. На български оставаш да се кьоравиш и се питам разработчика ли омаза езиковите преводи?

Да, разбрах проблема. Сега ще го пусна във виртуалка с български интерфейс да видим.

И при мен изглежда същото, като смених интерфейса на български. Най-вероятно инсталатора е бъгав. Пиши им на поддръжката. Иначе, след инсталиране, всичко е нормално.

Z6guDxy.png

km7HwXJ.png

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Най-вероятно инсталатора е бъгав. Пиши им на поддръжката. Иначе, след инсталиране, всичко е нормално.

Ами не, не е нормално след инсталиране. Не мога да пиша на поддръжката защото програмата е счупена от години. Тоест Гугъл си е бъгнал и програмата. Така че да няма оплаквания и обратна връзка. Тия са пили водка до припадък.

image.png.db94e903f04f33bef26940d2ddb221a9.png

image.png.474d38a4c78041e70e34ae3a9e4ef2a7.png

В браузера как са настройките?

Не знам какъв инсталатор си ползвал, но при меня всичко е ОК. 

image.png.53a909ea486220cc5bf636270792b808.png

Ползвах това:

image.png.770246af15bd1fd9dd06d99aa118cce6.png

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

image.png.db94e903f04f33bef26940d2ddb221a9.png

image.png.474d38a4c78041e70e34ae3a9e4ef2a7.png

В браузера как са настройките?

Ползвах това:

image.png.770246af15bd1fd9dd06d99aa118cce6.png

На някой хора, има маймуна в главата им .И при мен всичко е точно .

преди 9 минути, nusho73 написа:

Друго е! ;) По-скоро или ползват неправилен инсталатор или се страхуват да не разберат, че са тарикати! :) 

Кратко: Не споделиш ли с Google платформата определена информация, то не излизат само маймуни, а понякога и संस्कृतम्. :) 

преди 9 часа, Клонинга написа:

Не става дума за английски интерфейс, а за българският интерфейс на инсталатора. Ти си с английски интерфейс на системата и затова инсталатора ти отваря английската си визия, вместо българската. На български оставаш да се кьоравиш и се питам разработчика ли омаза езиковите преводи?

Слагай английския интерфейс. Не знаеш ли английски?

преди 7 часа, Клонинга написа:

Ами не, не е нормално след инсталиране. Не мога да пиша на поддръжката защото програмата е счупена от години. Тоест Гугъл си е бъгнал и програмата. Така че да няма оплаквания и обратна връзка. Тия са пили водка до припадък.

Както се вижда от снимките, които съм качил, след инсталация няма проблеми с българския език. Ако при теб има, значи нещо не ти е наред със системата. И това е положението, като не ти харесва, не го ползвай, ние нищо не можем да направим, това си е приложение на гугъл, те трябва да си го оправят.

преди 47 минути, В. Велев написа:

Слагай английския интерфейс. Не знаеш ли английски?

И каквото и да сложи ,като няма никой в кратуната, това е положението.Неговите теми са за това все нещо му пречи и другите виновни.

Цитат

Ако трябва да актуализирате ръчно Google Earth, можете да изтеглите най-новите директни инсталационни програми 7.x. Някои от следните инсталационни програми не се актуализират автоматично (не се препоръчва).

Версиите на Google Earth 7.1.7 и по-стари вече не се поддържат.

Актуализиране на Професионалното издание на Google Earth - Помощ за Google Earth

• Автор
на 11.06.2025 г. в 5:23, (:IdioibI:) написа:

на 11.06.2025 г. в 7:54, nusho73 написа:

на 11.06.2025 г. в 10:00, nusho73 написа:

И каквото и да сложи ,като няма никой в кратуната, това е положението. Неговите теми са за това все нещо му пречи и другите виновни.

Така. До тук изброихме потребители (два броя) @nusho73 @(:IdioibI:) с въздушни ями в главите си. От едното ухо влиза, от другото ухо излиза и това продължава и до наши дни! Като си им написал правилно, колко пъти да им пишеш още, още по-правилно, за тях няма значение какво пишеш, балонът се пука..

на 10.06.2025 г. в 20:30, Клонинга написа:

Тази шльокавица на инсталатора на Google Earth Pro не можа да ми се изчисти.

Оно ми пише за инсталираната си програма, да ми казва, че се чете на български език. Явно си теглят уеб инсталаторчето от мегабайт/три, което тегли съдържание от интернет и отваря MSI без съветници по инсталация. Колко му трябва човек за да проумее делата си?

image.png.f411b3a331201ae2def095f5ee066ec4.png

image.png.8041f56cf645b624823ca3e23b9af850.png

Мър мяуууу .... :) У левуууу :) 

Цитат

Колко му трябва човек за да проумее делата си?

• Автор
преди 17 часа, (:IdioibI:) написа:

image.png.f411b3a331201ae2def095f5ee066ec4.png

image.png.8041f56cf645b624823ca3e23b9af850.png

Мър мяуууу .... :) У левуууу :) 

Баце, ма ти хитруваш за да се оправдаеш!? Добре че спусна, за да забележа, че предните версии на инсталатор са ОК, само последната версия на инсталатора е извънземна! Решение търся за версия 7.3.6, а не за версия 7.3.4 каквато ти си снимал. Такива хитреци за какво са ми? Вместо да решават, те лъжат и мамят! Да ти имам помощта! Седнал уроци да дава. Кажи, че не успяваш, кажи кое работи и кое не, какво си седнал да се правиш на всеможещ? Извинявай, че те засягам тъй грубо, ма ти така си постиляш...

преди 7 минути, Клонинга написа:

версия 7.3.6

"Кой" я е разработил? :) И, след като вече съм инсталирал въпросната, то на кого да помогна?! На теб = за да станеш хитър като мен или на кой? :) 

на 11.06.2025 г. в 0:25, Raze написа:

Пиши им на поддръжката.

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

"Кой" я е разработил? :) И, след като вече съм инсталирал въпросната, то на кого да помогна?! На теб = за да станеш хитър като мен или на кой? :) 

Кажи му агни и не го обиждай по вече.Има една поговорка от едно време. Спори като костилка на гъз.

Цитат

Ето няколко възможни решения:

1. Проверете регионалните настройки – Уверете се, че Windows е настроен на български и че Beta UTF-8 е включен.

2. Опитайте различен инсталатор – Ако използвате уеб инсталатор, пробвайтедиректния инсталатор.

3. Преинсталирайте програмата – Деинсталирайте Google Earth Pro, изчистете кеша и инсталирайте отново.

4. Свържете се с поддръжката – Въпреки че някои потребители твърдят, че Google не отговаря, все пак можете да опитатеофициалната помощна страница.

Цитат

Опцията **Beta UTF-8** може да се включва или изключва в зависимост от програмите, които използвате. Някои приложения работят по-добре с нея, докато други могат да показват грешни символи. Ако и при двата режима текстът остава на **шльокавица**, вероятно проблемът не е в настройката, а в самия софтуер.

Според дискусията в [темата](https://www.kaldata.com/forums/topic/344515-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B2-google-earth/#comment-6101157), потребителите са пробвали различни настройки, но инсталаторът на **Google Earth Pro 7.3.6** продължава да показва неправилен български език. Дори след промяна на регионалните настройки и рестартиране, текстът остава нечетлив. Това подсказва, че **самият инсталатор е бъгав** и не обработва правилно езиковите файлове.

Ако проблемът продължава:
1. **Опитайте по-стара версия** – Някои потребители съобщават, че предишни версии нямат този проблем.
2. **Използвайте английски интерфейс** – Ако българският език не се показва правилно, може да се наложи да използвате английския вариант.
3. **Свържете се с поддръжката** – Въпреки че Google не винаги отговаря, можете да опитате [официалната помощна страница](https://support.google.com/earth/answer/21955?hl=en).

Изглежда, че **няма универсално решение**, освен ако Google не пусне корекция. Ако искате да продължите с версия 7.3.6, може да се наложи да приемете интерфейса на английски. Надявам се това да помогне! 😊

Цитат

За съжаление, ако самият инсталатор на Google Earth Pro 7.3.6 е бъгав, най-доброто решение може да бъде да изчакаш нова версия или да използваш по-стара, работеща версия. Ако някой в дискусията твърди, че проблемът е в настройките на системата, можеш да ги помолиш да тестват български интерфейс във виртуална машина, както направи Raze – така ще е по-обективно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.