Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Eset Internet Security.

Featured Replies

Здравейте,

Наскоро си смених хард диска -  имах  Windows  10 с инсталиран Eset  Internet Security. Човека който ми смени  диска е копирал  едно в едно предишния Windows  10 от стария диск . И сега забелязвам че работят и двете антивирусни- Windows Defender и  Eset Internet Security / преди работеше само Eset Internet Security . Снимката е от новия клониран Windows 10 на  новия ssd диск. Понеже не се намират вече  лесно ключове за Eset Internet Security  - мога ли да оставя да работи само  Windows Defender  и трябва ли да пипам нещо по Eset Internet Security  - като мине периода на ключа.

20250621_101359   cv.jpg

преди 39 минути, Raze написа:

Defender е по-добрия избор, махни този eset.

Не съм забелязал да има конфликти!

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Не съм забелязал да има конфликти!

И двете ли ползваш.

преди 2 часа, ript написа:

И двете ли ползваш.

Когато работя под Windows - тоест, рядко.

Малко по горе са ви публикували линк от @цър-вул с инструкции как да спрете временно Защитата в реално време , Защитата предоставена от облака ,  Автоматичното изпращане на примери , Защитата от злонамерена промяна на Windows Defender Antivirus..! След това рестартирате компютъра си и ще останете със защита само с Eset  Internet Security...докато изтече срока на лиценза ви ..! След това както решите ..или  си купувате нов лиценз или деинсталирате Eset  ... връщате изключените настройки на Defender и вече си работите с него..!  

Използването на повече от една антивирусна програма със защита в реално време едновременно не е препоръчително. Освен че това  причинява на конфликти при прихващане на вирусни заплахи и фалшиво положително откриване на вируси, това може да забави производителността на компютъра с прекомерно натоварване на системните ресурси и други проблеми. 

Полезни четива:

Why you should never have multiple antivirus programs on your computer

Running More Than One Antivirus Program

Should I Run More than One Antivirus Product? | Antivirus.com - Cybersecurity, Data Leaks & Scams, How-Tos and Product Reviews

преди 5 минути, icotonev написа:

След това рестартирате компютъра си и ще останете със защита само с Eset  Internet Security...докато изтече срока на лиценза ви ..!

Защо реши, че е платена версия?

преди 6 минути, icotonev написа:

Използването на повече от една антивирусна програма със защита в реално време едновременно не е препоръчително. Освен че това  причинява на конфликти при прихващане на вирусни заплахи и фалшиво положително откриване на вируси, това може да забави производителността на компютъра с прекомерно натоварване на системните ресурси и други проблеми. 

А при използвате на 0 (нула) АВ?

Или говориш само за твърдиге Windows потребители.

Вече казах - там влизам рядко и за малко. Не ми дреме за натоварването.

преди 26 минути, jhoro написа:

Защо реши, че е платена версия?

А вие как решихте че става въпрос за безплатна версия...? 

преди 29 минути, jhoro написа:

А при използвате на 0 (нула) АВ?

Това си е ваш проблем и ваше решение..! Дали е правилно или не нямам намерение да влизам в каквито и да са спорове и полемики..! 

преди 33 минути, jhoro написа:

Вече казах - там влизам рядко и за малко. Не ми дреме за натоварването.

А защо си мислите че ми дреме на мен къде влизате и за колко..?!?  И къде съм казал че поста ми е визиран към вас..?  

преди 48 минути, icotonev написа:

А вие как решихте че става въпрос за безплатна версия...? 

Това си е ваш проблем и ваше решение..! Дали е правилно или не нямам намерение да влизам в каквито и да са спорове и полемики..! 

А защо си мислите че ми дреме на мен къде влизате и за колко..?!?  И къде съм казал че поста ми е визиран към вас..?  

Влизаш в чужда тема, като слон в стъкларски магазин, заяждаш се ...

Много ви е паднало нивото!

преди 6 часа, jhoro написа:

Ама само по твое мнение!
И какъв поглед имаш върху казуса при положение, че

преди 14 часа, jhoro написа:

Когато работя под Windows - тоест, рядко.

По мое мнение си на всяко гърне - похлупак с ограничения си досег с подобна система (с ESET и Win Defender)

преди 1 час, цър-вул написа:

И какъв поглед имаш върху казуса

Абсолютно никакъв след като ми задава въпрос как съм решил че е платена версия.. Ами много просто:

...повечето продукти на ESET са платени, но почти всички предлагат безплатна пробна версия за 30 дни 

Платени продукти (с пробен период)

ESET NOD32 Antivirus

ESET Internet Security

ESET Smart Security Premium

ESET Security Ultimate

ESET Small Business Security

ESET Endpoint Antivirus 

Тези продукти изискват лиценз след изтичане на пробния период. А ето и последните версии на всички продукти на ESET:

Последни версии на продуктите на ESET | Онлайн помощ на ESET

Малко трябва да почетеш, преди да задаваш странни въпроси..! :) 

преди 9 часа, jhoro написа:

:offtopic_s:Извинявай ,ама ти в коя тема влезе,че нещо не разбрах?Темата е свободна за обсъждане,а ти си последния който би трябвало да взема отношение.Първо не ползваш (или ползваш рядко)Windows,не ползваш ESET ,щото ако ползваше щеше да знаеш,че ESET нямат безплатен продукт .Изключвам скенера.И като ти гледам мненията...май ти си слона в случая.Пък и като ти си "друго ниво" що щеш при тъпанарите!? 

------------------------------------------------------------------------

А по темата-съветвам питащия да не се занимава с гимнастики,а да си купи съвсем легално програмата,щом я харесва.ESET Internet Security се намира и на цена от 20лв.Колкото и добър да е станал Windows Defender-а ,е далеч от лидерите с традиции.

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

• Автор
преди 12 часа, icotonev написа:

Малко по горе са ви публикували линк от @цър-вул с инструкции как да спрете временно Защитата в реално време , Защитата предоставена от облака ,  Автоматичното изпращане на примери , Защитата от злонамерена промяна на Windows Defender Antivirus..! След това рестартирате компютъра си и ще останете със защита само с Eset  Internet Security...докато изтече срока на лиценза ви ..! След това както решите ..или  си купувате нов лиценз или деинсталирате Eset  ... връщате изключените настройки на Defender и вече си работите с него..!  

Полезни четива:

Why you should never have multiple antivirus programs on your computer

Running More Than One Antivirus Program

Should I Run More than One Antivirus Product? | Antivirus.com - Cybersecurity, Data Leaks & Scams, How-Tos and Product Reviews

Идеята е да остане   Windows Defender

Есета е безплатен  и слагам всеки месец нов ключ от нета, вече трудно се намират и искам да я спра.

преди 9 минути, ript написа:

Деинсгалирай Eset Internet Security.

Програмата най-вероятно не работи - щом е "платена версия", а ти не си платил!

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Деинсгалирай Eset Internet Security.

Програмата най-вероятно не работи - щом е "платена версия", а ти не си платил!

Наскоро си смених хард диска -  имах  Windows  10 с инсталиран Eset  Internet Security. Човека който ми смени  диска е копирал  едно в едно предишния Windows  10 от стария диск . И сега забелязвам че работят и двете антивирусни- Windows Defender и  Eset Internet Security / преди работеше само Eset Internet Security . Снимката е от новия клониран Windows 10 на  новия ssd диск. Понеже не се намират вече  лесно ключове за Eset Internet Security  - мога ли да оставя да работи само  Windows Defender  и трябва ли да пипам нещо по Eset Internet Security  - като мине периода на ключа.

Есета е безплатен

Никога не е бил безплатен!!! 

Това, че си намирал ключ(ове) за активиране, не го прави безплатен! 

[KB2289] Manually uninstall your ESET product using the ESET Uninstaller tool (Windows)

Мога да напиша подробна инструкция на български език ако нещо се обърка..!  Имало същата инструкция на български език..:) 

[KB2289] Ръчно деинсталиране на вашия продукт на ESET с помощта на инструмента ESET Uninstaller (Windows)

Важно е да спазвате инструкцията защото при неправилна деинсталация могат да възникнат проблеми от рода на остатъчни файлове ,регистри, драйвери които ще попречат за нормалната работа на Windows Defender. Затова се препоръчва използването на ESET Uninstaller в Safe Mode. От друга страна ако ESET не е напълно премахнат, Windows Defender може да не се активира автоматично или да работи паралелно, което води редица проблеми - забавяне на системата, фалшиви аларми, проблеми с мрежовата свързаност. Както се казва в инструкцията при използване на ESET Uninstaller, мрежовите драйвери и настройки може да бъдат нулирани.Затова се препоръчва архивиране на мрежовите настройки:

Цитат

Създаване на резервно копие на настройките на мрежовия адаптер

След като използвате инструмента ESET Uninstaller, може да се наложи да преинсталирате драйверите на мрежовия адаптер. Следвайте стъпките по-долу, за да създадете резервно копие на настройките на мрежовия адаптер и да ги възстановите след приключване на деинсталацията:

1. Преди да стартирате Инструмента за деинсталиране: Отворете административен команден ред и въведете следната команда, за да архивирате настройките на мрежовия адаптер
    • netsh -c interface dump > C:\NetworkSettings.txt
  2. След приключване на деинсталацията, ако е необходимо, преинсталирайте драйверите на мрежовия адаптер, след което отворете административен команден ред и въведете следната команда, за да възстановите настройките на мрежовия адаптер
    • netsh -f C:\NetworkSettings.txt

Това е от мен..! Лека работа и успех..! :)

преди 13 часа, jhoro написа:

Никой не се заяжда. Пишеш глупости в тема за която нямаш никаква компетенция. Безплатен Eset никога не е имало. Никога. 

Цитат

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Отговорите са дадени. Темата се заключва. Има предостатъчно теми за дъфкане в Политиката.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.