Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Айфон 13 размазани букви във фейсбук

Featured Replies

Телефона е с последен ъпдейт. И преди съм има 13ка, още от първите бройки и се оказа много стабилен телефон. Никакви ядове. Тука размазаните букви са само във фейса на имената на някои хора, не на всички. Мисля, да пробвам преинсталация, но се чудя да ли ще помогне.

1. Рестартирай телефона

Понякога временни графични гличове се оправят след обикновен рестарт.

2. Провери дали Facebook е с последната версия

Отиди в App Store → потърси Facebook → ако има наличен ъпдейт, инсталирай го. Често подобни проблеми се оправят с ъпдейти на приложението, не на iOS.

3. Смени езика временно

Понякога проблеми с визуализацията на текст се появяват при конкретен език (например български). Промени езика на системата за кратко (например на English) и виж дали проблемът изчезва.

• Settings → General → Language & Region → iPhone Language

4. Изчистване на кеша на Facebook

Facebook няма "официален" бутон за кеш, но можеш да го постигнеш така:

• Отиди в: Settings → General → iPhone Storage → Facebook

• Там има опция „Offload App“ → това премахва приложението, но запазва документите и данните.

• След това натисни „Reinstall App“

5. Преинсталация на Facebook

Ако нищо не помага, това е добра стъпка:

• Изтрий приложението напълно.

• Рестартирай телефона.

• Инсталирай го отново от App Store.

📌 Ако след всичко това още има проблем:

• Възможно е Facebook да има проблем със самия шрифт/рендер в последната си версия.

• Можеш да пробваш достъп през браузъра (Safari) и да видиш дали се появява същия проблем — ако не, значи е приложението.

Ако искаш, мога да проверя и дали други хора съобщават за същия проблем с Facebook на iOS в момента. Да проверя ли?

Ето какво открих — изглежда проблемът с размазаните/черните блокчета при изписване във Facebook от iOS е широко разпространен и съвсем актуален:

🔍 Какво се случва

• Потребители съобщават за появяващи се черни/сиви правоъгълни блокчета върху текстовите полета, особено при теглене на име за таг, въпреки че не тегат никого bgiphone.com.

• Според techissuestoday (цитирайки Snopes), Meta потвърждава, че това е бъг в iOS версия на Facebook, появил се на 1 март 2025 г. techissuestoday.com.

Защо се получава

• Веднага се свързва с текстовото поле за тагване — app автоматично мисли, че потребителът ще тагне някого, дори и да не го прави, и по този начин се появява графична аномалия .

🛠️ Какво може да направиш

1. Обнови приложението Facebook до версия 503.0.0 или по‑нова — автоматично съдържа фикса, пуснат в App Store в началото на март support.apple.com+2techissuestoday.com+2bgiphone.com+2.

2. Временно смени клавиатурата (например на емотикони) и след това върни стандартната – това премахва блока (поне временно) .

3. Ако все още не можеш да направиш update:

• Преинсталирай приложението.

• Рестартирай телефона.

• Увери се, че App Store показва най‑новата версия.

📌 Преди това — какво пробваш?

• Рестарт, смяна на език (английски/български), офлоуд/реинстал — всичко това е приемливо и често помага при подобни граф. гличове.

• Но в конкретния случай е нужна официална поправка от Facebook — която вече е пусната в App Store.

🔚 Какво да направиш по-нататък

• Ако проблемът вече е премахнат след update — страхотно.

• Ако продължава:

• Провери дали версията е поне 503.0.0.

• Използвай workaround с клавиатурата.

• Иначе — изчакай още малко, Meta вече потвърди, че са адресирали бъга, и трябва да получиш актуализация в скоро време.

Пичове, не така остро. Никъде не видях човекът да се е хвалил. НИ-КЪ-ДЕ.

Пък, и ако да се бе похвалил, какво лошо има в това? Писано е:  „Каква полза от скрито имане, каква полза от спотаена мъдрост?”

Аз се радвам когато някой е щастлив с нова придобивка, независимо дали телефон, кола, момиче или нещо друго. И не намирам нищо лошо, ако се похвали.

Защото, той не лъже, а споделя. Не е като старецът във вица:

В лекарския кабинет старец се оплаква:

-          Докторе, аз съм на 95 години. Брат ми е на 105, и постоянно се хвали, че чука по три пъти на денонощие, и прави минимум две че*кии. Искам и аз като него!

-          Нямаш проблем, бай Петре. – успокоил го лекарят и му написал рецепта.

Бай Петър щастлив напуснал кабинета и зачел рецептата. Там пишело:

„Аз, личният лекар на бай Петър, му разрешавам да разправя колкото си иска, че чука по три пъти на денонощие, и прави минимум по 2 че*кии”. Подпис, дата, печат.

--

Вижте. Векът е 21. Може би, преди 20 години, когато сме писали в PC Mania, като хлапета и без доходи, телефон от 2 бона да е струвал цяло състояние в очите ни.

Но днес това не е така.

Забележете. Електрониката е най-евтиното удоволствие. Купуваш айфон за хиляда, две, три хиляди. И го имаш поне 2 години.

Сравнете това с манджата. Пазарувате минимум за 100 кинта, и на сутринта цялото изконсумирано, го изсираме в тоалетната. За три седмици купувате айфон и го изсирате.

Недейте така.

Неудобно е да се имаме за състоятелни само с някакви телефони. Пък, да не говоря истината, че забелязвам много богатите хора да ходят с фенерчета и тел с копчета без ОС.

Айфонаджиите вече са във всяка социална група. Преди десетина години бяха лекари, адвокати, шоубизнес. Но днес вече са всички групи. Защото устройствата станаха достъпни, а наистина са най-доброто на пазара на телефонията, според мен.

--

По темата не вързах, защото е отговорена преди мен, много усърдно от Banesc. И аз също мисля, че проблемът не е в апарата, а в някои настройки или несъвместимост на приложението, което ще изчистят с обновление.

на 21.06.2025 г. в 23:28, Коркодила написа:

Хваля се.

И защо се хвалиш, че не можеш да си позволиш по-нов телефон? Кеф ти е, че си беден, ли? Моя Samsung Galaxy S25 Ultra струва поне 3 пъти повече от твоя боклук.

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.