Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зарядно за безжична прахосмукачка

Featured Replies

Здравейте сърфоумници! 
Имам сериозен проблем с това да намеря зарядно за тази прахосмукачка, за съжаление домашен любимец изгриза предния точно на ръба на адаптера и всичко приключи.

Обиколих няколко магазина за електроника и точно такова нямат тъй като трябвало да отговаря точно на волтовете показани, единствено ме насочиха към интернет, но не мога да намеря точно което ще стане.

Ще съм благодарен на тези които са на ТИ с електрониката да ме насочат някъде или да ми препратят някое зарядно което би станало ако го поръчам.

IMG_5568.jpeg

Покажи адаптера, прегризаното с повече снимки. Нека са макро и с повече ракурси.

От етикета става ясно, че е батерията е от 6 Li-Ion акума, но прекалено високо е зарядното напрежение, дори с компенсации на падове в куплунзи и в кабели. 100% е без активен баланс между клетките и е колкото изкара.

• Автор
преди 2 минути, Profruit написа:

Покажи адаптера, прегризаното с повече снимки. Нека са макро и с повече ракурси.

От етикета става ясно, че е батерията е от 6 Li-Ion акума, но прекалено високо е зарядното напрежение, дори с компенсации на падове в куплунзи и в кабели. 100% е без активен баланс между клетките и е колкото изкара.

Зарядното вече го няма, бабичката го е изхвърлила (чистница е) и имам чувство че за съжаление накрая ще трябва да хвърля и цялата прахосмукачка заради това пусто зарядно

SK120 DC Buck Boost Converter CNC ти трябва. 10 зелени. Родено е за зареждане на акумулатори.

Задаваш нива на изходно напрежение и на ток отделно. И двете са стабилизирани! Много по-технически от изхвърленото зарядно.
На входа му пъхаш зарядно от лаптоп или от PD зарядно за телефон, а изхода импровизираш с куплунг за прахосмукачката.

• Автор
преди 2 минути, Profruit написа:

SK120 DC Buck Boost Converter CNC ти трябва. 10 зелени. Родено е за зареждане на акумулатори.

Задаваш нива на изходно напрежение и на ток отделно. И двете са стабилизирани! Много по-технически от изхвърленото зарядно.
На входа му пъхаш зарядно от лаптоп или от PD зарядно за телефон, а изхода импровизираш с куплунг за прахосмукачката.

А възможно ли е такава джиджафка да се закупи от БГ сайт? От Алито много чакане ще падне..

Сега разгледах с това дали ще стане?

Screenshot_20250630_112957_Chrome.jpg

Не знам.
Българските магазини са ми мъгла. Но посочения модел е То, защото има много подобни вариации (китайци копират китайци) и там реализацията е зле.

Ползвам точно посоченото, защото имам зоо-парк от всевъзможни безжични градински/строителни инструменти и на много от тях зарядните бяха абсурд в електрониката и начина за безопасно зареждане на Li-Ion акумулатори.

П.П. коментар към добавената снимка в отговора над моя.

На хартия е същото с изхвърленото. Какво има вътре и как е реализирано е под въпрос. Не бих го ползвал дори като подарък.

Ще зарежда, докато се скапе акумулатора с най-високо вътрешно съпротивление, а това ще повлече и останалите. Писах веднъж. 26V e прекалено, разбирай презареждане, но тук се цели ниска цена и безхаберие от купувача.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Profruit написа:

Не знам.
Българските магазини са ми мъгла. Но посочения модел е То, защото има много подобни вариации (китайци копират китайци) и там реализацията е зле.

Ползвам точно посоченото, защото имам зоо-парк от всевъзможни безжични градински/строителни инструменти и на много от тях зарядните бяха абсурд в електрониката и начина за безопасно зареждане на Li-Ion акумулатори.

П.П. коментар към добавената снимка в отговора над моя.

На хартия е същото с изхвърленото. Какво има вътре и как е реализирано е под въпрос. Не бих го ползвал дори като подарък.

Ще зарежда, докато се скапе акумулатора с най-високо вътрешно съпротивление, а това ще повлече и останалите. Писах веднъж. 26V e прекалено, разбирай презареждане, но тук се цели ниска цена и безхаберие от купувача.

С една дума вместо да давам пари за разни адаптери по-добре да дам още малко от мен и да купя нова.

Май май така ще направя. 

https://ashop.bg/r-ch-bosch/charger/zaryadno-u-vo-22vdc-0-5a-11w-100-240vac-k12s220050g-za-mini-prahosmukachka-bosch-bbhl-21840-01-3j46

Мисля, че и това ще свърши работа. Скъпичко ми се вижда но може да се потърси и други фирми.

• Автор
преди 7 минути, Христо Трифонов написа:

https://ashop.bg/r-ch-bosch/charger/zaryadno-u-vo-22vdc-0-5a-11w-100-240vac-k12s220050g-za-mini-prahosmukachka-bosch-bbhl-21840-01-3j46

Мисля, че и това ще свърши работа. Скъпичко ми се вижда но може да се потърси и други фирми.

Благодаря, но вчера поръчах чисто нова за 139,99лв. на намаление. 

Някак ми се струва неоправдано нова от нисък до среден клас да струва 150-200лв, а едно зарядно да е почти 100, при положение че моята беше почти на година и половина, инвестицията за зарядно от толкова пари (разгледах в много сайтове наистина не е никак евтино, а риска да не зарежда правилно е много голям) не си заслужава, защото батерията може да замине още другото лято.

• Автор
преди 1 минута, Христо Трифонов написа:

Дано на новата напрежението за зареждане да е 22В, така ще може да ползваш зарядното за двете прахосмукачки.

В спецификациите на новата , още не е дошла, но в сайта пише това:

“Мощност: 150W, 22.2V, 2200mAh”

Всяко 26 волтово зарядно ще свърши работа. Реално са необходими 25,2 волта. В самата прахосмукачка към батерията има контролер платка, която зарежда клетките по отделно всяка, балансира ги и не позволява заряд над 4.2 волта на клетка, като предпазва и от прекомерно разреждане при работа.

Важно е да имаш същата букса за зареждане и 26 волта и няма да има проблем.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
на 31.08.2025 г. в 21:18, Fashion Lover написа:

Здравейте, може ли помощ коя от двете да взема?

За ежедневно почистване.

изтеглен файл (5).jpeg

product_52522.jpg

Коя е по-евтина.
Жълтата ще ви следва по-лесно, особено по кюшета, тесни коридори или ъгли, но пияните колела са много литкави и първи те ще отнесат кънки към Вечните ловни полета. Маркучът й никак не е гъвкав, а поредната евтинджос китай-пластмасария. Ползвам подобна за смукач на прах от шмиргел. Би следвало след две години да се заплеска от толкова микронизиран стоманен прах и абразив, но не, смуче като смок.

Втората я имам 1:1. По-препоръка на дебелогъза консултантка от Технополис Бургас. Редовен клиент съм й и честно ми каза, че моделът е изфабрикуван в Китай. Ефектен кашон и до тук. Много сложна за разглобяване и сглобяване. Все едно механизъм на танково оръдие от пластмаса. Това може да ви отблъсне и всеки път да молите любимия образ, а тук според ръкожопеста му. Консултантката ми обясни, че отдавна на пазара няма смукачки над 2000W, заради Грета Тунберг, глобалното затопляне и маркетолозите. Така че изобщо не ме впечатли основната й роля на смог. Вие  противно, а смуче далеч от очакваното.

на 25.09.2025 г. в 10:41, Fashion Lover написа:

Уникален пост 😃🤣

А тази 🤔

138707-1.jpeg

Тази ще ви храни плацебото с няколко импресии нагоре. Керхер (или както се произнася на български) е известна фирма за градинска и битова техника. От тази марка притежавам само водоструйка за автомобил в България и повторих същата в чужбина. Първата купена 2013г, а втората 2015г. Малка с размерите на дипломатически куфар. Работят, не са се разкапали, като първата ползвам само лятото.

Не съм продавач, консултант, вносител. Съответно нямам опит с жълтия модел.
Просто споделям житейски опит , защото в първото запитване съвпадна с мои модели и реших да споделя "подводните камъни".

1D3xgOc.jpeg

Прахосмукачка Krauss, защото била немска за 285лв, купена 2020г. Едното пияно колело се загуби, а другото се въргаля. Прахосмукачка–Пиза.
Китайците убиха надежността, а маркетолозите я закопаха жива. Влизаш в магазина, изпитваш екстаз. Излизаш от магазина и в първия гюм лупиш като Майкъл Джордън. Завърташ се на 180'С и право в магазина. Повтаряш и всичко е ОК.

В тази "парадигма" започнах като дете. Съветски монстър "Тайфун" с кожен чехол. 2 в 1. Ползваш за табуретка или по инструкция. Износиха се колектора и минахме на съветски монстър "Ракета". Тоже 2 в 1. Освен смучене предлагаше духане. А в "прерията" бе демонстрация на прогрес и безценен дивайс за пърлене на коледни прасета.

Заминах да ставам умен и близо 6 години влачех от СССР-то подобни изчадия по заявка на клиенти.
Янко - човекът от народа направи такла и преминах на Panasonic 2400W. Юник-машина, но когато роднята ти е далбон след 15 годни инквизиция и тя отплува към Вечните ловни полета. Не издържаха щипките на пластмасата, защото вместо ювелирна сглобка по инструкция се пресоваше злобно. Покрай нея се нароиха всякакви кучи китайщини Sang и т.н., които бяха първи стъпки в маркетинга, яж куме пий и бягай за нова от битака.

2004г станах конкискадор и обявих червен картон на бащино огнище, но без прахосмукачка никак. Реших Samsung, защото дадох свещен обет - никога повече гаражни китайски изпражняци  в моя живот. И тук нова контра. Зелени точки, Грета Туборг  и прочие тъпня, обясняваща защо предлага анемичните 800W. Колекторна с симистърно управление. Колета не бяха на оси, а на пластмасови щипки и след три години те първи се разпаднаха. После филтрите отзад взеха да се лампацат и накрая изпуши, защото четките бяха върха на мизерията. Къси и меки, да капитулира за ΔT време. Пружината на кабела също се скапа в пластамсовото гнездо и бе изпитание как да набутам обратно дългия кабел в тялото. Един слънчев ден я декласирах. Срязах кабела и червен картон. Минах на LG. Миеща. Същият ташак, същите болячки, все едно един завод ги е пляскал под различни емблеми.

2020г вече се бях стабилизирал и си купих умна прахосмукачка Roborock S5 Max за 750лв.
Два проблема ме подтиканаха към този избор. Воят на прахосмукачка ме влудява - 1 и 2 - имам космато куче. "Умен дом" и в мое отсъствие дистанционно я пусках. Вкъщи не се събувам и държа гостите ми също да не се. Тя обаче не ме удоволетворяваше. Не миеше и не обираше космите от кучето. В предното пияно колело е "заровеното куче". Когато пореше площите то намотаваше кълбета косми и повдигаше тялото. При пикиране в зарядното получавах съобщения, да сменя зарядното, батерията или почиста контактите. Оказа се, че има шунтове, които следят зарядния ток и недостатъчния натиск върху перата лъжеха BMS. Roborock S5 Max просто даваше задна и вградената китайска тьотка тръбеше шитните за нова батерия. След като разгадах казуса се оказах в непредвиден сценарии на гъзурчене и чистене на пияното колело. Един ден това ми писна, защото ми ядеше ценното време и я сложих до кофата за боклук. Проследих развитието и се спрях на Roborock S8 Мax V Ultra зa 1750лв. По 10-то бална система сред подобни тя получава оценка 9. Няма собствен сифон и не е подключена директно към водопровода на дома. Не ми се къртеше и разправии с "факири". ОК!

Тя идва с камера за видео-конфернтна връзка, няколко лидара, прожектор. Настъпи истинско миене. От Франция си купих парфюми специално за нея. Обира праха, мие, парфюмира. В реално време виждам къде се намира, запомнила е снимки на кучето и като го засече ми праща съобщения, ако желая чрез нея да му говоря.

Но, подобен род уреди имат два недостатъка. Те стават само за теракота, плочки, паркет, твърди подове. Разни килимчета, пътеки, изтривалки - не. Навиват ги на руло, катерят се по тях и става вили на могили. И малкия проблем - не могат на 100%да почистат площта. Ъглите им са недостъпни, заради кръглата форма.

След като разкарах всички ~230V прахосмукачки, заради влачене на кабел и достъп до контакт се екипирах с акумулаторни. Покрай автомобилите ми за почистване на стелки си купих Baseus за 69$. Това ме осени, че мога да достъпвам ъглите защото е портативна ръчна. Но запаса й с един заряд е около 15мин, а презареждане над час. Купих втора за 3.5$, за да не я разнасям от автомобила до вкъщи. Подсилих с истински акумулатор. Издържа 20мин и я държа вкъщи. Особено след запойване на бюрото или хранене. Трохи, прах, малки остатъци след запояване чиста с нея, а после минавам с парфюмизирани салфетки. Безжичния вариант ми хареса и си купих по-мощна за 100$ комплект Makita с различни насадки. Не е задължително да я оригинална японска, просто за себе си реших, да поддържам само форм-фактор Makita. Имам духалка за улица Milwaukee, Bosch винтоверт, Dewalt дрелка, а те не са унифицирани и води до развъдник на зоопарк от всякакви зарядни и конектори, което е неудобно и непрактично. 

Де-факто сам си пакетирам батериите и на тази прахосмукачка закачих 5s 3p батерия, за да издържа повече. Ако последвате моите стъпки, гледайте мотора да е безчетков, 18V (на практика 21V). Подобен род прахосмукачки са по-тихи, по-дълготрайни, по-удачни и смучат по-добре. Познават се много лесно. Те са двустепенни и първа степен изисква задържане на старт-бутона. Моторът е съвременен, без колектор и без четки, и без убийствен пусков ток.

Плюсове:
Не влачите кабел след себе си. Не търсите пореден контакт. Не намотавате кабел. По-лека, по-безшумна. Възможност да чистите дори на Луната.

Минуси:
Иска презареждане. Ограничен ресурс на чистене в зависимост от капацитета на батерията.

ОК! Успех от мен!

на 25.09.2025 г. в 13:46, Христо Трифонов написа:

За ежедневно почистване най добре робот. пускаш и забравяш.

Трудно ще го пусна някъде нависоко 🤣

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.