Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутера?

Featured Replies

Здравейте. 
Абонат съм на А1 за домашен интернет от доста време и като цяло съм доволен. Ползвам 300Mbps - с два рутера съм. 
Тази събота докато си разцъквах на компютъра - интернета спря. Когато дадох troubleshoot - ми изписа нещо от рода на DHCP server not responding. Първо помислих че проблема е в доставчика и чаках търпеливо да дойде, но и на следващия ден все същото. Опитах да вляза в IP-то на рутера си там където можеш да си променяш настройки и парола за Wi-Fi, но нищо не ми зарежда http://192.168.0.1/  .  Друг път преди да се случи проблема когато съм писал в CMD - ipconfig и срещу default gateway - ми излизаше IP-то. Сега срещу default gateway не ми излиза нищо. И след това реших да изключа Рутер2 (от снимката) и да свържа компютъра директно към Рутер1 - и интернета се оправи. Обаче само на компютъра имам, който е свързан директно с рутера чрез кабел. Когато става дума за Wi-Fi -  с телефона намирам своя сигнал и пише че е силен и всичко, но отказва да се върже. От смарт ТВ-то също отказва да се свърже. 
Рутер2 ли е проблема? Да е изгорял? Макар че видимо няма следи, нито намирисва на изгоряло. Или съм прецакал някоя настройка на интернета и съм го блокирал?

ffffffffff.jpg

8888.png

Разрешен от Relic_hunter

преди 27 минути, Relic_hunter написа:

Обаче само на компютъра имам, който е свързан директно с рутера чрез кабел. Когато става дума за Wi-Fi -  с телефона намирам своя сигнал и пише че е силен и всичко, но отказва да се върже. От смарт ТВ-то също отказва да се свърже. 

Toва при игнориран Рутер2 ли става? Oт снимката се вижда, че има проблем с DHCP услугата на 5 GHz, но не е ясно това SSID /A1_Velichka....../ на кое АР е - на граничния рутер или на втория?

Свържи се по WiFi na 2,4 GHz канала и виж каква е ситуацията

• Автор

Изключих нацяло Рутер2 и A1_Velichka и 5G изчезнаха. Явно Wi-Fi минава през него. Но когато Рутер2 е включен и пътя минава през него към компютъра - не само че нямам интернет по директния кабел на компютъра - ами Wi-Fi който тогава го има като сигнал - не може да установи връзка с него. Дава ми неуспешно конфигуриране на IP адреса и не може да го ползвам. Явно ще трябва да звъня на поддръжка на А1 (колкото и да не ми се иска). Надявах се да бъде нещо, което мога да си оправя сам (или с помощ тук от сайта). Може би наистина е развален тоя рутер 

Проблемния... 

6664564.jpg

преди 5 минути, Relic_hunter написа:

Изключих нацяло Рутер2 и A1_Velichka и 5G изчезнаха. Явно Wi-Fi минава през него. Но когато Рутер2 е включен и пътя минава през него към компютъра - не само че нямам интернет по директния кабел на компютъра - ами Wi-Fi който тогава го има като сигнал - не може да установи връзка с него. Дава ми неуспешно конфигуриране на IP адреса и не може да го ползвам. Явно ще трябва да звъня на поддръжка на А1 (колкото и да не ми се иска). Надявах се да бъде нещо, което мога да си оправя сам (или с помощ тук от сайта). Може би наистина е развален тоя рутер 

Ако рутер 2 е твой, а не на оператора, няма смисъл да им звъниш - тяхната услуга работи и не е тяхна работа да ти оправят LAN. Ресетни го този рутер 2 и го конфигурирай наново. Без да правиш двоен NAT, ако не е наложително за някакви псевдо VLAN-и. Ако и след ресета прави магарии, просто го смени с друг или направо сложи класическо АР, ако не ти са необходими Eth портове

преди 3 часа, Relic_hunter написа:

Проблемния... 

6664564.jpg

Ако рутерът, който държиш, е операторския им Archer EX220 (както ми изглежда), направо да идват да си го оправят. Тези рутери имат функция за автоматичен ъпдейт. Ако си е налял кьорав фърмуер отнякъде, нищо чудно да е загубил козите.

Провери кабела между рутер1 и рутер2. На рутер1 кабела трябва да е включен на LAN порт, а на рутер2 този кабел трябва да влиза в WAN порт.

По новите модели на рутери като твоя имат фукция - ако рутера няма интернет на него - не  те закача на WIFI-то му.

преди 1 минута, Belefor написа:

На рутер1 кабела трябва да е включен на LAN порт, а на рутер2 този кабел трябва да влиза в WAN порт.

Тогава мрежата на Рутер 2 ще е в друг мрежов сегмент. 

току-що, цър-вул написа:

Тогава мрежата на Рутер 2 ще е в друг мрежов сегмент. 

Точно така, но рутер2 ще 'вземе' интернет от рутер1 и ще му работи безжичната връзка.

@цър-вул Реално ако имаш 5 еднакви рутера и ги закачиш LAN>WAN>LAN>WAN и т.н. на всеки рутер може DHCP да им е 192.168.0.1 защото това е маскирана мрежа. 

преди 1 минута, цър-вул написа:

Безжичната връзка на Р2 ще е в различна мрежа от тази в Р1

Не е задължително. Могат да имат еднакви SSID-та. Това зависи от настройките. Не е ясно от автора на какъв режим е рутер2 - дали е на AP (LAN може да е вход за интернет), рутер (WAN трябва да е вход за интернет) или повтарящ (копира всичко от първия рутер и предава със същите настройки)

преди 1 час, Belefor написа:

Реално ако имаш 5 еднакви рутера и ги закачиш LAN>WAN>LAN>WAN и т.н. на всеки рутер може DHCP да им е 192.168.0.1 защото това е маскирана мрежа. 

И машините в различните сегменти няма да се виждат... За разлика от LAN-LAN свързаност и забранен DHCP на втория(те) рутър(и) (режим повторител(разширител) 

И пресвързването от рутър към рутър ще свързано с прекъсвания. 

преди 5 часа, Belefor написа:

@цър-вул Реално ако имаш 5 еднакви рутера и ги закачиш LAN>WAN>LAN>WAN и т.н. на всеки рутер може DHCP да им е 192.168.0.1 защото това е маскирана мрежа. 

Такова пускал ли си някога? :)

преди 8 часа, Belefor написа:

По новите модели на рутери като твоя имат фукция - ако рутера няма интернет на него - не  те закача на WIFI-то му.

:offtopic_s:

Баси "екстрата"...... Демек, ако няма достъп до гейта на ISP, не мога да си ползвам LAN? Ей затова съм се отказал от "сапунерки", пък дори и да са по 100€ и с 18 антени. Преди време гледах като индианец някакакъв тъп линк, дето в режим АР, разкачаше от бриджа Eth портовете....

преди 11 минути, teo-glavata написа:

:offtopic_s:

Баси "екстрата"...... Демек, ако няма достъп до гейта на ISP, не мога да си ползвам LAN? Ей затова съм се отказал от "сапунерки", пък дори и да са по 100€ и с 18 антени. Преди време гледах като индианец някакакъв тъп линк, дето в режим АР, разкачаше от бриджа Eth портовете....

LAN-овете можеш да ги ползваш като обикновен хъб. WiFi ще закачи и ще те разкачи ако няма интернет на рутера. (Все пак можеш ръчно да кажеш - дори и без интернет искам да ме закачиш към рутера)

• Автор
  • Решение

Проблема си го реших току що с една клечка за зъби. Натиснах онова копченце на рутера, което само с нещо остро можеш да цъкнеш и явно това го "занули" и му върна "заводските" настройки. Трябваше отново след това да си преименувам Wi-Fi и да им сменя паролата. Но не стана от първия път. Натисках с тая клечка поне 5 , 6 пъти и накрая тръгна. Поне няма да се налага да звъня и да ги викам

преди 4 минути, Relic_hunter написа:

Проблема си го реших току що с една клечка за зъби. Натиснах онова копченце на рутера, което само с нещо остро можеш да цъкнеш и явно това го "занули" и му върна "заводските" настройки. Трябваше отново след това да си преименувам Wi-Fi и да им сменя паролата. Но не стана от първия път. Натисках с тая клечка поне 5 , 6 пъти и накрая тръгна. Поне няма да се налага да звъня и да ги викам

преди 23 часа, teo-glavata написа:

Ресетни го този рутер 2 и го конфигурирай наново.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.