Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Познавате ли хора, които са се излекували с народна медицина

Featured Replies

Много често споря с близки и познати за ефекта на народната медицина и билките. Аз мисля, че за доста болести помагат и ги прилагам. Чували ли сте за някой , който е преборил сериозна болест с билколечение

Може, ако примерно умреш не от това от което си болен, а от нещо друго - примерно те блъсне камион.

преди 48 минути, ined написа:

Може, ако примерно умреш не от това от което си болен, а от нещо друго - примерно те блъсне камион.

Това ми прозвуча като - След нещо лошо, винаги следва и нещо добро. Например, ако днес ви ухапе зло куче, утре може да ви ухапе добро...

... трактора ме гази, багер ме товари в една лека кола. Со се билките.

едит: иначе, ко трее съм сериозен, целата таа раота с билките ми звучи като "спанак по хайдушки".

Да! Но едва ли ще възприемеш вещер, т.е. той е бивш сводник! :) 

@Веси Филипова, явно си обронена ,ментално! Защо изобщо се интересуваш от такъв ....???

Не е ли по-удачно да съзреш красотата в няйко безинтерен мъж? = Той ще е само и единствено не за теб, а зад теб! ;)

:offtopic_s:Значи, никой не знае в какво физиологично състояние съм, но всеки е готово за атака (психологическа), защото тук съм сподели моя истина! Защо?! = Само гледам ... ;) = А те кой е по по .=по ... ...най ....  :) 

:beer::cheers::drunk:= Само и единствено заради моя "виртуална емоция"! ;) 

преди 32 минути, ined написа:

Адриано Челентано. Най-доброто. Хитовете от 80-те и 60-те - Две в едно.

преди 3 часа, Веси Филипова написа:

Много често споря с близки и познати за ефекта на народната медицина и билките. Аз мисля, че за доста болести помагат и ги прилагам. Чували ли сте за някой , който е преборил сериозна болест с билколечение

Мога да призная че не съм приемал народната медицина на сериозно докато ..... синът ми /на 9 г. тогава/ не влезе в болница с диагноза пиелонефрит с много бактерии а за капак оксалатен камък който не може да се разтваря с лекарства в почти неработещ бъбрек .Лекуващия лекар каза че трябва да се махне бъбрека защото можем да загубим детето си.Не искам дори да си спомням стреса и всичко останало.Отказахме на лекаря и веднага хукнахме към София при професори.След направени нови снимки и изследвания потвърдиха диагнозата но казах че има за операцията  време 5-6 мес да се направи нещо и толкова .Синът ми отиде на санаториум за 20 дни и когато го вземахме дори зъбите му бяха потъмнели от антибиотиците.Тръгнахме по известни билкари ходихме дори на врачка която само каза че до 3 месеца детето ще се оправи и толкова.Но не каза как.Нито билкарите помогнаха нито лекари и врачки.Бяхме напълно отчаяни и тогава една колежка на майка ми случайно сподели че съпруга и е имал две операции на бъбрек и след като е намерил една стара билкарска рецепта от началото на 20 век се е оправил напълно.Не вярвах защото това всъщност е комбинация от сок на зеленчуци но удавника се хваща за сламка както казват.Започнахме да даваме сока и сякаш стана чудо.Отидохме при същия доктор той направи нови снимки и изследвания и се оказа че всичко отлично и дори оксалатния камък се беше стопил.Дори пита какви вносни лекарства сме взимали че да има такъв резултат.Като му казахме не повярва.Че дори и сега AI каза: *За съжаление, няма лекарство, което може директно да разтвори калциево-оксалатни камъни в бъбреците, след като са се образували.*    Няма защото не им е известно.Традиционната медицина понякога пренебрегва това което знаят хората от векове и не използва това което са открили.За съжаление. 

Затова още пазя изследванията и снимките от ренгена от преди и след това защото и аз самия едва повярвах че не докторите са спасили сина ми. 

Не можеш напълно да се изззлекуваш с народна медицина,но като подържащо лечение е добра.
В моя случай доцент-кардиолог ми препоръча да приемам масло от бял трън и ленено семе/брашно след инфаркта за холестерола и черния дроб.Не че ще ме излекуват но спомагат за възстановяването.

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

ако знаеш болестта  и точната билка в точната доза

иначе хапчетата представляват химия която  се намира в билките

няма голяма разлика между хапчета и билки 

но не трябва да се смесват хапчета с билки щото може да се получи двойна доза 

преди 3 минути, Banesc54 написа:

иначе хапчетата представляват химия която  се намира в билките

няма голяма разлика между хапчета и билки 

пробвай фентанил или морфин,та да видиш кво има

преди 4 часа, inostranec написа:

оксалатни камъни в бъбреците,

моя  ИИ ми каза това 

Цитат

Spoiler

1. Повече течности – но с добавена стойност

• Чай от полски хвощ – диуретик, спомага за „измиване“ на бъбреците. 1 с.л. суха билка на 250 мл вода, запарка 10 мин., 2–3 пъти дневно.

• Чай от мечо грозде – противовъзпалителен и леко дезинфектиращ ефект. Не се приема продължително (до 7–10 дни).

• Чай от царевична коса – диуретичен, с леко алкализиращо действие.

• Отвара от магданоз – пресен или сух; стимулира диурезата.

2. Алкализиращи напитки

Оксалатните камъни се образуват по-лесно в кисела урина, затова лекото алкализиране е полезно:

• Лимонена вода – сок от ½–1 лимон + 250 мл вода, 2–3 пъти дневно. Лимонената киселина се превръща в цитрат в организма, който пречи на кристализацията.

• Сода бикарбонат – прилага се с внимание! ½ ч.л. в чаша вода, не повече от 1–2 пъти дневно, и не при хипертония или сърдечни проблеми.

3. Народни рецепти

• Сироп от черна ряпа
    Издълбава се голяма ряпа, пълни се с мед и престоява 24 ч. Пие се по 1–2 с.л. 2–3 пъти дневно – подпомага отделянето на песъчинки.

• Смес от мед и лимон
    Сок от 1 лимон + 1 с.л. мед, 2 пъти дневно.

• Отвара от шипки (плодове, не корени) – витамин C, диуретично и укрепващо действие.

преди 4 часа, Sendero Luminoso написа:

след инфаркта за холестерола и черния дроб

преди 2 минути, Sendero Luminoso написа:

пробвай фентанил или морфин,та да видиш кво има

не ми давай акъл по здравословен начин на живот

ти като майка ми тя 80 кила ми дава акъл какво да ям 

На народната медицина честно казано никога не съм имал вяра. Обаче от как 2021 почнах да пия всеки ден по капачка белина, разредена в литър вода мога да каже, че за това време не съм боледувал от нищо. 

преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

На народната медицина честно казано никога не съм имал вяра. Обаче от как 2021 почнах да пия всеки ден по капачка белина, разредена в литър вода мога да каже, че за това време не съм боледувал от нищо. 

Водата от акумулатора разредена в литър вода също върши работа против болести.

преди 21 минути, ined написа:

Че кой пие вода? Водата съдържа микроби.

Тая акумулаторната е без...

Концентрацията на олигофрени в тоя форум наистина е достигнала критична точка...

По темата

Баща ми(Вечна му памет!) беше много запален по тия билкови лекове и прочее, години наред имаше проблеми с високото кръвно, после направи някаква отвара и край повече за кръвно не съм чул с години докато не напусна този свят. Беше си направил и едно мазило за разширени вени което действаше безотказно, мажеш и след час всичко изчезва, за съжаление обаче ефекта беше временен.
Хората са казали "За всяка болка си има билка" и вярва че е така, ся чувал съм и невероятни истории но знае ли човек може и да има зрънце инстина, пример един бакшиш докато ме возеше преди години из София ми разправи за негов близък който имал рак и се излекувал със зелев сок, не мога да знам доколко това е вярно не мога да знам но зная че зелевия сок е много полезно нещо когато е добре направен.

За съжаление днешната е медицина(Ортодоксалната) е на принципа на търговията, а лекарствата й в повечето случаи едно лекуват друга развалят.

В грешка си, и не за това с търговията, а че лекарствата лекуват. Фармацевтичните компании ще фалират с такива лекарства, лекарствата докато ги вземаш само намаляват симптомите независимо дали са на билкова основа или на химична. Ако през това време организма на болния се справи с болестта - добре за него, ако не може - продължава да взема лекарства до живот.

• 8 месеца по-късно...

Ами донякъде, защото ползвам билки (и то доста концентрирани, което може да е токсично леко), при болки взимах малко в повече чай от бял равнец и доста ми помогна. Чудя се спирулина и коприва в по - големи количества дали могат да помагат за анемия🤨 но със сигурност някои растения помагат, ако се приемат продължително и в адекватна доза, ако проблемът не е нещо кой знае какво. Ама не мисля, че може да излекуват рак или нещо в напреднало състояние. Но за третиране на симптоми - дааа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.