Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов монитор до 1000лв

Featured Replies

Обмислям смяна на монитора до края на годината , но не ми е спешно  и си мисля за 25 или 27 инча , 2к или 4к 

Мнения за марки  , матрици , къде е сладката страна Херцовете 120/160/200/240  , 240 са съвсем друга ценова категория 😅

По кое време на годината излизат новите серии с надежда за намаление на стария модел.

От поне 10г+ ползваме ЛГ без никакви забележки и си мисля пак ЛГ или Самсунг , а може и друга марка  

Dell => Монитор Dell - Pro 27 Plus P2725QE, 27.0'', 4K, IPS, USB Hub ТОП цена | Ozone.bg

Успех!

п.п. 100 си е класика! :) 

преди 35 минути, emil.hristov.5817 написа:

По кое време на годината излизат новите серии с надежда за намаление на стария модел.

В края на годината! ;) Принципно става и март месец 2026, но това е за летни автомобилни гуми! :) 

Ако е за игри,монитора трябва да е съобразен с останалият хардуер. За 4к  трябва мощен комп.С   ам5  CPU  min. 8 ядрен от  7000 или 9000серия. Идеално е ако е x3d.Видео  RX9070  (XT) или RTX5070Ti  и нагоре.

25'' са за работа и са 21:9  т.е. Широкоекранни.Не всички игри поддържат такава резолюция.Масово са 27" за 2к и  32"за 4к.

Изборът е ваш.

На 25" 21:9 и 15070 TI да му сложиш, повече 1080 няма как да изкараш. 

преди 20 часа, Veni77 написа:

25'' са за работа и са 21:9  т.е. Широкоекранни.Не всички игри поддържат такава резолюция.Масово са 27" за 2к и  32"за 4к.

Всъщност доста ограничен брой монитори с диагонал 25 инча са със съотношение на страните 21:9. А за игри принципно 21:9 е за предпочитане, тъй като имаш по-голям FOV. Не във всички игри е предимство, но в повечето е. И също така повечето съвременни игри поддържат това съотношение.

преди 23 часа, emil.hristov.5817 написа:

Обмислям смяна на монитора до края на годината , но не ми е спешно  и си мисля за 25 или 27 инча , 2к или 4к 

Мнения за марки  , матрици , къде е сладката страна Херцовете 120/160/200/240  , 240 са съвсем друга ценова категория 😅

При матриците водеща в момента е QD OLED. Има и нова итерация, но все още не е навлязла масово и няма смисъл да се коментира. Проблемът на посочената QD OLED е, че все още е на висока цена. Защото всичко под 2160p за 2025-та година според мен е компромис. Затова sweet spot-а е IPS матрици от последно поколение на 2160p резолюция. И естествено с колкото е възможно по-висока честота на опресняване. Тя спомага за по-малко натоварване на очите, по-плавни движения и работа с мишка. И по-качествено изживяване в игрите естествено. 

При посоченият бюджет можеш да разгледаш предложенията на Dell и LG. Повечето матрици при Dell са производство на LG. Има и такива с Samsung матрици. И гледаш поне 27" диагонал. 2160p естесвено. Но пък не си споменал за какво ще се използва предимно монитора и с какъв хардуер разполагаш. 

Ето примерен монитор, който всъщност използвам в момента и е на цена малко над 1К при българските търговци: 27GP95RP - HDR 600, AMD FreeSync Premium Pro, 160Hz през DP, 12-bit и т.н. Вероятно до края на годината ще спадне още малко, но не очаквам повече от 100-на лева надолу.

Усспех!

преди 12 часа, emil.hristov.5817 написа:

За игри основно , ще се захранва  рх9070/ХТ 😅 

Силата и е в 2К на тая карта. На 4К също се справя, но доста тегаво в сравнение с 2К.

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Силата и е в 2К на тая карта. На 4К също се справя, но доста тегаво в сравнение с 2К.

Според мен вече не може да се правят генерални изводи за даден хардуер, защото в случая примерно всичко зависи от дадената игра. Някои игри ще вървят чудесно на 2160p с 9070XT, докато при други няма да е точно така. Иде реч за съвременни игри. При по-стари заглавия няма да има никакви проблеми. И естествено се гледат дадените оптимизации на конкретната игра. Аз с моята слабовата 7800XT изиграх преди време новата Doom The Dark Ages на 2160p на максимални настройки без FSR и тям подобни с 55-60 кадъра при най-тежките сцени. Но играта върви гладко и е с отлично качество. Проблемът там е, че трасирането на лъчите е имплементирано без опция за изключване. Което е тъпо. И ако приемем, че 9070XT е с около 40% по-бърза на 2160p - би следвало автора да я играе тази игра с около 80 кадъра в най-натоварващите сцени. Това го давам само за пример.

преди 18 часа, emil.hristov.5817 написа:

За игри основно , ще се захранва  рх9070/ХТ 😅 

От двете бих избрал 9070XT, защото разликата в цената е доста малка. Но трябва да си изясниш какви заглавия ще играеш. Не знам и с какво друго разполагаш. Като цяло за съвременни игри вече ти е нужно: SSD, 32GB RAM на висока честота в някои случаи и потентен процесор. Дай повечко инфо за конфигурацията ти като цяло досега и кои заглавия смяташ да играеш. И ще се опитаме да преценим и помогнем. Защото може да дойде при теб частен случай, при който наистина да се наложи да се примириш с по-ниска резолюция. Или пък да събереш повече евро за по-бърза графика.:)

• Автор

Към момента най новото което ще играя ще е Бордърланд 4 , после не се знае  

Към това 9070х май ще върви р7 7700

То винаги ще има нещо по добро , въпроса е къде ще се тегли чертата 😂 сега +100 ако има нещо по апетитно няма ме бутне 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

В крайна сметка поръчах това с минимална разлика предвид факта че някой неща са им доста скъпички 😅

https://ardes.bg/product/26-5-msi-mag-271qp-qd-oled-x24-9s6-3cd89t-025-475614

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.