Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да получа пратка от офис на Спийди или Еконт, ако съм на 17?

Featured Replies

Здравейте! Понеже от известно време насам се чудя дали мога сам да си взимам пратки от офис на Спийди или Еконт, реших да попитам тук, ако някой има опит или знае как стоят нещата. Не искам да занимавам постоянно роднини или родител да ми взима пратки, за това ще се радвам да отговорите :)

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Така пише, но знам доста случаи, в които са давани, въпреки условията...

Преди години може и да е ставало, сега ме съмнява някой куриер да иска да си навлече глоби и проверки заради подобно нещо. Отиваш на място и питаш, но ме съмнява да стане.

Друг вариант е до кутия - спиди и други куриери имат такива, за еконт не знам, там няма кой да ти иска лична карта. Аз съм 40+ и ми искат лична карта като ходя в офис на куриер.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Преди години може и да е ставало, сега ме съмнява някой куриер да иска да си навлече глоби и проверки заради подобно нещо. Отиваш на място и питаш, но ме съмнява да стане.

Друг вариант е до кутия - спиди и други куриери имат такива, за еконт не знам, там няма кой да ти иска лична карта. Аз съм 40+ и ми искат лична карта като ходя в офис на куриер.

За автомат става, но лошото е че там се плаща само с карта. Разбрах, че може родител да попълни декларация, че е съгласен детето му да получава пратки, май това е варианта...

преди 7 часа, Raze написа:

Мда.

Ама на практика, ако ти кажа колко пратки съм предавал на непълнолетни, докато съм бил куриер ... :) Само че на адрес, а не в офис. Родителят го няма, но ми е разрешил по телефона да предам пратката на сина/дъщерята. нямам проблем, разговорите се записват. Носил съм и пратки с получател непълнолетен. Само не приемам плащане с карта.

В офис най-вероятно няма да стане, има камери. 

преди 55 минути, Rudy M. написа:

В офис най-вероятно няма да стане, има камери. 

На камерата няма да се види дали младежа е на 17 или 18 години. 😄

пишлеметата си правеха разигравка с поръчки и не си ги взимаха и държавата им резна крилцата 

лаптоб си бил поръчал ама немал пари ....

геймърски лабтоб  да играе майн крафт и симс 

Да, стига да не си "пазарувал" от "ел-магазин" за 18+ лица!

Успех!

преди 3 часа, Greta Simmer написа:

На камерата няма да се види дали младежа е на 17 или 18 години. 😄

Да, ама ако е на 12 години, ще се види :) .

• Автор
преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Да, стига да не си "пазарувал" от "ел-магазин" за 18+ лица!

Успех!

Най-често си поръчвам дрехи, предполагам, че биха ми ги давали

По възможност избирай доставка с Еконт, никога от години не са ми искали лична карта, само тел. номер. При Спиди обратното -без лична карта пратка не дават.

преди 2 минути, aslan88 написа:

По възможност избирай доставка с Еконт, никога от години не са ми искали лична карта, само тел. номер. При Спиди обратното -без лична карта пратка не дават.

Не е вярно, отидеш ли в офис да вземеш пратката и на двете места ти искат карта, докато ако ти го носи куриер пропускат това.

преди 28 минути, Tyson_32 написа:

Най-често си поръчвам дрехи, предполагам, че биха ми ги давали

Да! Аз лично много не говоря и прочие в офис на куриера. Отварям sms-а на телефона си и го подавам на служителя. Но, когато плащаш с банкова карта в офис на куриер, то изискват и личната ти карта, за да видят дали си титуляр на въпросната. ;) За жалост е така, от правна гледна точка, особено когато си пазарувал с някакво измислено име. 

Значи: Непълнолетен не означава малолетен. По спомен може да имаш лична карта след 14. ;) Това е документ, за да се легитимираш, т.е. да "участваш' в легална сделката. Останалото са подробности....  

И въобще защо не указваш пратката да дойде до твоя адрес? В смисъл, преди да ти я предадат ти изпращат смс и може да смениш адреса/мястото за доставка + преди да те посети куриер ти звъни по телефона. 

Кратко: Разликата по отношение на куриерските такси "до офис" или "до адрес" са минимални и не се налага да се занимаваш с "надути куриерски служители". ;) 

Успех!

п.п. Е, ако банковата карта е на твой родител ... хм ... ще имаш проблем! :) 

+ Стига дрехите да не са фетиши и свързани с деяния на 18+. :) 

преди 20 минути, aslan88 написа:

Еконт

Напротив. Там веднъж се заядоха в един техен офис и се наложи да им показвам ЛК. ;) А, не съм малолетен или непълнолетен, но случая бе, че пратката бе документи! ;) 

Е, не знам за документи как е, моят опит е от 3 офиса около мен. И аз съм на 40 г, не мога да мина за непълнолетен, но Спидито си искат карта и това е.

Аз редовно получавам пратки по Спииди, лични и служебни.Искат ми само телефонен номер.А се е случвало пратка до адрес като не съм си в къщи, куриера пита дали някой комшия примерно не може да я вземе.Всичко зависи от хората в офиса.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.