Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на конфигурация до 2000 лв.

Featured Replies

Здравейте,

Наближава денят в който ще трябва да се сбогувам със старото си дъно, а с него ще си заминат и още компоненти. Конфигурацията се ползва повече за игри (DCS), по-малко за работа и относително рядко за графична обработка. В момента разполагам със следните компоненти:

• ASUS motherboard P8B75-M
  • 4x8GB RAM (2 плочки Самсунг и 2 Кингстън, ДДР2, 1333 mhz
  • Intel i5 - 3570 3.40 Ghz
  • Nvidia Geforece RTX 3060 Ti 8 Gb
  • Seagate 850 PSU Bronze (закупено тази година)
  • 1 SSD 240 GB и 1 HDD 1TB
  • Mid case Cooler master
  • LG HDR WQHD

Ще оставя картата, кутията, захранването и старите дискове, смятам да сменя дъното, покрай него процесор, рам, охладител и едно 2TB NVMe SSD. Спрях се на следните компоненти като бюджетът ми е около 2000 лв:

• ASUS B860M-PLUS
  • 2x32 DDR5 6000MT/s G.SKILL Trident Z5
  • SSD 2TB Western Digital WD_BLACK SN7100
  • Thermalright Peerless Assasin 120 Black
  • Intel i7-14700 или AMD Ryzen 9 7900X

Доста се чудех са процесора, много хора ме съветват да взема АМД, заради производителност и дефекти в интелските процесори. Гледах бенчмарковете масово са в минимална полза за Интел, но надеждността е по-важна от 2-4% ефективност. Моля за съвет и коментар.

преди 4 часа, Spacerunner написа:

Здравейте,

Наближава денят в който ще трябва да се сбогувам със старото си дъно, а с него ще си заминат и още компоненти. Конфигурацията се ползва повече за игри (DCS), по-малко за работа и относително рядко за графична обработка. В момента разполагам със следните компоненти:

• Nvidia Geforece RTX 3060 Ti 8 Gb
  • Seagate 850 PSU Bronze (закупено тази година)
  • 1 SSD 240 GB и 1 HDD 1TB
  • Mid case Cooler master
  • LG HDR WQHD

Ще оставя картата, кутията, захранването и старите дискове, смятам да сменя дъното, покрай него процесор, рам, охладител и едно 2TB NVMe SSD. Спрях се на следните компоненти като бюджетът ми е около 2000 лв:

• ASUS B860M-PLUS
  • 2x32 DDR5 6000MT/s G.SKILL Trident Z5
  • SSD 2TB Western Digital WD_BLACK SN7100
  • Thermalright Peerless Assasin 120 Black
  • Intel i7-14700 или AMD Ryzen 9 7900X

Доста се чудех са процесора, много хора ме съветват да взема АМД, заради производителност и дефекти в интелските процесори. Гледах бенчмарковете масово са в минимална полза за Интел, но надеждността е по-важна от 2-4% ефективност. Моля за съвет и коментар.

По старото ви дъно, се разбира, че дъното ви е ATX form factor, но все пак напишете модела на кутията, за да се види, до каква височина, може да е охладителя за процесор. Макар че с бюджет от 2к, може да се поднови всичко без видеото, освен ако не искате 7800x3d, но видеото ще му идва слабичко.

преди 49 минути, Velcho Andreev написа:

По старото ви дъно, се разбира, че дъното ви е ATX form factor, но все пак напишете модела на кутията, за да се види, до каква височина, може да е охладителя за процесор. Макар че с бюджет от 2к, може да се поднови всичко без видеото, освен ако не искате 7800x3d, но видеото ще му идва слабичко.

преди 47 минути, Velcho Andreev написа:

По старото ви дъно, се разбира, че дъното ви е ATX form factor, но все пак напишете модела на кутията, за да се види, до каква височина, може да е охладителя за процесор.

Примерно - https://thx.bg/bg/share/2vy, като съм сложил и качествено ново захранване, защото вашето не ми вдъхва доверие. Магазина е примерен.

преди 58 минути, Velcho Andreev написа:

По старото ви дъно, се разбира, че дъното ви е ATX form factor

Мне. mATX е. Иначе е написано, че кутията  побира по-големи дънни платки, но предвид липсата на информация, а и марката аз също бих я заменил. Надали се ползва някой "Космос" съобразно цената на останалите компоненти. А защо не ти вдъхва доверие захранването на автора на темата? Ами защото няма такова захранване. Човекът се е объркал и вероятно има предвид Seasonic. Но пък не се знае точния модел => не можеш да прецениш по никакъв начин за какво иде реч. Е, ако е последен модел с бронзов сертификат и рейтнато на 850W => мда, имат само два модела от серията B12. Което не е много добре, но все пак е ново и предполагам с гарация. Така че ще е глупаво да се сменя точно сега.

• Автор

Да, захранването наистина е Seasonic B12 BC 850W 80 Plus Bronze, не знам защо си мислех за Seagate... Иначе моделът на кутията е RC-K350-KWN2-EN:

https://www.coolermaster.com/en-global/products/k350-rc-k350-kwn2-en/?tab=tech_spec

преди 6 часа, Spacerunner написа:

По-скоро DDR3.

преди 3 часа, Jorge написа:

Мне. mATX е. Иначе е написано, че кутията  побира по-големи дънни платки, но предвид липсата на информация, а и марката аз също бих я заменил. Надали се ползва някой "Космос" съобразно цената на останалите компоненти. А защо не ти вдъхва доверие захранването на автора на темата? Ами защото няма такова захранване. Човекът се е объркал и вероятно има предвид Seasonic. Но пък не се знае точния модел => не можеш да прецениш по никакъв начин за какво иде реч. Е, ако е последен модел с бронзов сертификат и рейтнато на 850W => мда, имат само два модела от серията B12. Което не е много добре, но все пак е ново и предполагам с гарация. Така че ще е глупаво да се сменя точно сега.

М съм го изял преди ATX, благодаря за поправката, а захранването го прочетох Sagotep и затова не го и проверих и написах, че не ми вдъхва доверие.

преди 3 часа, Spacerunner написа:

Да, захранването наистина е Seasonic B12 BC 850W 80 Plus Bronze, не знам защо си мислех за Seagate... Иначе моделът на кутията е RC-K350-KWN2-EN:

https://www.coolermaster.com/en-global/products/k350-

преди 3 часа, Spacerunner написа:

https://www.coolermaster.com/en-global/products/k350-rc-k350-kwn2-en/?tab=tech_spec

rc-k350-kwn2-en/?tab=tech_spec

Кутията ти, няма да събере този охладител, който искаш. Трябва да е висок до 148,5мм. Захранването ти е посредствено с oem Helly. Само лепенките са му Seasonic, но ако смяташ да не взимаш по-лакома видео карта, ще ти свърши работа. Както написах и по-горе, имаш бюджет, всички компоненти да са нови, като задържиш видеото. Даже, ако го продадеш и вдигнеш бюджета с 400-600лв.(зависи за колко ще продадеш твоята, заедно със захранването)ще се класираш и за RX 9070XT

+1 за   AMD  CPU.Взимате AM 5 платформа ,най доброто за игри до момента. И  7800x3d   е твоят процесор, а не 7900X.

Дъно с B850 чипсет заради .PCI-E  x 16    5.0  

Когато има средства ъпгрейд на видеото  и става пушка

• Автор

Благодаря на всички за съветите, към момента се пренасочвам към това:

image.png.363495021bf15be2ee8c97e37cf5fb05.png

Най-вероятно ще взема и нова кутия, ще го мисля тия дни. Алтернатива е да взема охладител Arctic Freezer 8A CO, който е 100х100, но подозирам, че няма да е достатъчен за CPUто.

Някой има ли опит с Tray процесори? Има ли смисъл да давам допълнителни пари за кутия, при положение, че продавачът гарантира 3 години на Tray?

преди 13 минути, Spacerunner написа:

Някой има ли опит с Tray процесори? Има ли смисъл да давам допълнителни пари за кутия, при положение, че продавачът гарантира 3 години на Tray?

Какво точно те интересува? Аз имам доста опит с изпращането на "Tray процесори" на клиенти, Не помня да са ми връщали или да са правили рекламации. Естествено, старая се да ги опаковам добре. 

Щом ще купуваш друг охладител, а не боксовия, спокойно можеш да си поръчаш Tray. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.