Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефона изчезна от File Explorer

Featured Replies

До преди 1 седмица, телефона се показваше в File Explorer, над дял "C". Сега вече не ще. Опцията ме може да се включи. Компа и телефона са сдвоени чрез блутут. Не помня да съм правил нещо значимо на компютъра и на телефона, не свързвам изчезването с конкретно мое действиe. Единствено смених оператора, ама това трябва да е без значение. Отварям го през еxplorer да сваля някоя снимка или да си кача файл. Ъпдейти на windows 11  не са минавали, спирам ги за по 5 седмици. Телефона се вижда в свързани устройства. Пробвах да го изтрия и добавя пак, не свърши работа.

Screenshot 2025-08-27 211433.png

преди 8 часа, tarlyo написа:

До преди 1 седмица, телефона се показваше в File Explorer, над дял "C". Сега вече не ще. Опцията ме може да се включи. Компа и телефона са сдвоени чрез блутут. Не помня да съм правил нещо значимо на компютъра и на телефона, не свързвам изчезването с конкретно мое действиe. Единствено смених оператора, ама това трябва да е без значение. Отварям го през еxplorer да сваля някоя снимка или да си кача файл. Ъпдейти на windows 11  не са минавали, спирам ги за по 5 седмици. Телефона се вижда в свързани устройства. Пробвах да го изтрия и добавя пак, не свърши работа.

Screenshot 2025-08-27 211433.png

Вижте какво казва ИИ,за това

Spoiler

.

📱 Възможни причини защо телефонът вече не се показва:

• Bluetooth не поддържа файлов трансфер по този начин Въпреки че устройствата са сдвоени, Bluetooth не винаги осигурява достъп до файловата система през File Explorer. Това работи само ако е активиран Bluetooth File Transfer Profile (FTP), който не всички телефони поддържат.

• USB режимът на телефона не е правилно зададен Ако преди си свързвал телефона чрез USB, той трябва да е бил в режим "File Transfer" (MTP). Ако сега го свързваш само чрез Bluetooth, Explorer няма как да го покаже като устройство.

• Смяната на оператора е променила настройки за достъп Макар да изглежда маловажно, понякога нови SIM карти активират различни политики за сигурност или мобилни профили, които ограничават достъпа до файлове.

• Windows Bluetooth драйвери или услуги са се променили Дори без ъпдейти, понякога фонови процеси или ръчни настройки могат да деактивират нужната услуга за Bluetooth файлов трансфер.

Какво можеш да пробваш:

1. Свържи телефона чрез USB кабел

• Увери се, че на телефона е избран режим "File Transfer" (MTP).

• След това би трябвало да се появи в Explorer като устройство.

2. Провери Bluetooth услуги в Windows

• Натисни Win + R, въведи services.msc, и потърси:

• Bluetooth Support Service — трябва да е стартирана и в режим Automatic.

• Bluetooth File Transfer Service — ако я има, активирай я.

3. Използвай “Nearby Sharing” или “Your Phone”

• В Windows 11 можеш да активираш Nearby Sharing за лесен трансфер на файлове.

• Или използвай приложението Phone Link (Your Phone) — то позволява достъп до снимки, съобщения и др.

4. Провери настройките на телефона

• В Bluetooth настройките, потърси дали има опция за файлов достъп или споделяне на медия.

Някои Android телефони имат отделна настройка за това.

За трансфер на файлове най-добре и лесно става през WiFi, с хубав рутер и телефон скоростите могат да минат 100 мегабайта/секунда. Примерно:

WiFi File Explorer PRO – Apps on Google Play

play.google.com/store/apps/details?id=pt.webprods.android.file.manager

Не е нужно въпросния компютър да е вързан с wifi, достатъчно е да са в една мрежа, може и с кабел.

А бе най-добре си е с кабел. Най-бързо, лесно, без допълнителни приложения и настройки, става на всеки компютър. 

Аз лично, ако е за няколко файла, минавам през облак (Google Drive). 

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Най-бързо

Ако смартфона поддържа поне USB 3.0 и безжичната му връзка е бавна или липсва. Ако е 2.0 (много от новите смартфони са така), по-бързо е през WiFi.

Като свържете тела с компа имате избор за използване като усб или разглеждане на снимки и т.н. Пробвайте да смените и трябва да стане. В диспечера на устройства показва ли се драйвъра. Може антивирусната да го е блокирала ако го засича като вирус. В сейф моде пак ли е същото положение?

• Автор
преди 21 часа, Joss Bomon написа:

Като включиш телефона към компютъра дръпни падащото меню и цъкни на споделяне на файлове. 

Пробвал съм го това, не помага.

преди 12 часа, Raze написа:

За трансфер на файлове най-добре и лесно става през WiFi, с хубав рутер и телефон скоростите могат да минат 100 мегабайта/секунда. Примерно:

WiFi File Explorer PRO – Apps on Google Play

play.google.com/store/apps/details?id=pt.webprods.android.file.manager

Не е въпроса само за трансфер на файлове. Имам кабел, ползвам облачни услуги, на тела имам File manager +, като колегата по-долу, но той трябва да се включва всеки път, щом се налага да се ползва.  Въпроса е защо е невъзможно да се включи опцията на скрийншота. 

преди 3 часа, Gangosa написа:

Като свържете тела с компа имате избор за използване като усб или разглеждане на снимки и т.н. Пробвайте да смените и трябва да стане. В диспечера на устройства показва ли се драйвъра. Може антивирусната да го е блокирала ако го засича като вирус. В сейф моде пак ли е същото положение?

Това май за връзка с кабел се отнася? Там нямам проблем. В диспечера драйверите са добре. В сейфмод не съм пробвал.

• Автор

USB Debugging ползвам при кабелна връзка, за програми от типа на ADBAppControl.  Все пак пробвах да го включа, без промяна е положението.

Пробвах с друг телефон, опцията пак е неактивна.

Телефона ми е Realme GT2, Anfroid 15.

P.s. Сега се сещам, че скоро мина ъпдейт някакъв на телефона, може тогава да са се прецакали нещата. В опциите на свързаното устройство не виждам споделяне на файлове. Screenshot_2025-08-29-20-17-53-73_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.thumb.jpg.d1704d971a3edc09e53a75f5b86dd8a4.jpg

на 28.08.2025 г. в 19:39, tarlyo написа:

Това май за връзка с кабел се отнася? Там нямам проблем. В диспечера драйверите са добре.

Да точно си мислех , че с кабел се свързвате. Тогава да пробваме от диспечера да деинсталираме блутут драйвера ,може там да се крие заека.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.