Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при сплитване на 2 монитора

Featured Replies

Здравейте!

Имам следната конфигурация като техника:

1.       Laptop Dell Laltitude 5492: 1920 x 1080

2.       Монитор Samsung 49", VA, Извит, Dual QHD, 120Hz, 4ms, Display Port, FreeSync, Черен, LC49RG90SSPXEN:  3840 x 1080

3.       Tелевизор LG : 49"(124 СМ) SMART UHD ТЕЛЕВИЗОР/ РЕЗОЛЮЦИЯ : 3840 X 2160

Лаптопът Dell Laltitude 5492  е свързан с двупосочен HDMI превключвател, Zik /2 към 1 HDMI, HDMI Switch/  към  монитора/ самсунг/ и към телевизора /LG/, който ползвам и като монитор. Монитора си работи чудесно с резолюция 3840 x 1080 и при  превключване от монитора към телевизора /за съжаление телевизора си няма неговата резолюция от менюто/ 3840 X 2160/ и той си прихваща препоръчаната резолюция 1920 x 1080 / която всъщност е препоръчаната резолюция на лаптопа/, но на екрана на телевизора се опъва един голям чаршаф, на който половината икони  отиват някъде в дясно и не се виждат. Когато рестартирам обаче лаптопа, всичко си идва на място и на display settings  ми излиза, че той си е прихванал препоръчаната резолюция на лаптопа 1920 x 1080 и всичко е ОК. Мога ли да избегна това досадно рестартиране всеки път на лаптопа?

Благодаря ви!

Дай ся да се разберем нещо : Начи лаптопа не поддържа 4К но ти го пускаш на 3840? От какъв зор?
Пусни си го и на двата екрана с нормална резолюция и няма да се налага да рестартираш. 

преди 29 минути, canevrosen написа:

Здравейте!

Имам следната конфигурация като техника:

1.       Laptop Dell Laltitude 5492: 1920 x 1080

2.       Монитор Samsung 49", VA, Извит, Dual QHD, 120Hz, 4ms, Display Port, FreeSync, Черен, LC49RG90SSPXEN:  3840 x 1080

3.       Tелевизор LG : 49"(124 СМ) SMART UHD ТЕЛЕВИЗОР/ РЕЗОЛЮЦИЯ : 3840 X 2160

Лаптопът Dell Laltitude 5492  е свързан с двупосочен HDMI превключвател, Zik /2 към 1 HDMI, HDMI Switch/  към  монитора/ самсунг/ и към телевизора /LG/, който ползвам и като монитор. Монитора си работи чудесно с резолюция 3840 x 1080 и при  превключване от монитора към телевизора /за съжаление телевизора си няма неговата резолюция от менюто/ 3840 X 2160/ и той си прихваща препоръчаната резолюция 1920 x 1080 / която всъщност е препоръчаната резолюция на лаптопа/, но на екрана на телевизора се опъва един голям чаршаф, на който половината икони  отиват някъде в дясно и не се виждат. Когато рестартирам обаче лаптопа, всичко си идва на място и на display settings  ми излиза, че той си е прихванал препоръчаната резолюция на лаптопа 1920 x 1080 и всичко е ОК. Мога ли да избегна това досадно рестартиране всеки път на лаптопа?

Благодаря ви!

Използвайте DisplayFusion или MultiMonitorTool (безплатни програми), за да създадете профили за различните дисплеи.

Така можете с едно кликване да превключвате между Samsung и LG, като всяко устройство си има запаметена резолюция.

• Автор
преди 22 минути, Bubbles написа:

Дай ся да се разберем нещо : Начи лаптопа не поддържа 4К но ти го пускаш на 3840? От какъв зор?
Пусни си го и на двата екрана с нормална резолюция и няма да се налага да рестартираш. 

Попитах културно и възпитано. Получих .... дай ся, начи, От какъв зор, както и съвет, който не ми свърши работа.

Разреших си проблема!

Благодаря на отзовалите с не байганьовски манталитет!

Първо: Сподели това => image.png.b812c793e60d5229c81f6bec7d332e34.png

Ако имаш NVIDIA, то аз лично ползвам това:

image.png.40e0dd0e3f04759ae9015c769ef41f5b.png

По този начин не "скачат" никакви икони и прочие.

Успех!

преди 48 минути, canevrosen написа:

Попитах културно и възпитано. Получих .... дай ся, начи, От какъв зор, както и съвет, който не ми свърши работа.

Разреших си проблема!

Благодаря на отзовалите с не байганьовски манталитет!

Какво му е на "Дай ся и начи"?
Питам те защото е абсурдно да използваш резолюция която не се поддържа от устройството ти.
И ако обичаш това е форум, затова и използвам разговорна форма, ако държиш да официалнича ок но не го намирам за нужно във форум.

• Автор
преди 4 часа, цър-вул написа:

Сподели как, за да остане и за други с подобен проблем...

Изключвам LG-то от дистанционното и отново го пускам.

Успех на всички!

преди 51 минути, цър-вул написа:

Това не е решение. Това е заобикаляне на проблема

За него е, защото "е свързал с двупосочен HDMI превключвател" (каквото и да означава това) два монитора към един изход на компютъра. ;) 

Поне така го разбрах аз, т.е. не ползва два изходни порта на компютъра си, за да може това да става през настройка във видеокартата. Отделно, че не е споделил дали те са две?! Едната реално подпомага как видео изображението ще се извежда към монитора или мониторите. 

Защо "сработва" това при него?! Телевизора "сам се настройва" към ту сигнала, който идва от HDMI входа му.

При мен монитора на лаптопа е с резолюция 1366х768. ТВ-то стандартно е с 1920х1080 и ако във видео картата не укажа, че изходния сигнал трябва да е с резолюция 1366х768, то като "тръгна" да "изхвърлям" сигнала към ТВ-то = почват да "скачат" иконките. Като укажа във видеокартата 1366х768, то ТВ-то директно трансформира изображението към 1600х900 и реално нищо не "скача". 

НО, да обърна внимание: При мен има "две видео карти". Едната "обслужва" монитора на лаптопа, а другата "обслужва" HDMI изхода.

При положение, че имаш "разширение" на мониторите, то няма проблем, но когато дублираш монитора на лаптопа към външния монитор, то именно тогава почват да "скачат" иконките по някакъв си "техен" начин, каквото и да значи това и/или какво е имал предвид с неговото споделяне тук.   

Решил си е проблема = остави го! Сплетнал или напраил е някакво сплитване, и а разбери какво е направил и какъв му е проблема?! = Направил е нещо нестандартно и после = помощ, помагайте! :) 

преди 44 минути, (:IdioibI:) написа:

За него е, защото "е свързал с двупосочен HDMI превключвател" (каквото и да означава това) два монитора към един изход на компютъра. ;) 

Поне така го разбрах аз, т.е. не ползва два изходни порта на компютъра си, за да може това да става през настройка във видеокартата. Отделно, че не е споделил дали те са две?! Едната реално подпомага как видео изображението ще се извежда към монитора или мониторите. 

Защо "сработва" това при него?! Телевизора "сам се настройва" към ту сигнала, който идва от HDMI входа му.

При мен монитора на лаптопа е с резолюция 1366х768. ТВ-то стандартно е с 1920х1080 и ако във видео картата не укажа, че изходния сигнал трябва да е с резолюция 1366х768, то като "тръгна" да "изхвърлям" сигнала към ТВ-то = почват да "скачат" иконките. Като укажа във видеокартата 1366х768, то ТВ-то директно трансформира изображението към 1600х900 и реално нищо не "скача". 

НО, да обърна внимание: При мен има "две видео карти". Едната "обслужва" монитора на лаптопа, а другата "обслужва" HDMI изхода.

При положение, че имаш "разширение" на мониторите, то няма проблем, но когато дублираш монитора на лаптопа към външния монитор, то именно тогава почват да "скачат" иконките по някакъв си "техен" начин, каквото и да значи това и 

/или какво е имал предвид с неговото споделяне тук.   

Решил си е проблема = остави го! Сплетнал или напраил е някакво сплитване, и а разбери какво е направил и какъв му е проблема?! = Направил е нещо нестандартно и после = помощ, помагайте! :) 

Както написал цървул ,от видеокартата ,или както съм написал ,външни програми .

Ако не знае за видеото-  setting-system-display-advaced display setting.

Цитат

Стандартни разделителни способности на мониторите

Стандарт Съотношение Ширина (пиксели) Височина (пиксели) Мегапиксели
nHD 16:9 640 360 0.230
SVGA 4:3 800 600 0.480
XGA 4:3 1024 768 0.786
WXGA 16:9 1280 720 0.922
WXGA 16:10 1280 800 1.024
SXGA 5:4 1280 1024 1.311
HD ≈16:9 1360 768 1.044/1.049
WXGA+ 16:10 1440 900 1.296
N/A 16:9 1536 864 1.327
HD+ 16:9 1600 900 1.440
WSXGA+ 16:10 1680 1050 1.764
FHD 16:9 1920 1080 2.074
WUXGA 16:10 1920 1200 2.304
QWXGA 16:9 2048 1152 2.359
QHD 16:9 2560 1440 3.686
N/A ≈21:9 3440 1440 4.954
4K UHD 16:9 3840 2160 8.294

Информативно: Разделителна способност (монитор) – Уикипедия

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.