Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Airpods 3 Pro или Huawei Freebuds 6?

Featured Replies

Здравейте! Използвам безжични слушалки Huawei Freebuds 4, закупени когато бях с Huawei 40 Prо. В последно време може би усещам че като че ли качеството на звука не е на ниво или по-скоро никога не било и аз не знам.

Притежател съм на Ябълкмата за съжаление при положение че USA съсипаха Huawei за Европейския пазар с техните санкции.... Та на въпроса ми е искам да сменя слушалките и се чудя дали да скоча на Airpods 3 Pro или на Huawei 6 които са с двоен говорител и са с по-удобна на пръв поглед форма?

Но пък ме блазни да съм си със слушалки от една марка и устройство.

Ще се радвам за мнения.

Благодаря! 

Разрешен от Raze

Слушалки тип тапа водят до преждевременно оглушаване и повишено отделяне на ушна кал.
Минал съм през доста модели TWS слушалки. Те страдат от малък акумулатор, който едва изкретва до края на филма. Затова си купих aptX HD приемник с 900mAh вграден акумулатор с размери на малка кутия цигари. Изкарва няколко дни до следващ заряд. Ползвам го само вкъщи.

Когато съм с ябълките или iPad-a ползвам Airpods. Плащам си за Apple TV + и Netflix. А тук е просто адски удобно активирането. Поднасящ на разстояние Airpods към ябълка или таблета и готово. Слушай докато капне източника. Просто в полет можеш от една ябълка да се подключваш към друга. Тази екстра с  Huawei Freebuds 4 няма как, а там че били с двоен говорител газим в темата за аудифилия на главния мозък. Какво им на слушалките samsung oт времето на Galaxy S7 ?

• Автор
преди 7 минути, Profruit написа:

Слушалки тип тапа водят до преждевременно оглушаване и повишено отделяне на ушна кал.
Минал съм през доста модели TWS слушалки. Те страдат от малък акумулатор, който едва изкретва до края на филма. Затова си купих aptX HD приемник с 900mAh вграден акумулатор с размери на малка кутия цигари. Изкарва няколко дни до следващ заряд. Ползвам го само вкъщи.

Когато съм с ябълките или iPad-a ползвам Airpods. Плащам си за Apple TV + и Netflix. А тук е просто адски удобно активирането. Поднасящ на разстояние Airpods към ябълка или таблета и готово. Слушай докато капне източника. Просто в полет можеш от една ябълка да се подключваш към друга. Тази екстра с  Huawei Freebuds 4 няма как, а там че били с двоен говорител газим в темата за аудифилия на главния мозък. Какво им на слушалките samsung oт времето на Galaxy S7 ?

Здравей колега! Благодаря за мнението, но нищо не ти разбрах.... Хем тип тапа водят то оглушаване, хем ги ползвате? 

P.S. никога не съм имал намерение да гледам филми от слушалките, дори Huawei Freebuds 4 ги дават 4 часа.... а какво остава за Airpods 3 Pro 8 часа постоянно възпроизвеждане. Аз така или иначе докато спортувам и съм навън да речем за 2-3 часа сумарно слушане. А в кейса си се зареждат изключително бързо, та това с трансмитерите ми е малко излишно.

Поздрави! 

На бюрото ми стой Ubuntu десктоп, а под бюрото Win 10. Към тях съм с aptX HD приемник и слушалки тип радист. 

Извън дома съм с "ябълки" и таблет. Там ползвам Airpods. Ако текущият апарат падне, то поднасям Airpods към втори с свеж акумулатор и продължавам кинокартината. Това е. Никакво ръчкане из менюта и вкл на син зъб.

Сега избистрих ли картината?

• Автор
преди 35 минути, Profruit написа:

На бюрото ми стой Ubuntu десктоп, а под бюрото Win 10. Към тях съм с aptX HD приемник и слушалки тип радист. 

Извън дома съм с "ябълки" и таблет. Там ползвам Airpods. Ако текущият апарат падне, то поднасям Airpods към втори с свеж акумулатор и продължавам кинокартината. Това е. Никакво ръчкане из менюта и вкл на син зъб.

Сега избистрих ли картината?

Като цяло по-се разбира поста но е пак много роботски, как да е bottom line - airpods предполагам предвид горното противоречиво мнение е open fit?  Не се заяждам, но вие така говорите все едно не спирате да гледате екрана..... няма ме бутне да се заредят за 15 мин..... Huawei Freebuds за 5 мин в калъфа дават 2.5 часа playback кеф ти конокартина, кеф ти музика :Д 

П.С. Тук никой не говори за ръчкане и мачкане, аз и сега не ги "ръчкам" слагам Huawei Freebuds било от часовника Apple Watch или от iPhone и всичко пали.... естествено bluetooth-a е постоянно включен то иначе няма как.

Поздрави! 

• Решение

Аз от година и нещо ползвам тапи - едните са HUAWEI FREEBUDS 6i, с които карам колелото 1-2 пъти седмично за по час и нещо, другите са Realme Buds Air 6 Pro, които ползвам по-рядко, понеже нямат опция като на huawei да усилвам/намалявам звука с приплъзване по слушалките, а това ми е много удобно като карам колело. И от двата модела съм доволен, но като че ли realme имат малко по-добър звук.

А относно слушалките, които си избрал, са съвсем различен вид - Huawei Freebuds 6 не влизат напълно в ухото и не са точно тип 'тапи', при тях изолацията е по-слаба и съответно няма да изолират толкова добре като тапите, както и звука със сигурност ще е по-различен.

преди 45 минути, Profruit написа:

Нямам такива впечатления, нито откъм оглушаване, нито към ушна кал, редовно си чистя и мия ушите :)

преди 45 минути, Profruit написа:

Минал съм през доста модели TWS слушалки. Те страдат от малък акумулатор, който едва изкретва до края на филма.

И двата модела, които имам, изкарват без проблеми по над 7-8 часа нонстоп слушане (не съм засичал точно, но си отговарят на спецификациите), а поставянето на слушалките в кутията им за около 10 минути осигурява 7 часа слушане за Realme (дават ги 10 часа с едно зареждане и 40 часа общо, като се ползва кутията), huawei мисля че издържат по-малко, но със сигурност изкарват поне 3-4 часа с едно зареждане на слушалките (по спецификации ги дават дори повече, но моите ги прах 2 пъти в пералнята, заедно с кутията на 40 градуса, първия път ги извадих след около 20 минути пране, втория път изкараха цялата програма около час. От тогава и микрофона не им работи, но иначе за слушане са перфектни. Та от това може би съм им и посъкратил живота на батерия).

• Автор

@Raze Благодаря Ви! Toчно и аз това се опитах да обясня на колегата за "кинокартината" бах тази кинокартина 8 часа без прекъсване:Д Иначе като че ли клоня към  open fit - по-удобни ще са според мен като текущите.

Поздрави!

Зависи какво търсиш.

Ако търсиш качествен звук и удобство този тип слушалки няма как да ги постигнат. 

Ако търсиш колкото да имаш нещо- Huawei. Апъл единствено, ако имаш техен продукт.

Надявам се да си ме разбрал.

• Автор

Благодаря на всички! Ще си остана с Freebuds 4 засега то май няма да има голяма разлика във звученето а и някак си ме дърпа това да са тапи в смисъл да не са open-fit.

преди 6 часа, АнонименАлкохолик написа:

Ако търсиш качествен звук и удобство този тип слушалки няма как да ги постигнат. 

Да, няма как да сравняваш музика от youtube, онлайн радио, изтеглено mp3 и подобни примерно с flac през качествен усилвател и слушалки с кабел, но при мобилните устройства нямаш особен избор, още повече, че почти всички нямат дори жак за слушалки, всичко е през bluetooth. Но вече технологиите са достатъчно усъвършенствани, че дори и с малки слушалки тапи и през блутут звука е достатъчно добър и определено има огромна разлика между безжични слушалки от 10-50 лева и такива от над 150-200 - пробвал съм.

преди 1 час, Viiipeer написа:

Благодаря на всички! Ще си остана с Freebuds 4 засега то май няма да има голяма разлика във звученето а и някак си ме дърпа това да са тапи в смисъл да не са open-fit.

И според мен няма да усетиш особена разлика с Airpods 3 Pro, твоите слушалки са сравнително висок клас. Относно отворените Huawei Freebuds 6, може звука да е по-слаб и да чуваш повече околни шумове, освен ако не ползваш шумопотискането, което мен ме дразни.

преди 5 часа, Raze написа:

Да, няма как да сравняваш музика от youtube, онлайн радио, изтеглено mp3 и подобни примерно с flac през качествен усилвател и слушалки с кабел, но при мобилните устройства нямаш особен избор, още повече, че почти всички нямат дори жак за слушалки, всичко е през bluetooth. Но вече технологиите са достатъчно усъвършенствани, че дори и с малки слушалки тапи и през блутут звука е достатъчно добър и определено има огромна разлика между безжични слушалки от 10-50 лева и такива от над 150-200 - пробвал съм.

И според мен няма да усетиш особена разлика с Airpods 3 Pro, твоите слушалки са сравнително висок клас. Относно отворените Huawei Freebuds 6, може звука да е по-слаб и да чуваш повече околни шумове, освен ако не ползваш шумопотискането, което мен ме дразни.

Има си USB-C към jack 3.5mm и DAC да се закупи (amp не е нужен, има си вграден) но малцина биха го направи ли. Освен, ако не държиш на чистия и плътния звук.

• Автор
преди 10 минути, АнонименАлкохолик написа:

Има си USB-C към jack 3.5mm и DAC да се закупи (amp не е нужен, има си вграден) но малцина биха го направи ли. Освен, ако не държиш на чистия и плътния звук.

Да и още малко усилвател да прикача по кабел към телефона...  То ако ще се ръга нещо в порта, файда от TWS. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.