Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за курсове и предимство

Featured Replies

Въпроса ми е на на 21:29 автобусн не отне ли предимството на учебната кола.Моля да обясните нормално без заяждане. 

на учебните коли се взима предимство щото се мотаeте задръствате  хората закъсняват за работа щетите са милиарди левове  щото ганка и ганчо решил книжка да взима 

преди 6 часа, Dimitur Spasov написа:

Въпроса ми е на на 21:29 автобусн не отне ли предимството на учебната кола.Моля да обясните нормално без заяждане. 

Да, автобуса отнема предимството.За него и за учебната кола(те са без предимство в кръстовището) важи правилото за дясностоящия.

преди 12 часа, Dimitur Spasov написа:

автобусн не отне ли предимството на учебната кола.Моля да обясните нормално без заяждане. 

Не се заяждам, но това е тролейбус.

@Rudy M. е коментирал първата ситуация, а другата е с потеглящия от спирката тролей.

Тролея потегля от обозначена спирка за градски транспорт с включен ляв мигач, а движещите се зад него ППС трябва да му осигурят безпроблемно излизане от спирката и включването му в активната лента. Това го пише в ЗДП. 

image.thumb.png.2c2f9c5a71494ca78f67ae2b7d34c27e.png

image.png.5035a3922f201dff699a484a127a6460.png

Чл. 57 от Конституцията на България! 

Успех!

преди 22 минути, цър-вул написа:

Ама ал.2...

Виж въпроса! ;)

преди 13 часа, Dimitur Spasov написа:

преди 18 часа, Dimitur Spasov написа:

Въпроса ми е на 24:29 автобуса не отне ли предимството на учебната кола.Моля да обясните нормално без заяждане. 

Как да ти е отнел предимството след като той се движи по главната улица. Вижда се как идва отсреща и завива.

Тук уловката е че главната улица има 2 платна но разделени по средата с широка градинка и се създава усещане че той идва отляво

но всъщност автобуса се движи по главната улица което автоматично означава че е с предимство.

Нарушител е СВ6519РА който е паркирал отляво като пречи на видимостта и не е спазил разстояние 5м от кръстовището.

6665.jpg

На клипа учебната кола се движи точно по главната улица Кюстендил, по която се движи и тролейбуса.А това което го разделя, всъщност е Боянска река.Усещането че идва отляво, също се създава от знак Т13, който в този си вид се слага на четрипътни кръстовища, а тук автомобилите могат да навлязат само от 3.Даже си личи, че е побългаряван и са отлепяни разни работи, което ме обърка и мен.

image.png.144a0fb18aaeacda319bcde76a66c009.png

• Автор
преди 2 часа, Pamlea написа:

На клипа учебната кола се движи точно по главната улица Кюстендил, по която се движи и тролейбуса.А това което го разделя, всъщност е Боянска река.Усещането че идва отляво, също се създава от знак Т13, който в този си вид се слага на четрипътни кръстовища, а тук автомобилите могат да навлязат само от 3.Даже си личи, че е побългаряван и са отлепяни разни работи, което ме обърка и мен.

image.png.144a0fb18aaeacda319bcde76a66c009.png

Да разбирам че тролейбуса не отнема предимство защото се оказва че той се движи по пътя с предимство.Но знака не е абсолютно точен?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.