Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранващ кабел 6 пин към Молекс 4 пин за видеокарта 75 W (GTX 1650)

Featured Replies

Въпросът ми е за такова кабелче  https://ventex.bg/zahranvasht-kabel-6-pin-kam-molex-4-pin-18cm.html

Добро решение и безопасно ли е да свържа с него маломощна 75-ватова GTX 1650 към белия молекс, който е в края на снопчето със SATA захранванията за дисковете? Захранването ми е 300 W 80 plus bronze, читаво е, но няма 6 пинова букса за видеото. Чудно ми е защо огромна част от картите 1650 са с доп. 6 пиново захранване, като всички са по 75 W и тази мощност я осигурява PCI-e слотът на дъното. Тaка е и при по-слабите 1050 ti.
Предпочитам и ме устройват най-малките и компактни модели без доп. захранване, че съм ограничен и откъм размер, но предлагането на такива втора ръка е почти нищожно и им искат безумни пари (някои по 200 лв и нагоре). Компромисен вариант е само един модел Palit ,който пък няма дисплей порт и ще трябва да го ползвам с преходник DVI - VGA. Да взимам ли него, ако не е удачен кабелът 6 пин към Молекс? С картата ще се играе доста, само на 1080р резолюция.

Не си дал модел, но примерно тази я дават да консумира до 85 вата:

GeForce GTX 1650 GAMING X 4G

За 10 вата не би трябвало да е проблем, някои връзват и по-мощни видеокарти с molex. Доста ти е слабо захранването, няма информация за останалия хардуер, но не мисля, че ще има проблем. Дори може да я пробваш без този конектор дали няма да работи. Molex го дават до 132 вата, но зависи и от захранването:

Why should you not power USB risers with SATA power connectors? | NiceHash

преди 1 час, aslan88 написа:

Чудно ми е защо огромна част от картите 1650 са с доп. 6 пиново захранване

Не е точно така > NVIDIA GeForce GTX 1650 Specs | TechPowerUp GPU Database

Та, кой точно е модела на твоята карта? Иначе няма да имаш проблем с въпросния преходник и тази карта.

• Автор

Максималната дължина на картата трябва да е докъм 18 см, разгледал съм всички с до такива размери в официалните сайтове и са по 75 вата. По-големите по над 20 см наистина някои имат повечко ватове, но тях изобщо не ги гледам, няма място за тях. Процесорът е i5 до 95 W, два харддиска и четири плочки РАМ по 4 ГБ, евентуално и картата 75 W. Машината е Acer Veriton ,захранването Делта Електроникс. Никакви ядове не съм имал с него, по-старата ми карта също беше 75 W и са минали през нея десетки игри.

Интелекта казва, че най-малкото не е препоръчително да се ползва такъв кабел, четох на други места направо за стопени и изпаткали, но там пък са свързвали по-мощни видеокарти по 130 W и нагоре. 1650 са скромни в консумацията, но май ще пропусна тези с 6 пин и ще гледам да взема такава без.

Този Acer Veriton има какви ли не модели през годините с различен хардуер и размери. Също и процесора. Но няма да имаш проблем с молекс дори и на повече ватове, въпреки слабото захранване. Най-добре си измери разстоянието в кутията, за да видиш каква видеокарта ще се събере.

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Не е точно така > NVIDIA GeForce GTX 1650 Specs | TechPowerUp GPU Database

Та, кой точно е модела на твоята карта? Иначе няма да имаш проблем с въпросния преходник и тази карта.

От този Палит се продават няколко за по 100 - 120 лв и май той ми е единственият вариант, без доп. 6 пин  https://www.techpowerup.com/gpu-specs/palit-gtx-1650-stormx.b6898

Има и едни пак такива мънички Zotac  https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-gaming-geforce-gtx-1650-oc-gddr6#spec

и Gainward  https://www.techpowerup.com/gpu-specs/gainward-gtx-1650-pegasus.b6928 , но им искат 200-230 лв

Кой ти 'иска' толкова пари за подобни видеокарти? Нови няма смисъл да купуваш, те може би струват повече от конфигурацията. Втора ръка за около и под 100 лева има колкото искаш, даже реално трябва да струват под 80 лева за толкова стар хардуер и вече неподдържан хардуер:

Безплатни обяви | OLX.bg

Nvidia confirms upcoming end of driver support for GTX 700, 900, and 10 series GPUs - NotebookCheck.net News

Имам лично   https://www.techpowerup.com/gpu-specs/asus-dual-gtx-1650.b6957       и е без доп. конектор. Не знам ,какво ще се играе . Не очаквайте много от карта от началото на 2019г. с 4 ГБ  видеопамет.

• Автор
преди 18 минути, Raze написа:

Кой ти 'иска' толкова пари за подобни видеокарти? Нови няма смисъл да купуваш, те може би струват повече от конфигурацията. Втора ръка за около и под 100 лева има колкото искаш, даже реално трябва да струват под 80 лева за толкова стар хардуер и вече неподдържан хардуер:

Ами искат, баш за най-малките, които ме устройват :)  За тези по-горе  - Зотак 200 лв и Гейнуорд 230 лв. То е ясно, че ще свалят малко, ама на 100-120 едва ли ще паднат.

Вени77 ,за по-старите екшъни до към 2020 г., че и за някои по-нови става идеално (за мен лично). Не търся всичко на макс и ултра, доволен съм на 1080р и средни-високи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.